torstai 16. elokuuta 2012

#4 Istunta

Jeeee! Sarilla tosiaa jatkuu nyt tunnit, ja tottakai piti päästä heti ratsastaan sinne. Kuvaajaa ei ollu, ja iha btw ei oo kameraakaa :D Menin tallille ja kävin kattoo listan. Mun nimeä ei ollukkaa... Sari tuli ja anto mulle Azizan ykkösryhmään. Kaikilla muilla oli pollet valmiina, ku mä aloin satuloimaa Azzaa. Mentii maneesissa selkää ja heti ku pääsin ovesta sisää nii Simona säikähti jotai ja tiputti ratsastajan :d Käveltii sielä nii kaua et kaikki oli valmiita. Sitte mentii yhessä kentälle. Kentällä alettii heti meneen reipasta käyntiä ja harjotteleen raipan käyttöä. Eli ohjat ulkokädessä ja sisäkädessä raippa, jolla rapsutettii hevosten takajalkaa. Piti pikkusen naputtaa, että hevoset lähtis kulkeen reippaampaa. Tietenki pohkeet mukana :) Aluksi Aziza oli vähä unessa, mutta sain sen toimimaan hyvin! Vähän ajan päästä alettii jo ravaileen. Piti olla hyvä rytmi, joka välillä lopahti ainaki mulla ):

Siirryttii kahelle ympyrälle. Iisak, Price ja  Apsi oli mun kans samalla ympyrällä. Ensin piti vaa ravata ja asettaa sisälle päi. Sitte puoli ympyrää keventäen ja toinen puoli perusistunnassa. Tää suju ainaki mun mielestä tosi hyvin! Azzalla on mukavan tasaset askeleetki :) "Aatelkaa, että te ootte nasta, joka työnnetään satulaan kiinni." Siinä ympyrällä mentii vähä aikaa ja takas uralle. Uralla käveltii vähä aikaa ilman jalustimia ja rentoutettii jalat. Sitte alettii ravailee ja tiputtaa koko aja ohjia pois. Vauhin piti pysyä samana. Vielä alettii tekee laukkaharjotusta. Ja laukkaa ei saanu nostaa, jos ei istunu satulassa tiukasti. Laukattii aina katsomon puoleisella sivulla mökille asti, ja tiputettii ohjat. Istunnalla piti saaha hevone raviin ja siitä käyntii. Mulla ei ekana onnistunu, vaan jalustin tippu :d Seuraavalla kerralla en saanu laukkaa pysymään ku tiputin ohjat. Kolmas kerta oli täydellinen! Laukka pysy ja ennen päätyä olin jo käynnissä, jee :D Otettii loppuravit kevyessä istunnassa, niin kauan että sai hevosen pysähtyy istunnalla. Tää oli mun mielestä toooosi hankalaa! Sain sen kuitenki pysähtyyn. Vein Azizan talliin Hopon karsinaan.


Leiriltä kuvat!
Azizan karsinassa oli Amoreia ja sen varsa. Ramses ei oikee tykänny niistä ja potki sitä väliseinää. Varsa siirrettii ja Aziza pääsi omaan karsinaan. Olin just ottanu suitset pois, nii Bertalta karkas Iisak karsinasta. Se juoksi vaa ovea kohti, ja Bertta ei saanu pysähtyy.Juoksin nopeesti laittaan sen oven kii. Siellä oli kaurakärryt ja sen oven takana ois ollu parin metrin pudotus (kaikki lannat siellä aina, mutta oli tyhjennetty). Iisak juoksiki johonki tyhjään karsinaan ja ovi laitettii kii. Oona kävi laittaa sille riimun ja narun suuhun. Sitte se vietii takas karsinaansa. Sillä aikaa Aziza oli tulossa ulos, koska karsina ei ollu menny kunnolla kiinni. Ei se onneks ehtiny ulos :D Otin satulan pois, harjasin ja menin suihkuttaan sitä. Heitin sen takas karsinaan ja menin syömää.

Sitte joku pikkune tuli sanoo, että tarvii apua itsenäisellä ku ponit ei tottele. Sinne joutuin sitte juokseen, että ponit pysyy uralla ja nostaa laukan ravin yms. eikä vaan seuraa toista. Juoksin sielä jonku aikaa ja huhhuh tuli kuuma :D Yks tyttö oli laukannu Apsilla jo jonku aikaa nii sitte Apsi kompuroi ja lensi turpa eellä hiekkaan. Ratsastaja lensi tietenki yli ja otin Apsin kiinni. Voi raukkaa, ku poni oli ihan likane ): Eiku takas selkään! Juoksin maneesissa vielä jonku aikaa ja menin auttamaan talliin niitä itsenäisiä ottaan ponit pois. Taino autoin Simonan kans. Käytii sitäki suihkuttaa ja sen ratsastaja meni kentän etee syöttämään Simppaa. Puhistin Apsin kaviot ja otin ite sen naruun. Menin Apsin kans Simonan luo, mutta sitte joku pikkune halus ottaa sen nii annoin :) Simona ei meinannu haluta pois ja piti vetää oikee kunnolla. Vietii Simona tarhaa ja menin kattoo tuntia joittenki kans.

Caro tuli hakee mut kattoo varsaa. Voi että se oli sulone, ku se oli kasvanu :) Caro anto sille omat crocsit ja se lutkutti niitä :D Mentii ulos kattoo ku Bella ja Onni tuli Sarille. Niitte omistajat oli tarhassa laittamassa niitä valmiiksi tunnille. Awww, Bella oli niii sulone, ku en oo nähny sitä niii pitkää aikaa! Se oli nii pieniki (8 Albert tuli jo hakee nii lähettii sit. Sari lupas antaa mulle ens kerralla sen lapun mistä saan green cardin. Jes, kausikortti!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)