lauantai 28. heinäkuuta 2012

#2 Puomitunti

Olin perjantaina Sarilla viimesellä kesätunnilla. Meillä oli puomeja ja menin Aabralla :) Laitoin sen valmiiksi ja mentiin kentälle. Otettiin alkuverkat ja löysin Aabran kans raviin hyvä tahdin. Aluks ratsastettiin suoralla kuutta puomia, jotka oli tarkotuksella vinossa, että keskelle osuttas. Sitte mentiin ympyrällä kolmea puomia ja alettiin nostaan laukkaa toiselta puomilta kolmannelle. Jonku aikaa mentii vapainohjin, koska harjoteltiin pohjetyöskentelyä. Välillä oli aika hankalaa ja ratti hävis johonki :D "Sama asia, juna pysyy raiteilla ja hevonen pohkeiden välissä." Tuntu aluks vaikeelta kevyessä istunnassa, vapainohjin tuo pohjetyökentely, mutta ku alettii keräilee ohjat, nii se lähtiki sujumaa! Sitte vielä laukattii koko ympyrää puomeilla. Tällä kertaa laukka ei silleen karannu käsistä, mutta oli vaikee saada pysyyn ympyrällä, ku Aabra pyrki koko ajan uralle laukkaamaan. Lopuksi vielä tultiin laukassa kahta puomikasaa suoralla. Tässä Aabruli vähä kaasutteli, ja otti välissä kunnon loikanki puomien yli. Laskettiin askelia puomien välissä ja perus oli yks :D En saanu hoitaa Aabraa, koska se jatko toisella tunnilla ): Menin harjaileen Kallea, jolla haluaisin myös mennä pitkästä aikaa!

Leiriltä kuva Aabrasta, koska ei ollu kuvaajaa )::

Varasin syksylle vakkaripaikan keskiviikoksi, mutta Sari sanoki, että se suosittelis kausikorttia, jolla pääsis parempaan ryhmään. Pitäs vaa hankkia seuran jäsenyys tai green card. Aattelin ostaa green cardin ja sitte sen kausikortin. Olikoha 17 kertaa 360e ? Mutta Sari sano, että vaikka ostasin green cardin (25e) ja kausikortin, se olis silti halvempi ku kertamaksut. Ja ne kertamaksutkiha nousee 22e :d Saa nähä mihi porukat suostuu :D

Sunnuntaina Neea ois tulossa meille ja koska Sarin talli on nyt kesätauolla, käytäs Oulunsalossa ratsastaan. Pitäs svaa saaha joku kolmanneksi, ku varataan kolmen hengen erillistunti :) Haluaisin kokeilla Unicumia. Se vaikuttaa tosi mukavalta. Toivottavasti siellä ois nyt mukava tunti, ku otetaan yksäri :D Viimeksi Oulunsalossa menin Lesterillä. Sen kans oli vähä hakusessa noi pohkeenväistöt /:

♥:llä Annika

#1 Leirielämää

Olin 8.-13.7. Sarilla yleisleirillä. Oli tosi huippu porukka♥ Samalla porukalla mennää syksyllä sit leirille. Meillä ei ollu hoitsuja, vaan aamuhepat. Eli joka aamu mentii samalla. Mulla oli Hopo:) Kerron nyt päivä kerrallaan leiristä, joten voi tulla piiiitkä postaus :D Alotetaa...



Sunnuntaina mentii kaheksa jälkee Empu kyyil tallille ja vietii kamat leiritaloo. Siellä oliki jo melkee kaikki ;) Jätettii tavarat yläkerran keskihuoneesee ja mentii syömää vielä iltapalaa. Samalla meille kerrottii ne aamuhepat. Mulla ei ollu mitää toiveita, koska ei oo ketää lemppariakaan. Sari sitte päätti mulle Hopon. Onha se vähä automaatti, mut iha tarpeeks haastetta mulle. Eka yö me valvottii kokonaa! Meillä ei ollu mitää herkkuja tai juomia, mutta naurettii ja juteltii vaa. Kahentoista aikaa pestii mattoa ja joskus viie aikaa yöllä Emppu ja Ansku lähti sheivaan vessaan. Siittä yöstä en taijjakkaa kertoo sen tarkemmi :D


Maanantaiaamuna ei toki väsyttäny :D Seittämältä mentii talliin ja hakee hevoset ja ponit sisää. Sitte syötii aamupala ja kouluryhmällä alko tunti. Oltii sit sitä kattomas ja mää olin kolmannessa ryhmässä nii ei ollu mitää kiirettä. Nukuttii pari tuntia heinäladossa, enneku lähettii laittaa hepat valmiiks. Tottakai eka oli koulutunti. Siitä en jaksa kertoo mitää erityistä, mutta Hopo meni kivasti :) Otettiin hepat pois ja harjailtiin siinä. Sitte syötiin ja lähettii kauppaa! Eiköhä kaikki ostanu herkkuja ja energiajuomia yms. :D Käytii samalla reissulla uimassa. Ku tultii takas leirikämpille, syötii taas. Sitte alko taas kouluryhmällä tunti. Meillä oli leikkitunti ja menin Aabralla ilman satulaa. Aabralla meni iha kivasti ja sillä oli kivat askeleet :) Laukka karkas vaa käsistä ja tipuin kahesti. Ne oli mun ekat tippumiset :D Leikittii raipanryöstöö ja otettii viesti. Otettiin taas hepat pois ja mentii syömää iltapala. Yritettii valvoa taas yöllä mut ite en jaksanu ku johonki kolomee. Senki ajan puhuin puhelimessa hunajan kans.


Tiistaina sama höskä aamulla. Haettii hepat, syötii ja eka tunti koulua Hopolla. Taas meni tosi kivasti :) Syötii taas ja oltii vaa pari tuntii. Sitte taaaas syötii ja toine tunti oli esteitä. Menin Azizalla. En tykkää yhtää Azizan laukasta ja mulla ainaki kieltää monesti esteillä. Ehkä yks viiestä meni yli :D No, tekemällä oppii... Mentii eka puomeja, joita korotettii koko aja. Puolessa välissä alettii hyppäämään sellasta rengaskasaa, josta Aziza kielsi melkee joka kerta. Sitte Sari sano, että törmätä saa, mutta ohi ei voi mennä. Opin siinä samalla peruuttamaan. Aina Aziza stoppas, peruuteltiin ja mentiin yli :D Lopuksi vielä hypättiin sellasta pystyä, vähä korkeempaa. Olin tosi tyytyväine tuntii, vaikka Aziza kielsi monesti, koska tuo oli vasta toine estetunti minkä oon menny :) Hoitiin Azzan ja mentii leiritaloo, mitäpä muuta ku syömään :d Illalla taas valvottii jonku aikaa ja alettii nukkuun.



Keskiviikkoaamu ja sama roundi. Koulutunti siis Hopolla. Tunnilla oli laukkaharjotuksia ympyrällä, ja jos suju piti laukata toisee päähä. Lopuksi laukattii vaa kenttää ympäri. Hopo toimi taas yllätysyllätys mukavasti :) Ja taas ruoka ja vapaa-aikaa. Toisella tunnilla oli leikkiä ja sain Prinssin, jota toivoin. Joskus talvella vielä pelkäsin hoitaa Prinssiä, mutta nykyää se on lepposa ainaki mun mielestä. Prinssilläki on kivat askeleet :) Kierrettii vaa kenttää ympäri eri tavoilla, otettii viestejä ja tehtii temppuja hevoste selässä. Vähä ärsytti, ku Prinssi saattaa pukittaa, purasta tai yrittää potkasta jos sen selässä temppuilee, nii jäi mun osalta vähemmälle. Tää poni on ensimmäine jolla laukkasin ilma käsiä ja oon tyytyväine,  että ees uskalsin tehä sen :D Mentii _taas_ syömään ja viettää aikaa huippuporukassa. Menin Pirren kans naimisii ja meille järjestettii kivat häät ;) Nukahin ainaki ite aika aikasin, ja mun naama oliki saanu kivoja piirteitä yön aikana :D Heräsin itekki joskus neljän aikaan ja kävin kattoo mun viiksiä ;)



Torstaina oli aamutunnilla maasto. Tottakai Hopolla. Mun eka maasto ja olin iha mielissää :D Oli kivaa ravata siellä pitkässä heinässä, ku kaikilta näky vaa pomppiva pää keventäessä. Käytiin tunni jälkee taas uimassa ja kaupassa. Sitte minä, Katsu, Jasu, Kerma ja Marco oltii pullonpyöritystä jonku aikaa. Mulla oli kone mukana, että voijjaa siirtää kuvia nii lanitettii sitte Albertin portailla, ku siinä oli nettiyhteys :D Toisella tunnilla ois ollu maastoesteitä, mutta mun piti lähtä käymää Kempeleessä pelaamas, nii jäi välistä ): Ku tulin pelistä nii lanit jatku portailla. Nyt taas oli tarkotus valvoa, koska viimene yö, mutta ei toiminu ainakaa mun osalta :D

Aabra♥
 Perjantaiaamutunti oli leikkiä, koska haluttiin pitää sutitunti. Mentii itsenäisesti ja ilman satulaa. Sain Aniolan, vaikka en ois sillä halunnu mennä. Joku oli kirjottanu listaa että toivon sitä, kiitokset vaa sille :) Lopulta oikeestaa tykkäsin Aniolasta. Otettiin taas viestejä ja laukattiin vaa. En oikee hallinnu Aniolan laukkaa, koska se on herkkä ja saatoin jäähä puristaan. No, sehä oli sutitunti nii annoin Aniolan mennä ja pittiin vaann harjasta kiinni, että pysyn mukana :D Hoidin Aniolan pois ja mentii syömää vielä. Sitte oltii jo pakattu ja sanottii kaikille heipat. Empun porukat tuli hakee ja kotiuduttii.



Oli kaiken kaikkiaa paras leiri, vaikka ei siltä kuulostanu. Tässä en jaksanu kirjottaa yksityiskohtasesti meijjä pervoiluja ja muuta :D Ikävä jo teitä♥ PP-leiri , mitä leirillä on se leirille jää ;)

Kavioiden kopsetta

Tämä blogi kertoo siis hevosista ja muistakin poneista :) Täällä et tule kuulemaankaan mistään muusta kuin heppailusta, ja jos et niistä tykkää ei tarvitse tätä blogia lukea. Halusin tehdä meetwursteille oman blogin, koska kaikki ei välttämättä tykkää hevosista. Nyt niiden ei tarvitse niistä lukeakkaan :) Yritän saada kuvia joka ratsastuskerralta ja joka postaukseen. Joskus pieniä koostevideoita.

Hopo♥

Pääosin ratsastan Sarin tallilla, mutta joskus käyn myös Oulunsalon Ratsastuskoululla. Harvoin pääsen vuokraamaan, koska ei ole sattunut kohdalle sopivaa hevosta ): Suunnitelmissa ois käydä joskus Aholla vuokraamassa kaverin kans vaikka viikoloppu. Ketään lempparia ei ole, vaan tykkään mennä eri hevosilla tai poneilla :) Oon ratsastanu kohta vuoden, mutta koko ajan kehityn ja haluanki paremmaksi. Oon käyny yhellä leirillä Sarilla ja syksyllä ois toine tiedossa!