keskiviikko 29. elokuuta 2012

torstai 23. elokuuta 2012

#5 Royal Prince♥

Menin eilen Sarin tallilla kakkostunnin Prinssillä. Olin toivonu Prinssiä ja jeee sain sen :) Mun piti vaa laittaa satula, ku se oli menny edellisellä tunnilla ilman satulaa. Laitoin satulan ja ku lähdin käveleen, tuntu jo sillon tosi laiskalta. Meitä oli sillä tunnilla neljä, koska loput meni itsenäisellä kentällä. Lähettii ravaan pääty-ympyröillä. En saanu Prinssiä liikkumaan ollenkaan! Yksinkertasesti mulla ei toiminu pohkeet ja Prinssi mateli sen takia eteenpäin. Oli tarkotus asettaa kunnolla siinä ympyrällä ja mennä puomien keskeltä, joita oli ympyrällä siis kaksi. Eka en voinu keskittyä ees asettamiseen, ku oli kova homma saaha mun pohkeet toimimaa. Käytin ääntä ja välillä raippaa ja pohkeita paljo, mutta en saanu liikkumaan reippaasti. Noh, sittehä Sari meni käymää selässä ja Prinssi liikku oikei reippaasti muodossa ja pyrki eteenpäin.

Sain Prinssin takas, ja aluksi tuntu tosi hyvältä ja reippaalta. Sitte se taas lopahti, koska minä :D Alettii tehä siirtymisiä. Puomien välissä piti mennä käyntiä ja muuten ravata. Siirtymiset meni tosi hyvin, mutta ravin vauhti ei tosiaa ollu kummonen. Asettaminenki oli tosi hankalaa koska pohkeet, taino sisäpohje ei ajanu ulospäin. Siirryttii siihen, että laukataan puolet ja ravataan puolet ympyrästä. Ravi hidastu käynniksi aina just ku ois pitäny nostaa laukka. Kyllä se sitte nousi, mutta oli tosi laiskaa ja ei kestäny kauaa. Seuraava tehtävä oli laukata pääty-ympyrä, ravata suora ja taas laukata ympyrä päätyyn. En saanu Prinssiä laukkaamaan koko ympyrää tai jos laukka pysy, kääntyminen oli hankalaa... Raviki tuntu tosi hitaalta. Ainaku laukkasin, mun jalustimet oli hankalat ja pari kertaa tippuki. Tiiän, että se johtu siitä ku jännitin jalkoja :d Se, että vielä piti asettaa näissä kaikissa tehtävissä normaalia enemmän, teki kaikesta vaikeeta.

Leiriltä. Prinssi♥


Otin jalustimet pois lopputunnista suju paljo paljo paljo paremmi :) Sain jalat rennoiksi ja pohkeet rupes toimimaan. Laukkasin vähä matkaa ja ravailin. "Jees, tätä ois pitäny olla koko tunti!" Toi tunti oli hermojen hallintaa :D Välillä tuntu, että saatanan poni nyt liikettä! Eihä se tietenkää oo Prinssin vika, jos en osaa laittaa sitä liikkeelle... Siltä se vaa tuntu, mutta kai mä opin ratsastaan myös niitte virheitten kautta. Vein Prinssin karsinaa ja otin varusteet pois. Oon itekki huomannu, että ku Prinssi ei oo kiinni, se on paljo kiltimpi :) Jos sitä pelkää, se puree ja potkii. Harjailin ja otin pintelit pois. Eka kerta, ku ite uskalsin puhistaa Prinssin kaviot! Vein Prinssin metsätarhaan ja se oli tosi laiska siinäki kävellessä. Mun piti iha oikeesti vetää sitä perässä :D Kävin hoitamassa Hopon ja kattelin muitten tunteja. Toivoin ens kerralle taas Prinssiä, koska haluan saaha sen toimimaan. Toivoin myös Aabraa ja Azizaa :) Pahoittelen edelleen, että kuvia ei ole, koska kamera on rikki ):  

Tän tekstin perusteella ei saa ajatella, että syytin tai syytän virheistä Prinssiä, koska niin se ei ole! Tiedän, että _kaikki_ ovat omia virheitä ja niitä kehitän parhaani mukaan. Tämä tunti ei ollut parhaimmasta päästä, mutta Prinssi on ihana♥

torstai 16. elokuuta 2012

#4 Istunta

Jeeee! Sarilla tosiaa jatkuu nyt tunnit, ja tottakai piti päästä heti ratsastaan sinne. Kuvaajaa ei ollu, ja iha btw ei oo kameraakaa :D Menin tallille ja kävin kattoo listan. Mun nimeä ei ollukkaa... Sari tuli ja anto mulle Azizan ykkösryhmään. Kaikilla muilla oli pollet valmiina, ku mä aloin satuloimaa Azzaa. Mentii maneesissa selkää ja heti ku pääsin ovesta sisää nii Simona säikähti jotai ja tiputti ratsastajan :d Käveltii sielä nii kaua et kaikki oli valmiita. Sitte mentii yhessä kentälle. Kentällä alettii heti meneen reipasta käyntiä ja harjotteleen raipan käyttöä. Eli ohjat ulkokädessä ja sisäkädessä raippa, jolla rapsutettii hevosten takajalkaa. Piti pikkusen naputtaa, että hevoset lähtis kulkeen reippaampaa. Tietenki pohkeet mukana :) Aluksi Aziza oli vähä unessa, mutta sain sen toimimaan hyvin! Vähän ajan päästä alettii jo ravaileen. Piti olla hyvä rytmi, joka välillä lopahti ainaki mulla ):

Siirryttii kahelle ympyrälle. Iisak, Price ja  Apsi oli mun kans samalla ympyrällä. Ensin piti vaa ravata ja asettaa sisälle päi. Sitte puoli ympyrää keventäen ja toinen puoli perusistunnassa. Tää suju ainaki mun mielestä tosi hyvin! Azzalla on mukavan tasaset askeleetki :) "Aatelkaa, että te ootte nasta, joka työnnetään satulaan kiinni." Siinä ympyrällä mentii vähä aikaa ja takas uralle. Uralla käveltii vähä aikaa ilman jalustimia ja rentoutettii jalat. Sitte alettii ravailee ja tiputtaa koko aja ohjia pois. Vauhin piti pysyä samana. Vielä alettii tekee laukkaharjotusta. Ja laukkaa ei saanu nostaa, jos ei istunu satulassa tiukasti. Laukattii aina katsomon puoleisella sivulla mökille asti, ja tiputettii ohjat. Istunnalla piti saaha hevone raviin ja siitä käyntii. Mulla ei ekana onnistunu, vaan jalustin tippu :d Seuraavalla kerralla en saanu laukkaa pysymään ku tiputin ohjat. Kolmas kerta oli täydellinen! Laukka pysy ja ennen päätyä olin jo käynnissä, jee :D Otettii loppuravit kevyessä istunnassa, niin kauan että sai hevosen pysähtyy istunnalla. Tää oli mun mielestä toooosi hankalaa! Sain sen kuitenki pysähtyyn. Vein Azizan talliin Hopon karsinaan.


Leiriltä kuvat!




Azizan karsinassa oli Amoreia ja sen varsa. Ramses ei oikee tykänny niistä ja potki sitä väliseinää. Varsa siirrettii ja Aziza pääsi omaan karsinaan. Olin just ottanu suitset pois, nii Bertalta karkas Iisak karsinasta. Se juoksi vaa ovea kohti, ja Bertta ei saanu pysähtyy.Juoksin nopeesti laittaan sen oven kii. Siellä oli kaurakärryt ja sen oven takana ois ollu parin metrin pudotus (kaikki lannat siellä aina, mutta oli tyhjennetty). Iisak juoksiki johonki tyhjään karsinaan ja ovi laitettii kii. Oona kävi laittaa sille riimun ja narun suuhun. Sitte se vietii takas karsinaansa. Sillä aikaa Aziza oli tulossa ulos, koska karsina ei ollu menny kunnolla kiinni. Ei se onneks ehtiny ulos :D Otin satulan pois, harjasin ja menin suihkuttaan sitä. Heitin sen takas karsinaan ja menin syömää.

Sitte joku pikkune tuli sanoo, että tarvii apua itsenäisellä ku ponit ei tottele. Sinne joutuin sitte juokseen, että ponit pysyy uralla ja nostaa laukan ravin yms. eikä vaan seuraa toista. Juoksin sielä jonku aikaa ja huhhuh tuli kuuma :D Yks tyttö oli laukannu Apsilla jo jonku aikaa nii sitte Apsi kompuroi ja lensi turpa eellä hiekkaan. Ratsastaja lensi tietenki yli ja otin Apsin kiinni. Voi raukkaa, ku poni oli ihan likane ): Eiku takas selkään! Juoksin maneesissa vielä jonku aikaa ja menin auttamaan talliin niitä itsenäisiä ottaan ponit pois. Taino autoin Simonan kans. Käytii sitäki suihkuttaa ja sen ratsastaja meni kentän etee syöttämään Simppaa. Puhistin Apsin kaviot ja otin ite sen naruun. Menin Apsin kans Simonan luo, mutta sitte joku pikkune halus ottaa sen nii annoin :) Simona ei meinannu haluta pois ja piti vetää oikee kunnolla. Vietii Simona tarhaa ja menin kattoo tuntia joittenki kans.

Caro tuli hakee mut kattoo varsaa. Voi että se oli sulone, ku se oli kasvanu :) Caro anto sille omat crocsit ja se lutkutti niitä :D Mentii ulos kattoo ku Bella ja Onni tuli Sarille. Niitte omistajat oli tarhassa laittamassa niitä valmiiksi tunnille. Awww, Bella oli niii sulone, ku en oo nähny sitä niii pitkää aikaa! Se oli nii pieniki (8 Albert tuli jo hakee nii lähettii sit. Sari lupas antaa mulle ens kerralla sen lapun mistä saan green cardin. Jes, kausikortti!

maanantai 6. elokuuta 2012

#3 Viola♥

Heei :) Sarilla on nyt kesätauko, ja tunnit alkaa vasta 14.8. Kävin sit tänää Aaltokankaalla ratsastamassa Neean ja Tuulin kans. Oltii varattu meille kolmelle vaa tehotunti. Menin siis Violalla, ja oisko ollu säkä jotai 160... Neea meni Powerilla ja Tuuli Tihtalla. Nauroin, ku Neea toivo jotai ponia ja sai meistä kaikista isoimma hevosen, vaikka lyhin onki (; Pari tallilaista tuli näyttämään tarhat, missä hevoset oli. Haettii ne sit sisää ja alettii harjailee. Puhistin kaviot ja kello oliki jo kymmentä vaille, ku aloin laittaa satulaa ja tuli vähä kiire :D Laitoin nopeesti satulan, suitset ja takasuojat jonku tytö kans. Sitte talutin Violan kentälle ja Power ja Tihti ootti jo. Meillä oli puoli kenttää, koska toisessa päässä meni kaks tyttöö itsenäisesti. Kiristin vielä satulavyön ja nousin selekää.

Viola oli aluksi mukava, mutta sitte ku otin raipan nii se vähä säikähti ja oli lähtä. Heitin nopee raipan pois, nii se rauhottu. Mentii isolla ympyrällä melkee koko tunti. Eka vaa käynnissä ja sitte ravissa keventäen. Viola tuntu hyvältä vasemmassa kierroksessa, mutta oikeessa kierroksessa ravi oli hassu ja sitä oli hankala keventää. Entiiä mistä se johtu, muttaku toisen kerra mentii oikee kierros nii se oliki normaali :D Mentii sit vasenta kierrosta käynnissä ja lähettii väistättää takapäällä. Just enne tuntia sanoin, että mitä tahansa muuta mutta ei väistöjä :D Siinä niitä sitte tehtiin, ja en osannu... Vasempaa kierroksee oli tosi hankalaa, mutta vaihettii suunta nii oliki paaaaaljo helepompi :) Laukattii vähä kumpaanki suuntaa ja sitte testattii uuestaa väistättää takapäätä vasemmalla kierroksella. Suju se sitte vähä paremmi. Lopuks vielä mentii neliössä ja joka kulmassa tehtii ympyrä. Käveltii loppukäynnit siinä ja vietii tallii.

Harjasin Violan vaa nopeesti ja vein varusteet paikallee. Iskä oli tullukki jo hakeen ja soli ottanu puhelimella pari kuvaa, koska kuvaajaa meillä ei ollu ): Voisin mennä tuonne uuestaanki ja opettajasta tykkäsin. Oli kannustava, mutta silti tarkka, että tekee mitä pyydetään :)

♥:llä annnnika