sunnuntai 1. syyskuuta 2013

#97 Vikellystiimi

Perjantaina olin taas tunnilla ja sain ratsukseni Camin. Tunnin aiheena olivat pikkuesteet. Verkattiin normaalisti ennen kuin opettajamme tuli. Cami ei ollut yhtä pehmeä kuin maanantaina, mutta kuunteli silti hyvin. Verkkaesteenä tultiin pientä pystyä, joka sujui huonommin kuin kuvittelin. Onnistuin ajelemaan Camilla tolpankin nurin, kun se lähti kieltämään!
Tunnin keskivaiheilla esteet menivät sitten hieman paremmin. Kentän keskellä oli kaksi estettä suorakulman muodossa, joilla harjoittelimme tiukkaa käännöstä. Käännökset onnistuivat hyvin, mutta käännöksen jälkeen hypätyn pystyn jälkeen en saanut yhtään hyvää tietä ristikolle. Viimeisen radan ratsastin ihan liian lujaa, mutta muuten sujui ihan hyvin. Minua hävettää vain suuresti jalkani, minkä takia en meinannut edes laittaa näitä kuvia ja videoita tänne. Milloinkahan opin pitämään ne oikein...?

Kooste tunnista

En malttanut olla menemättä tunnille myös lauantaina. Varsinkaan kun minulle luvattiin siihen Sarna! Menin tallille suunnilleen kymmenen aikoihin ja kuvailin kentällä olevaa tuntia. Puoli yhdentoista maissa menin talliin ja harjasin ponin huolellisesti. Kävimme kysymässä voisimmeko mennä ilman satulaa ja sehän sopi! Tosin loppuen lopuksi olin ainoa, joka meni ilman satulaa.
Alkuun oli hieman hankalaa pysyä kyydissä, mutta pian siihen kuitenkin tottui ja pystyi taas tekemään asioita ilman tippumisen pelkoa, vaikka eihän pudotus kovin korkea olisi ollutkaan. Ravailin Sarnalla muutaman kierroksen ja vedin muutamat laukkaspurtit. Poni tuntui tosi hyvältä ja huomasin, että ilman satulaa pohkeeni pysyivät paljon paremmin lähellä!
Tunnin ensimmäinen ja ainoa tehtävä oli yksinkertainen. Toiselle pitkälle ja lyhyelle sivulle ratsastettiin voltit ravissa. Kun taas toiselle pitkälle ja lyhyelle sivulle tuli voltit laukassa. Ravissa Sarna toimi tosi hyvin, mutta laukassa kääntyminen oli välillä ongelmana. Oikeassa kierroksessa myös laukannostoissa sai olla tarkkana, jotta nousi oikea laukka.
Teimme siis samaa tehtävää koko tunnin kerran suuntaa vaihtaen. Lopuksi minun käskettiin ravata niin lujaa eteenpäin kuin ponista irtoaa, huhhuh. Sarna oli kuitenkin ihana ja parhaansa yrittävä koko tunnin ja olisin halunnut hoitaa sen pois, mutta harmikseni se jatkoi. Jäin tallille vielä Lindan, Nooran ja Meerin kanssa, sillä meille oli varattuna kolmelta vikellystunti!
Aika kului todella hitaasti, mutta hyvää kannatti odottaa. Vikellysratsunamme oli pomminvarma friisiläistamma Anna, jota saimme juoksuttaa itsenäisesti ennen aloittamista. Vikellyksestä mitään tietämättömän opettajamme tullessa minä sain mennä selkään ensimmäiseksi. Haastetta oli jo hypätä Annan selkään maasta, kun minut käskettiin seisomaan sen selässä ravissa. Arvatkaa onnistuinko? Koosteen ensimmäinen klippi kertoo kaiken.
Olimme kaikki yhtäaikaa Annan selässä vain kuvan oton ajan.
Tunnin aikana kokeilimme muun muassa laukata kahdestaan naamat vastatakkain istuen. Meerillä ja minulla tuossa kävi niin, että vikellysvyö kiepsahti vahingossa Annan mahan alle ja kuten arvata saattaa, me molemmat tipuimme. Tippumisia tuli kaikenkaikkiaan tuon tunnin aikana suunnilleen 10, hups! Vikellys oli tosi kivaa, vaikkakin todella vaikeaa. Haluan ehdottomasti päästä kokeilemaan uudestaan!


Lindan tekemä kooste vikellyksestä.

Ensi viikon lauantaille on luvassa kolmas leikkitunti meidän omalla porukalla. Kuulin, että Saporolla voi ratsastaa jo tuolloin, joten odotan innolla! Toivottavasti pääsen kuitenkin tunnille ennen lauantaitakin.

♥:llä Annika

8 kommenttia :

 1. vähänkö kiva postaus ja ihanii videoit! ::))

  VastaaPoista
 2. Oiku pääsis itekki näytti aika hauskalta! xD Ja eihän Annakaan välittäny mitää ku koko poppoo on selässä:D aika luotto vai???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se oli hauskaa! Ja Annaan voi luottaa kyllä 100% :D

   Poista
 3. http://yousmileismile99.blogspot.fi/
  Haastoin sut :3

  VastaaPoista
 4. Heippa! Sinulle olisi haaste!
  http://apinointiasatulassa.blogspot.fi/2013/09/minun-kesa-2013-haaste.html

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)