sunnuntai 8. syyskuuta 2013

#98 Leikkitunti III

Saporo on palannut jo sairaslomalta ja sain mennä sillä torstaina. Koska melkein puolet tuntilaisista meni ilman satulaa, päätin minäkin mennä. Saporo meni edellisellä tunnilla, joten otin siltä vain satulan ja martingaalit pois ennen selkään nousua. Minun ei tarvinnut pahemmin käskeä sitä liikkumaan, koska edellinen ratsastaja oli tehnyt sen.

Tunnilla teimme vastalaukkakaarteita, väistöjä sekä käynnissä että ravissa ja paljon ympyröitä. Koskaan ennen Saporo ei ole ollut yhtä hyvä kuin tuolla tunnilla! Se kulki kaikissa askellajeissa rehellisesti peräänannossa, tosin ravissa vasta lopputunnista. Käynnissä ja laukassa olen saanut Saporon hyväksi ennenkin, mutta tällä kertaa löysin oikeat toimintanappulat myös ravissa. Kun hevonen kulki hyvin allani, pystyin keskittymään jälleen enemmän itseeni.

Lauantaina meillä oli vuorossa kauan odotettu leikkitunti numero 3. Mukana olivat:
Reetta & Elari
Noora & Sheila
Meeri & Anna
Tuuli & Alastra
sekä minä & Saporo
Tunnilla ratsastimme muutaman viestin, johon sisältyi pienen ristikon hyppääminen. En pysynyt kunnolla hypyissä mukana, mutta yritin ainakin. Suunnilleen puolet tunnista leikimme hevosenvaihtohippaa, jonka aikana pääsimme kaikki kokeilemaan toistemme ratsuja. Kivaa oli! Lopputunnista ratsastettiin Meerin kanssa tandemia Annalla, vaihdettiin hevoset takaisin alkuperäisiin ja temppuiltiin niiden selässä. Kävin muun muassa seisomassa Saporon selässä, laukkasin väärinpäin ja makasin sen selässä. Tunti loppui ihan liian aikaisin, sillä olisin halunnut kokeilla vielä paljon asioita. Ehkä ensi kerralla!
Kooste leikkitunnista

Tänään kävin ratsastamassa eräällä yksityistallilla lämminverisen hevosen Pertan. Olen käynyt kokeilemassa sitä kerran aikaisemmin, mutta en ole tainnut täällä blogissa mainita siitä. Olen siis nähnyt kyseisen tamman vain kerran ja ensimmäinen ongelma tallille tullessani ilmeni siinä, etten meinannut tunnistaa Perttaa laumasta. Pähkäilin hetken ja arvaten nappasin (onneksi oikean) hevosen mukaani.
Hoitamisen jälkeen talutin Pertan kentälle ja nousin selkään. Hetken tutustelin tammaan käynnissä tehden väistöjä ja paljon taivutuksia, joilla sain Pertan paremmin avuille. Ravia pyytäessäni mieleeni muistui kerta, kun kävin kokeilemassa tammaa. Se juoksi altani aivan kamelina. Nostin jalustimet kaulalle, jotta saisin istuntani kohdilleen ja pohkeet pysymään lähellä. Tämän jälkeen Pertta parani huomattavasti ja pystyi kantamaan itsensä myös ravissa.
Ravi alussa
Ravi lopussa
Laukkaa otin vain vähän, koska en tiedä miten olisin sitä työstänyt. Pertalla on nelitahtinen laukka ja ainakin minulla se rikkoi välillä raville, jos yritin ympyrää kummempaa tehtävää. Ratsastin suunnilleen 40 minuuttia ja kävelin vähän, sillä pimeä tuli nopeasti. Pertta oli tänään tosi hyvä verrattuna siihen, mitä se oli kokeilukerralla.
Talutin tamman talliin, hoidin pois ja vein ulos takaisin kavereiden luo. Tarkoituksena olisi käydä ratsastamassa Pertalla nyt ainakin kuukauden ajan, koska yksi sen vuokraajista on loukkaantunut niin ettei pysty ratsastamaan. Saa nähdä sitten mitä tuleman pitää!

♥:llä Annika

14 kommenttia :

 1. Nyyhkis oisinpa päässyyyyy :( Mutta hii hieno postaus ja hienoja kuvia kukahan ne on kuvannu (; okok viimeset oikeesti hienoja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpää... ): Kiitos paljon! Ja rispektii sulle :*

   Poista
 2. tuuli kauhee prorider mite se pysy tuolla ku elari lähti :D & annika ETPÄ päässy hyppyissä mukaa, nuo videossa olleetki meni iha sika hyvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Nuo esteet on (onneksi) niin pieniä, että sitä ei vaa huomaa!

   Poista
  2. fanni helpompi siellä oli pysyä ku tuossa ku sheila lähti :D ja piti pysyä ku päätin etten tipu :d

   Poista
  3. XD Itehä menin tippumaa kahesti...

   Poista
 3. vähän varmaa kiva tuollainen leikkitunti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Onneksi tallin omistaja järjestää tuollaisia, kun kysyy (:

   Poista
 4. Tuo pertta on meiän naapurin kacerin heppa käyn joskus hoitamassa sitä.

  VastaaPoista
 5. Minkä kokoinen jumpsuit sulla on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, en kyllä osaa sanoa tähän hätään :D Ja en voi käydä katsomassa, kun se on nyt pesussa.

   Poista
 6. vuokraatko sää siis tota Perttaa ? :D ku se Fanny joka oli aholla sillon, nii vuokraa sitä Prillania joka on sillä samalla tallilla ku Pertta ?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti vuokraa. Tuolloin kävin satunnaisesti vain sitä ratsastamassa (:

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)