torstai 12. syyskuuta 2013

#99 Mahtava fiilis!

Olin sekä tiistaina että keskiviikkona tunnilla ja molempina päivinä ratsun virkaa toimitti suosikkini Saporo. Olen vihdoin alkanut tajuamaan, kuinka tuota kyseistä hevosta kuuluu ratsastaa. Alkuaikoina meinasin lopettaa Saporolla menemisen kokonaan, koska en yksinkertaisesti vain osannut ratsastaa sitä. Onneksi en luovuta helposti ja päätin silloin, että opettelen menemään sillä. Kuinka hieno fiilis nyt onkaan, kun olen huomattavasti edistynyt asian kanssa ja ratsastus on helpompaa!
Teimme molempina päivinä samaa tehtävää, josta tykkäsin tosi paljon. Siihen sisältyi väistöjä toisella pitkällä sivulla ja eteenpäin ratsastusta tai kiemurtelua toisella. Lyhyilta sivuilta käännyttiin keskihalkaisijalle, josta väistettiin vähän matkaa uralle päin ja tehtiin voltteja.

Varsinkin tiistaina Saporo oli tosi hyvä. Se oli mennyt edellisellä tunnilla kaverillani, joka oli oikeasti laittanut sen liikkumaan. Kun tehtävänä oli ratsastaa laukkaa eteenpäin, jouduin tosissani pidättelemään Saporon menohaluja. Sain taas ratsastuksen aikana keskittyä itseeni enemmän, kun Saporo liikkui puhtaasti omalla moottorillaan.
Väistöt sujuivat odotettua paremmin, mutta välillä takajalat eivät meinanneet pysyä mukana. Saporo myötäsi niskasta ja tuli pehmeäksi ratsastaa jokaisessa askellajissa ja etenkin raviosuuksiin olen aivan älyttömän tyytyväinen - ne kun eivät ole oikein koskaan onnistuneet niin, että Saporo olisi kulkenut pyöreänä. Myös ravilisäyksien aikana pyöreys säilyi hyvin, vaikka olin odottanut kamelijuoksua.
   
Jotta koko postaus ei olisi ihan pelkkää hehkutusta, voisin kritisoida hieman omaa ratsastustani. Olen huomannut, että kannukset jalassa rupean helposti kaivamaan kantapäällä. Tosin tapahtuu sitä välillä ilman kannuksiakin. Se on todella huono ja ruma tapa, josta haluaisin ehdottomasti heti eroon. Lisäksi käytän jalkaani turhankin aktiivisesti, jolloin hevonen ei enään reagoi siihen yhtä hyvin. Voisin jollakin tunnilla pyytää opettajaa huomauttamaan minua joka kerta, kun kaivan tai tökin liikaa jalalla.
Lisäykseksi vielä hieman sekavaan postaukseen, että koulukilpailut olisi tulossa parin viikon päähän. Ilmoittauduin niihin Saporolla - kenellä muullakaan. Tasoni mukaan valitsin kolmannen luokan, jossa ratsastetaan C-merkin kouluohjelma. Toivon mukaan pääsen siihen valitsemallani ratsulla. Lisäksi jos Sarnalle ei tule kilpailuihin kahta ratsastajaa enempää, menen silläkin.

♥:llä Annika

8 kommenttia :

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. täällä olis sulle haaste! :) http://if-you-love-something.blogspot.fi/2013/09/meidan-kesa-2013-haaste.html

  VastaaPoista
 3. Hyvin ratsastat (:

  Blogissani olisi Arvonta. Käythän edes katsomassa ?

  Osoite: http://starlightkepparitalli.blogspot.fi/2013/09/arvonta.html

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)