keskiviikko 6. marraskuuta 2013

#109 You make it easy

Ilmoittauduin tiistaina koulutunnille Saporolla ja päätin mennä ilman satulaa pitkästä aikaa. Saporo oli jälleen heti alusta asti hyvän tuntoinen. Ennen opettajamme tuloa tein käynnissä muutaman takaosakäännöksen, ravissa väistöjä ja laukassa pari laukanvaihtoa. Saporo oli hyvin kuulolla, vaikka etenkin laukassa kulki pitkänä.
Opettajamme tultua aloimme ratsastamaan maneesiin sekä keskelle että molempiin päätyihin ympyrät ravissa. Saporo asettui nätisti kumpaankin suuntaan ja ympyröistä tuli oikeasti ympyrän muotoisia. Lisäsimme tehtävään myös hieman väistöjä, joissa Saporon tahti hiipui hieman. Muuten ruuna liikkui haluamallani tavalla ja välillä tunsin, kuinka se käytti selkäänsä. Ilman satulaa ratsastaessani en pysty puskemaan istunnallani, joten sekin voi vaikuttaa asiaan.
Muutimme tehtävää niin, että keskelle ratsastettava ympyrä tehtiin laukassa. Laukannosto tuli tehdä suoraan väistöstä, mikä onnistui hyvin. Ravissa sain Saporon ratsastettua pyöreäksi, mutta laukassa se kulki pitkänä. Laukassa se ei tahtonut myöskään taipua, varsinkaan oikeaan kierrokseen. Välillä itselläni oli myös ongelmana se, että liu'uin liian eteen istumaan.
Ihan lopputunnista Saporo tuntui melkeinpä kuumalta hevoselta, joka yritti juosta avuiltani pois. "Kun hevosen ratsastaa tasapainoon, se alkaa liikkua ihan mielellään", sanoi opettajamme mainitessani ruunan yllättävästä turbovaihteesta. Saporo ihan oikeasti vain ravasi menemään ja itse nauroin kyydissä yrittäen pidättää. Ensimmäistä kertaa sain huomata sen piilossa olleen vaihteen. Kunpa se liikkuisi aina alkutunnistakin noin! Olisin voinut jatkaa tuota tuntia paljon pidempään, mutta valitettavasti se loppui juuri parhaalla hetkellä.


Tein vielä koosteen tunnista. Suuret kiitokset Lindalle videoista ja kuvista!

:llä Annika

maanantai 4. marraskuuta 2013

#108 We are one♥

Launtaina Oulusalon Ratsastuskoululla oli taas koulukilpailut. Olin ollut perjantaina juhlimassa joukkueen päättäjäisissä yömyöhään, joten aamulla herääminen oli tuskaa. Oma lähtöni oli kymmeneltä ja saavuin kisapaikalle viisi minuuttia ennen verkkaa. Lisäksi harmittaa etten ehtinyt pukeutua miksikään, sillä nämä olivat Halloween-kilpailut.

Tällä kertaa Saporo ei ontunut, joten pääsin starttaamaan sillä C-luokassa. En ollut ratsastanut yli viikkoon ollenkaan, joten jännitti tosi paljon. Saporo kuitenkin laukaisi jännitykseni yllättämällä minut liikkumisellaan. Ruuna liikkui puhtaasti omalla moottorillaan ja jouduin välillä jopa pidättämään sitä! Alkuverkat menivät siis hyvin ja lähdin luottavaisin mielin radalle.
Itse suoritus meni myös loistavasti lukuunottamatta lävistäjällä sattunutta laukanvaihtoa, jota en tajunnut edes korjata. Omasta mielestäni Saporo liikkui erinomaisesti läpi radan, mutta arvostelupaperin mukaan se olisi voinut liikkua vieläkin reippaammin.
Saisi taipua enemmän, nihkeä peruutus, sujuvat laukannostot ja hyvät askeleenpidennykset. Melko sujuvaa työtä, ratsastat huolelliset kulmat. Volteille ja ympyröille vielä lisää täsmällisyyttä. Voisi liikkua vielä reippaammin.
Prosentteja radalta kertyi 57,75% johon en voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kaiken kruunasi se, että pisteiden laskussa oli tapahtunut jokin virhe ja sain tänään tietää, että sijoituin jaetulle toiselle sijalle! Hienoin Saporo♥ Näillä näkymin saatan sijoittua myös OUSA-cupissa, mitä ihmettelen suuresti.

Loppuillan tallilla kuvailin muita suorituksia ja olin viimeisessä luokassa töissä tuomarin sihteerinä. Illalla vasta hieman viiden jälkeen palailin kotiin.

♥:llä Annika