perjantai 8. elokuuta 2014

#124 Siirtymisiä

Loukkasin tosiaan polveni pari viikkoa takaperin, minkä vuoksi en ole voinut harrastaa minkään näköistä urheilua. Kävin eilen magneettikuvissa, mutta tulokset saan vasta viikon päästä torstaina. Siitä huolimatta uskaltauduin tunnille, sillä jalassa ei tunnu kipua. Toivoin tunnille Saporoa ja Sarnaa, mutta minulle oli laitettu jättiläistamma Afrika. Tuntia ennen hieman pelotti jalkani suhteen, mutta onneksi ei tullut ongelmia :)

Varustettuani tamman ja talutettuani sen maneesiin sain hetken aikaa miettiä kuinka kipuaisin sinne selkään, kun täytyisi ponnistaa juuri "kipeällä" jalalla. Korkean penkin ja kaverin avulla sekin onnistui. Laitoin suoraan jalustimet kaulalle, koska tiesin etten pystyisi keventämään. Kävelimme pari kertaa maneesin ympäri vapain ohjin, jonka jälkeen rupesin taivuttelemaan Afrikaa. Se tuntui melko kovalta edestä, mutta niin oli kätenikin kova. 
Suuret kiitokset Lindalle kuvista
Opettajamme tultua aloimme ravaamaan ja hetken aikaa ravailtuamme vaihdoimme suuntaa. Ravissa en saanut Afrikaa erityisen hyväksi, oikeassa kierroksessa vain hetkittäin. Vasempaan kierrokseen en saanut sitä edes taipumaan kunnolla :D Tehtävänämme oli ratsastaa ensin käynnissä ja sitten ravissa maneesia ympäri tehden pysähdyksiä aina opettajan käskystä. Muutaman kerran sain korjata Afrikaa, jotta saimme kauniin tasajalkapysähdyksen. Muuten sujui hyvin. Seuraavassa ehtävässä teimme jokaisen kirjaimen kohdalle muutaman askeleen käyntisiirtymän ravista. Tuntui etten ehtinyt siirtää Afrikaa edes raviin käyntisiirtymän jälkeen kun seuraava kirjain tuli jo eteemme! Hetken harjoiteltuamme tehtävä alkoi kuitenkin sujua ja Afrika löysäsi hieman niskastaan.
Emme laukanneet tunnilla ollenkaan, mutta saimme hyviä siirtymäharjoituksia muissa askellajeissa. Lopputunnista kun ravailimme vain maneesia ympäri, Afrika kulki oikein kauniisti ja temmokkaasti. Onnistumisen tunteeseen olikin hyvä lopettaa tunti! Tamma ei jatkanut, joten talutin sen talliin ja hoidin sen vain pois. Kyytini olikin jo tullut, minkä vuoksi en ehtinyt jäädä kuvaamaan muiden tunteja. Mutta oli kyllä mukavaa ratsastaa pitkästä aikaa ja jalkani ei edes kärsinyt!

♥:llä Annika

8 kommenttia :

  1. Toivottavasti jalkasi parantuu pian! :) Ja onko sulla säänöllistä tuntipaikkaa Oulunsalolla tällä hetkellä?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin on jalka paranemaan päin (: Ja mulla ei oo säännöllistä tuntipaikkaa, mutta käyn säännöllisen epäsäännöllisesti peruutuspaikoilla!

      Poista
  2. Hei!
    Lindan blogissa on se niisku koira joka näyttää ihan meijän koiralta. Ja sitten kysyin häneltä siitä ja sitten hän neuvoi että olet koiran omistaja :)


    Mutta se näyttää ihan meijän tyttökoiralta! Ja Niiskukin on vissiin kempeleestä kotoisin? Minkä ikäinen se on? :) Meijän koira on 5-6vuotias ja missäpäin asut? Me asutaan oulunsalossa varjakassa päin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, Niisku on Kempeleestä päin ja samaa ikäluokkaa :) Ja itsekin asun siis Kempeleessä.

      Poista
  3. Ihana postaus ja tosi hienoja kuvia! :)

    - Mimmi

    VastaaPoista
  4. Hyvin meet mut nojaat välillä ehkä vähä liikaa taakse. Mut tosi kiva blogi :)

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)