tiistai 3. helmikuuta 2015

#129 Annika & Saporo♥

Ajattelin kirjoittaa teille hieman erikoisemman postauksen pitkästä aikaa! Ratsastuksenhan aloitin vuonna 2011 talvella ja noin vuoden päästä siitä siirryin vakituisesti Oulunsalon Ratsastuskoululle. Hieman sen jälkeen alkoi minun ja Saporon yhteinen taival, josta tämä postaus kokonaisuudessaan kertookin.

Ennen kuin aloitetaan, varoitan että tästä tulee pitkä postaus runsain materiaalein. Suurin osa kuvista ja videoista on Lindan ottamia, joten suuret kiitokset hänelle♥  Lisäksi annan pienen vinkin: linkit, joita tekstistä ja kuvista löytyy, johtavat vanhoihin postauksiin liittyen aiheeseen!

2013

Sain Saporon ratsukseni ensimmäisen kerran tammikuussa vuonna 2013. Meillä oli silloin koulutunti ja ratsastimme kolmikaarista kiemurauraa. Tuolloin tein ensimmäiset laukanvaihtoni! Ihastuin Saporoon kyseisen tunnin aikana ja sen jälkeen olen tainnutkin toivoa sitä melkein jokaiselle tunnille!

Heti viikon päästä pääsin hyppäämään Saporolla ensimmäistä kertaa. Minua pelotti ihan kauheasti ennen tuntia, mutta mukanani ollut Linda vakuutteli, että tulen pitämään siitä. Ja kuinkas kävikään... :')
Saporolla kävin myös ensimmäiset ratsastuskilpailuni koskaan! Nämä kyseiset kilpailut helmikuun lopulla olivat Drive In - esteratsastuskilpailut, joissa menin pienimmän luokan eli 40cm. Voitte kuvitella kuinka paljon minua jännitti, mutta puhtaalla radalla selvittiin ja ruusuke lähti mukaan!
  
Maaliskuussa olimme kaveriporukalla leikkitunnilla ja tuolloin taisin mennä Saporolla ensimmäistä kertaa ilman satulaa. Sain myös kokea, miltä tuntuu laukata ilman käsiä ja ratsastaa takaperin!
Huhtikuussa osallistuin koulukilpailuihin, joissa oli arvotut ratsut. Koska ne olivat ensimmäiset koulukilpailuni, valitsin raviohjelman ja sain toivoa haluamaani ratsua eli Saporoa. Prosentteja radalta kertyi 61,667% ja sain olla tyytyväinen ratsuuni!

Huhtikuun lopulla Saporo ontui, joten hoitelin sitä paljon vain karsinassa.
Toukokuussa oli muistaakseni se aika, jolloin meinasin lopettaa Saporolla ratsastamisen. Mikään ei onnistunut enkä saanut sitä edes liikkumaan... Onneksi oli kannustavia ystäviä, joiden ansiosta jatkoin yrittämistä!
Kesäkuussa "masennuskauden" jälkeen kehityksemme lähtikin hurjaan nousuun! Pääsin hyppäämään Saporolla paljon ja koulutunneilla onnistumisia tuli monen tunnin edestä. Vihdoin tajusin, kuinka Saporon saa oikeasti liikkumaan omalla moottorillaan.

Kesäkuussa ratsastin myös kouluratsastuskilpailuissa - millä muullakaan kuin Saporolla. Luokkana tällä kertaa oli tosin helppo C, josta prosentteja saatiin 56,471%.

Loppukuukaudesta olin rippileirillä ja sieltä tultuani kävin ottamassa myös Saporon kanssa rippikuvia. Niistä tuli ainakin omasta mielestäni tosi kivan näköisiä!
Heinäkuussa ehdin ratsastaa Saporolla vain muutaman tunnin, koska kaikki Oulunsalon Ratsastuskoulun hevoset olivat pari viikkoa kesälaitumilla. 
Elokuussa Saporo taas ontui. Hoitelin sitä paljon karsinassa ja kävin syöttämässä ulkona. Ontumisen takia meiltä jäi yhdet estekilpailutkin väliin. Ratsastelinkin paljon muilla hevosilla ja huomasin, että se on myös yksi tapa kehittyä lisää Saporon kanssa!
Syys-lokakuussa pääsin hyppäämään ensimmäistä kertaa ilman satulaa. Ratsastelin myös paljon koulua Saporolla ja joka tunnin jälkeen oli mahtavat onnistumisen fiilikset!
Marraskuussa kouluratsastus sujui erityisen hyvin. Oli jälleen koulukilpailut, joissa ratsastin C:n. Prosentteja tällä kertaa napsahti 57,75% ja sijoituimme toisiksi! Lisäksi tunneillakin sain tuntea, kun Saporo kulki oikeasti pyöreänä ja peräänannossa.

Myös esteratsastuksessa sain paljon treeniä marraskuussa, sillä yhden estetunnin lisäksi pääsin yksityistunnille hyppäämään.
Joulukuussa kävimme tonttuilemassa sekä estekilpailuissa että katrillitunnilla. Estekilpailut olivat jälleen Drive In -kisat ja ratsastin 60cm luokan. Puhtaan radan johdosta saimme ruusukkeen!

Vuoden lopuksi jaettiin vielä muitakin palkintoja ja sain pienen pokaalin, koska olin sijoittunut OUSA-cupissa. Lisäsi minulle annettiin Saporon kuvalla varustettu vihko!
Kokonaisuudessaan vuonna 2013 tapahtui eniten kehitystä sekä omassa ratsastuksessani että minun ja Saporon yhteistyössä. Saporon kanssa opin esimerkiksi hyppäämään, pysymään selässä ilman satulaa, väistämään, tekemään avo- ja sulkutaivutuksia sekä ratsastamaan hevosta peräänantoa kohti. Tämän lisäksi opin Saporolta kärsivällisyyttä ja periksiantamattomuutta!

2014

Tammikuu oli taas sellaista aikaa, kun en saanut Saporoon yhtään liikettä. Näihin aikoihin Saporo laitettiin myös myyntiin...
Helmikuussa kävin muun muassa estetunnilla ja pitkästä aikaa pääsin hyppäämään ristikkoa korkeampaa Saporolla. Kouluilimme myös ilman satulaa ja osallistuimme kouluratsastuskilpailuihin. Tälläkin kerralla valitsin C-merkin kouluohjelman. Prosentteja saimme 59,722% ja tulimme neljänsiksi!
Maaliskuussa ratsastin Saporolla ensimmäisen kokonaisen estetunnin ilman satulaa ja samaisella estetunnilla hyppäsin ensimmäistä kertaa jumppasarjaa! Valitettavasti materiaalia ei tästä ole.

Huhti- ja toukokuukin olivat hiljaisia minun hevosteluiden suhteen, koska olin loukannut jalkani.

Kesäkuussa kävin jälleen esteyksärillä ja pääsin kunnolla hyppäämään Saporolla.
   
Heinäkuussa kävin ensimmäisen maastoni Oulunsalon Ratsastuskoululla ja tietysti Saporolla! Maasto oli erittäin mielenkiintoinen ja vauhdikas kokemus. Sitä en unohda ikinä :')
Elo-, syys-, loka- ja marraskuun olin parantelemassa itseäni polvileikkauksesta, mutta satunnaisesti kävin ratsastamassa. Tänä aikana ehdin tippua Saporolta niin tonttumaastossa kuin estetunnillakin ja saada muitakin mukavia muistoja!

Joulukuussa pääsin viimeiset kerrat tunnille Saporolla ja Uuden Vuoden vaihteessa se muutti uuteen kotiinsa. Hyvä vain sille, että pääsi pois ratsastuskoululta, vaikka jäänkin sitä haikein mielin kaipaamaan♥ Voin täysin rehellisesti sanoa, että Saporo on opettanut minulle enemmän ratsastuksesta kuin kukaan muu!
Vähintään omaksi ilokseni voin tähän loppuun kertoa, että olen menossa katsomaan Saporoa sen uuteen kotiin ihan lähipäivinä. Saatan päästä jopa suosikkini selkään pitkästä aikaa ja kuka tietää, jos tekisin teille vaikka postauksen siitä!

♥:llä Annika

4 kommenttia :

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)