keskiviikko 18. helmikuuta 2015

#131 Onnistuneet kisat!

Lauantaina kisattiin OUSA-cupin ensimmäinen osakilpailu, jonka aiheena oli kouluratsastus. Minulla oli kisaratsuna Sarna ja luokkana OUSA:n raviohjelma 2 (2012). Tarkoituksenani oli kuvata videopostaus päivästä ja aloitinkin sen kuvaamista, mutta minulta loppui kamerasta akku, joten kuvaukset täytyi lopettaa.

Menin tallille suunnilleen kolmen maissa ja ensimmäisenä kävin maneesissa auttamassa puomien kantamisessa. Puomit siis laitettiin korvaamaan kouluaitoja, koska oikeat kouluaidat olivat maneesin takana niin jäässä, että niitä ei saanut irti lumihangesta.

Seuraavaksi oli vuorossa operaatio: ponille nutturat. Minulla oli melkein tunti aikaa varattuna kyseiseen hommaan, mutta silti meinasi tulla kiire! Operaation jälkeen vaihdoin vain valkoisen huovan ponille ja lähes samantien sainkin alkaa varustamaan sitä, koska ensimmäinen luokka, jossa ratsastin, oli jo käynnissä.

Hyppäsin ponin selkään ulkona ja siitä siirryimme maneesiin verkkaamaan. En ottanut verkkaan edes raippaa, koska Sarna tuntui yllättävän reippaalta ja raippaa ei saisi kuitenkaan kouluradalla käyttää. Tein verkassa paljon temmonvaihteluita ja peruutuksista raviin siirtymisiä, koska ajattelin niiden tuottavan eniten ongelmia.

Ratsastin oman verkkaryhmäni ensimmäisenä, joten pääsin suoraan verkasta radalle. Rata sujui oikein hyvin ja muistin sen kokonaan, vaikka en sitä kunnolla ehtinyt opetellakkaan. Kuten olin arvellutkin, ainoastaan temmonlisäyksissä ja peruutuksesta raviin siirtymisessä oli vaikeuksia. Niistä huolimatta saimme prosentteja 66,190% ja sijoituimme ensimmäisiksi! En olisi uskonut!
Heti kun pääsin radalta, otin Sarnalta varusteet pois ja purin nutturat, koska sillä ei ollut muita ratsastajia minun lisäkseni. Hoitamisen jälkeen päästin sen ulos syömään ja lähdin itse töihin pisteidenlaskijaksi. Siinä se loppuilta sitten kuluikin!

♥:llä Annika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)