torstai 19. marraskuuta 2015

#160 Nopeat kuulumiset

Olen ehtinyt käydä kolmella tunnilla viime postauksen jälkeen. Kerron tunneista nyt lyhyesti, koska minulla on jo toinenkin postaus työn alla!
   
Ensimmäinen tunneista oli koulutunti Sarnalla. En ollut niin pitkään aikaan työskennellyt sileällä, joten tämä oli mukavaa vaihtelua. Koko tunnin teimme hyvin yksinkertaisia tehtäviä - pitkillä sivuilla hieman eteen ratsastusta ja päädyissä ympyrät taivuttaen. Askellajina oli pääsääntöisesti ravi, mutta työskentelimme myös hetken laukassa. 
              
Muutama viikko takaperin perjantaina hyppäsimme (taas) vakiotunnillani, vaikka luulin meillä olevan koulua. Minulla oli tällä kertaa hieman erikoisempi ratsu - Alastra nimittäin. Hyppäsimme tunnilla maneesin keskellä olevaa jumppasarjaa, jonka perässä oli okseri. Alkuverryttelyjen jälkeen tulimme tehtävää ihan vain puomeina, mutta lopputunnista ristikko/kavaletti -korkeudella. Koko tunnin tulimme jumppaan sisään ravilla, mikä oli ainakin minulle helpompaa kuin laukassa tuleminen. Kun pääsimme sisään jumppikseen, Alastra lähinnä hoiti loput. Tamma oli sekä mukavan vauhdikas että innokas hyppääjä ja tunti sujui tasaisen hyvin!
  
Kaksi viikkoa sitten perjantaina en päässyt vakiotunnilleni, joten menin keskiviikkona "korvaavalle". Sattumalta tämäkin oli estetunti ja sain suosikkini ratsuksi. Pitkien alkuverkkojen jälkeen aloitimme hyppäämisen ristikolla. Sarnalla oli hyvä tempo alusta alkaen ja katsoin vain itse askeleen, milloin hypätään. Melko reilusti sain ennen estettä antaa pohkeita, jotta töpöaskelia ei tulisi.

Ristikon ehdimme tulla noin neljä kertaa, minkä jälkeen aloitimme varsinaisen tehtävän. Esteet pysyivät ristikoina koko tunnin ja ratsastimme paljon pitkiä teitä käyttäen. Ensimmäiset suoritukset menivät ihan penkin alle, kun en muistanut herätellä ponia. Kun viimeisillä suorituksilla poni liikkui omalla moottorillaan, onnistuivat esteetkin hyvin. Paremminkin olisi voinut mennä joka tapauksessa...
Kuten alussa mainitsin, pian on tulossa jo uusi postaus. Tämä kyseinen postaus kertoo viime perjantain estetreenistä ja lauantain kilpailuista. Pysykää siis kuulolla!

❤️:llä Annika

4 kommenttia :

  1. Kiva postaus mutta ootan jo seuraavaa jossa on varmaan kuviakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo seuraavaan tulee kuvia sitten tämänkin postauksen edestä!

      Poista
  2. Ootko suunnitellu tekeväs tänne joulukalenteria tai muuten vaan jotain joulu aiheisia postauksia? :)
    Ps. Sulla on muuten todella kiva blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukalenteria en tee, mutta varmasti keksin jotain muuta mukavaa :) ja kiitos !

      Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)