torstai 6. joulukuuta 2012

#31 Dippy dawg♥

Eilen sain ihanan yllätyksen, kun katsoin listaa. Minulle oli laitettu tallin new forest ruuna Hopo. Olen mennyt sillä viimeksi leirillä, kun se oli leirihoitsuni. Menin vasta kolmosryhmässä, mutta sain varustaa sen toisessa ryhmässä menevälle tytölle. Tuntuu, että moni hevonen on muuttunut kesästä, sillä nykyään Hopokin yrittää potkia ja purra kun karsinaan on menossa. Satulaa laittaessanikin se yritti saada takapäällään  ja potkimalla minut ulos karsinasta. Onneksi raippa on kaveri :D

Vihdoin pääsin Hopon selkään ja lähdettiin kävelemään. Sarin Tallillahan mennään aina alkukäynnit pitkin ohjin, mutta itse otin ohjat melkein heti käteen ja yritin väistättää etujalkoja. Njäh, ei se onnistunut...

Vanha kuva. Huomatkaa, että en omista tässä edes ratsastushousuja :D
 Ensiksi ravailtiin keventäen ja tein paljon ympyröitä, jotta sain Hopon kuuntelemaan pohkeita. Hopo taipui ihan kivasti ja liikkui pohkeesta eteenpäin. Siirryttiin kaikki yhdelle pääty-ympyrälle, jossa taivuteltiin hevosia ravissa. Sitten kun taipui hyvin, sai käydä laukkaamassa toiseen päähän pääty-ympyrän. Hopolla laukka nousi kivasti ja säilyi myös ympyrällä.

Vaihdettiin tehtävää. Kaikki oli sillä pääty-ympyrällä ja siitä lävistäjälle, jossa laukannosto ja toiselle pääty-ympyrälle. Hopon kanssa nousi oikeat laukat ja laukka oli rauhallista. Myös rauhallinen tahti alkoi löytyä raviin. Loppua kohden istuminen perusistunnassakin oli helpompaa, kun Hopon raviin tottui. Lopuksi yritettiin taas käynnissä ratsastaa pyöreäksi. Jos tehtävä onnistui, sai nostaa ravin, mutta muodon piti pysyä. Välillä Hopo meni tosi kivasti, mutta ravinnostoissa muoto hävisi. Ympyrällä ravatessa sain sen kuitenkin ajoittain pysymään ja olinkin tyytyväinen :)

Ehdin juuri ottaa varusteet pois, kun kyyti tuli. Nyt Neea on meillä ja huomenna leirille. Jee! Toivon mukaan minulla on Aabra tai Hopo leirihoitsuna.

♥:llä Annika


2 kommenttia :

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)