keskiviikko 15. tammikuuta 2014

#115 Hyviä ja huonoja uutisia

Aloitetaanko hyvistä vai huonoista uutisista? No... Hyvä uutinen on se, että olen vihdoin saanut tietokoneeni takaisin ja voin jälleen aloittaa postailun normaalisti! Koneestani oli sekä tuuletin että kovalevy rikki,  mutta ne on nyt uusittu. Huono uutinen kovalevyn vaihtoon liittyen on se, että koneellani ei ole enään
mitään. Kaikki kuvat ja muut tiedostoni ovat tietysti ulkoisella kovalevylläni tallessa, mutta kaikki videoiden ja kuvien muokkausohjelmat niiden keskeneräisiä projekteja (leirivideot ja uusi banneri...) myöten ovat poistuneet. Valitettavasti en siis voi editoita koosteita tai ylipäätänsäkään videoita teille, ennen kuin olen saanut rakkaan Vegasini takaisin. Tämän lisäksi pääsin vasta nyt tyhjentämään kaikki muistikorttini, joten en ole aivan varma miltä tunnilta mitkäkin kuvat ovat.
Afrika leikkitunnilla
Saporo tunnilla, josta kirjoitin viime postauksessa
Kaikista huonoin uutinen on se, kun luin Oulunsalon Ratsastuskoulun nettisivuilta, että Saporolle harkitaan uuden kodin etsimistä. Pienen hetken elin toivossa, että se ei välttämättä lähde, mutta nyt se on myynnissä... :( Jutun kuultuani minun oli pakko varata tunti ja päästä tallille, jotta voin viettää vielä mahdollisimman paljon aikaa tuon ainutlaatuisen ruunan kanssa.
Juuri tuona päivänä tunti meni tosi huonosti. Alkuverkoissa Saporo veti muutaman pukkispurtin ja vaikka en tippunutkaan, minua alkoi pelottamaan. En uskaltanut käskeä ruunaa enään kunnolla, minkä takia se ei liikkunut yhtään. Teimme tunnilla voltteja laukassa ja sulkutaivutuksia ravissa. Voitte vain kuvitella miltä näytti, kun Saporo ei liikkunut enkä osannut ratsastaa sillä sulkutaivutusta kunnolla... Olin ihan hermostunut koko tunnin ajan ja tippa tuli melkein linssiin kun niin paljon ärsytti. Eihän se Saporon vika ole, kun ratsastaja ei osaa.
Viime viikolla en tainnut käydä ratsastamassa ollenkaan, kun futistreenejä oli lähes joka päivä. Eilen pääsin kuitenkin tunnille ja ilokseni ratsun virkaa toimitti jälleen Saporo. Hieman pelotti tulisiko tästäkin tunnista samanlainen kuin edellisestä, mutta lähdin tunnille melko itsevarmasti ruunan huolellisen hoitamisen ja varustamisen jälkeen.
Saporo liikkui alkutunnista hieman tahmeasti, mutta opettajamme ärähdettyä ja yhden pukkispurtin vedettyä se rupesi toimimaan haluamallani tavalla. Sopivan temmon löydyttyä se alkoi myös pyöristymään hetkittäin. Ehdimme laukata melko paljon tehden päätyihin suuria ympyröitä, kunnes siirryimme raviin. Ratsastimme rentoa ravia keventäen pienen hetken ennen varsinaisten tehtävien aloittamista. Tehtävänä oli ratsastaa ravissa samat suuret ympyrät päätyihin kuin alkuverkoissa, mutta välillä väistätimme hieman takapäätä ulospäin. Pitkien sivujen keskelle tehtiin pienemmät voltit. Väistöt eivät meinanneet onnistua, mutta muuten meni ihan hyvin. Saporo oli edestä melko kova eikä taipunut oikein mihinkään, mutta se ainakin liikkui kunnolla. Varsinkin lopputunnista, kun oli täytynyt ratsastaa suoraa uraa pitkin isossa ravissa, jouduin pidättämään tosi paljon että sain sen käyntiin. Tunnista jäi oikein hyvä fiilis ja jään innolla odottelemaan seuraavaa :)

♥:llä Annika

4 kommenttia :

 1. Voithan sä harkita sen ostamista? Kannattaa kuitenkin toimia nopeasti sillä nopeat syövät hitaat! Toivottavasti saparo ei löytäisi kotia muualta kuin sinun luotasi! Olisitte niin hieno pari ja varmasti edistyisitte vielä pitkälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni sen ostaisinkin, mutta uskon että sille löytyy parempi koti jostain muualta. Itse olen harrastanut ratsastusta vasta 2 vuotta ja kukaan muu perheestämme ei ole hevosihmisiä. Lisäksi kaikilla meistä on niin paljon muita harrastuksia, ettei aika eikä varsinkaan raha riittäisi hevosen ylläpitoon. Mutta kiitos kuitenkin :)

   Poista
 2. Tiedätkö löytyykö mistään myyntiilmoitusta saporosta??

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)