tiistai 11. helmikuuta 2014

#117 Kolmas kerta toden sanoo

Pitkästä aikaa sain varattua itselleni estetunnin. En edes muista milloin viimeksi olen Oulunsalon Ratsastuskoululla hypännyt! Alunperin ratsunani oli Cami, mutta jostain syystä minun käskettiinkin ottaa Saporo. Ei haitannut, ei sitten pätkän vertaa! Päätin hoitaa ratsuni huolella ajan kanssa, kun siihen kerran oli mahdollisuus.

Tuntini oli ensimmäinen Saporolle koko päivänä, joten jouduin hieman herättelemään sitä. Alkuun taisteltiin sitä oiotaanko kulmat ja tehdäänkö pientäkin pienempiä voltteja, mutta lopulta minä sain päättää reitit. Saporo tuntui hieman tahmealta vielä muutaman laukkaspurtinkin jälkeen, mutta hypätessä ei kyseistä ongelmaa ollut.
Hyppäsimme koko tunnilla vain kahta estettä molempiin suuntiin kaarevalla linjalla. Oikeassa kierroksessa ensimmäiselle esteelle lähestyminen oli vaikea, koska Saporo painoi oikealle tosi paljon. Ristikoille tultiin hyvillä paikoilla, mutta esteiden noustua korkeammiksi nousi esiin suuri ongelma. Pusken istunnallani, kun Saporo ei liiku. Jouduimme ratsastamaan joka kerta vuorollani saman kahden esteen linjan kolmesti peräkkäin, ennen kuin se meni hyvin. Noh, kolmas kerta toden sanoo... Korkeimmillaan toinen esteistä taisi olla 70cm.
Juurikin tuolla korkeammalla esteellä jalkani heittivät normaalia enemmän taaksepäin. Lisäksi varpaani kääntyvät kokonaan sivuille aina esteillä. Juuri näistä ongelmista moni on minulle huomauttanut ja haluankin niistä eroon. Päätin, että varaan taas joskus yksityistunnin, jolloin henkilökohtaisia ongelmia on helpompi korjata. Hyppäämme vaikka vain yhtä ainoaa ristikkoa, kunhan saan jalkani oikeaan asentoon... Tietysti muutakin parannettavaa esteillä on paljon, mutta tämä taitaa olla pahin.

Päätin mennä myös lauantaina tunnille, vaikka tiesin että hevoset oli jo päätetty enkä tulisi saamaan Saporoa. Yllätyksekseni ratsuni virkaa toimitti pieni eestinhevosruuna Elari, jolla olin mennyt viimeksi lokakuussa koulukilpailuissa. Sitä ennen olin käynyt Elarilla vain parit estekilpailut ja yhden tunnin noin vuosi sitten. Huonosti menneiden koulukilpailuiden jälkeen ajattelin Elarin olevan ihan kauhea, mutta olin väärässä.
Elari meni jo edellisellä tunnilla, joten minun ei tarvinnut varustaa sitä. Alkuverkoissa ratsastin tuttuun tapaan voltteja, muutamat väistöt ja laukkaspurtit. Siinä vaiheessa tuntui, etten saa Elarista mitään irti, mutta tehtävien alkaessa siitä kuoriutui kuitenkin ihan eri hevonen! Tehtävämme näytti suunnilleen tältä:
Elari oli ravissa tosi hyvän tuntoinen ratsastaa. Kun se toimi haluamallani tavalla, pystyin taas keskittymään enemmän itseeni. Muistin kantaa kädet (suurimman osan ajasta) ja pitää ne pehmeinä. Keskityin myös paljon siihen, että pystyisin pitämään pohkeen lähellä. Istuntaa minun ei muuten tarvinnut sen kummemmin ajatella, koska Elarilla on niin tasaiset askeleet.
Muutimme tehtävää niin, että keskellä oleva voltti tehtiin myötälaukassa ja pitkällä sivulla ratsastimme vastalaukkaa. Etenkin vastalaukkoihin olen tyytyväinen, sillä ne olivat aina oikeat ja tempo oli hyvä. Myöhemmin myös tehtävän ensimmäinen ja viimeinen kaari laukattiin, mutta vastalaukat unohdettiin. Lopuksi laukkasimme hetken isoa laukkaa ihan vain maneesia ympäri ja kävelimme loppukäynnit. Koska tuntimme oli viimeinen kyseiselle päivälle, sain hoitaa ratsuni pois.
Tunnin jälkeen jäimme vielä kuvaamaan Lindan kanssa, kun hevoset päästettiin ulos. Saimmekin paljon kivaa materiaalia käytettäväksemme, kun hevoset juoksivat innoissaan ulos ja piehtaroivat lumihangessa moneen otteeseen! Osa kuvista on Lindan ja osa minun ottamiani. Mikä on teidän suosikkinne?
t. Afrika
t. Afrika
r. Saporo
t. Josi
t. Josi
t. Afrika
t. Kulla
r. Lester
r. Lester
t. Sarna
t. Josi
t. Unadonna van de Kempenhoeve
t. Josi
t. Sarna
t. Josi
t. Josi
r. Roberto Eagle
r. Saporo
Afrika & Kulla
r. Saporo
♥:llä Annika

8 kommenttia :

 1. Kiva postaus! :) en ookkaa vissii ennen kommentoinu mutta kerta se on ensimmäinenkin :D joo mutta ihania kuvia ja varsinki viimenen kuva oli söpö :) kaikki oli tosi ihania!

  VastaaPoista
 2. Ihaniaa😊 eniten pidän noista Lester kuvista ja tuosta saena kuvasta❤ Ratsastat ihanasti ja hyvin mutta kun menet este istuntaan niin menet vähän liian eteen. Ei pahalla! Muuten oot TOSI HYVÄ ratsastaa itse olen vähän sinua enemmän harrastanut ratsastusta ja olen 10vuotta. Ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (8 Joo... Minulla on kyllä paljon korjattavaa etenkin esteillä, mutta eiköhän ne suurimmatkin virheet vähitellen katoa kun käyn tunneilla!

   Poista
 3. Itselläni on sama juttu että jalat menevät esteillä sivulle rumasti. Tykkään ratsastaa pitkillä jalustimilla myös esteitä ja n. 4vk sitten tajusin että kun ne jalustimet ovat 2-3 reikää lyhyemmät eine jalat enää sojota miten sattuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni ei ole kyllä ikinä mennyt taakse jalat, mutta sojottanut tuollain. Kannattaa ihmeessä testata (:

   Poista
  2. Täytyy kokeilla, vaikka en tuntuu etten osaakaan lyhyillä jalustimilla ratsastaa ! (:

   Poista
 4. Sanoit postauksessasi että lopetat ehkä bloggauksen. Ei kannata, sillä blogisi on ihan kohtalainen. Mutta ongelma on se että postaukset ovat aina samanlaisia joissa kerrot kellä ratsastit yms. Blogisi ei saa paljon lukijoita jos et kerro otain mielenkiintoisempaa. Alan heti lukijaksi jos keksit jotain uutta ja erilaista.

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)