lauantai 17. tammikuuta 2015

#127 Vakiotunti ja tavoitteita

Ensimmäinen vuoden 2015 tavoitteista saavutettu! Minulla on vakiotunti! Sehän tarkoittaa sitä, että postaan vähintään kerran viikossa. Vakiotuntini on perjantaisin 20-21 ja se on estepainotteinen B-tason tunti.
    
Eilen olin tunnilla ensimmäistä kertaa ja aiheena olivat esteet. Ratsukseni sain toiveeni mukaan Afrikan. Saavuin tallille kerrankin ajoissa ja ehdin sekä harjata että varustaa tamman huolellisesti. Tallissa Afrika näytti hieman nyrpeää nokkaa, mutta tunnilla se tuntui olevan ihan mielissään!

Kun olimme ravanneet ja laukanneet molempiin suuntiin hetken, aloitimme hyppelöt. Hyppäsimme kolmikaarisella kiemurauralla kolmea estettä. Heti ensimmäinen suoritus meni ihan pieleen ja Afrika kielsi viimeiselle ristikolle, mikä oli tietysti oma mokani. Tässä vaiheessa ajattelin, että tunnista ei tule mitään... Suoritukset ja ratsastamani tiet paranivat kuitenkin kerta toisensa jälkeen! Myös laukat vaihtuivat hyvin, lähes joka kerta esteen päällä!
Loppua kohden esteet nousivat noin 60cm korkeuteen ja rataan lisättiin kahden esteen linja, joka oli keskihalkaisijalla. Linjalle tuli kääntyä viimeiseltä kiemurauran esteeltä ja linjan jälkeen "käännyttiin pennin päällä" ja ratsastettiin vielä kaksi viimeistä estettä kiemurauralta. Hypyt sujuivat hyvin, kunhan muistin pidättää Afrikaa tarpeeksi ja ratsastaa hyvät tiet!
Tunnista jäi hyvä maku suuhun, mutta jälleen kuvista katsottuna huomaan, että esteistuntaani (jalkojen asento mukaan lukien) pitäisi kehittää ja paljon! Uskon, että edistystä tapahtuu edes hieman, kun pääsen nyt säännöllisesti hyppäämään. Tämä onkin toinen vuoden 2015 tavoitteista! 

♥:llä Annika

4 kommenttia :

 1. onko Lindalla blogia?:)

  VastaaPoista
 2. Kuka on nykyään suosikkisi? Kun se Saporo myytiin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla oo varsinaista suosikkia, mutta Afrika on mieluisin vaihtoehto ainakin estetunneille :)

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)