lauantai 2. tammikuuta 2016

#162 Joulumaasto

23. joulukuuta oli meidän tuntiporukan perinteinen joulumaasto. Siitä alempana vähän lisää, sillä ensin kerron kahdesta aiemmasta tunnista.

Ensimmäinen tunneista oli koulutunti Sarnalla. Normaalien alkuverkkojen jälkeen työskentelimme käynnissä. Tarkoituksena oli lähteä hakemaan keskikäyntiä, mikä ei ollutkaan niin helppoa. Yritin pitää istunnan tiiviinä ja saada ponin omaa moottoria hereille, mutta voisin sanoa, että melkein tuloksetta. Käynnin jälkeen lähdimme ratsastamaan keskilaukkaa ja tässä yritin vain pitää Sarnan laukan yllä temmokkaana. Ihan lopputunnista laukkasimme niin lujaa kuin nelijalkaisista ystävistämme lähti. Sarnan laukka ei ollut ihan kenttäratsun laukan veroista, mutta hyvin se silti pyöri!
Loppuverkat menimme ratsastamaan lumiselle kentälle. Ai että hevoset olivat mielissään! Saimme ottaa muutaman kierroksen laukkaa sielläkin ja tässä vaiheessa Sarnan jalat alkoivat nousemaan ja oma moottori löytymään. Loppuravit keventelin ihan löysin ohjin.
Toinen tunneista oli vakiotuntini. Luulin meillä olevan esteitä, mutta näin joulun alla ratsastimmekin katrillia. Minulle oli jaettu Basse ratsuksi, mistä en ollut yhtään mielissään. Harjoittelimme katrillikuviomme ensin käynnissä - siihen kuului voltteja, väistöjä ja erilaisia kiemuroita. Tämän jälkeen kokeilimme ravissa ja suoraan sanottuna en saanut Basseen minkäänlaista kontrollia. Poni ei taipunut volteilla ollenkaan ja suoralla se kaahasi menemään. Ensimmäisen ravikierroksen jälkeen päädyimme sitten kaikki vaihtamaan hevosia.
Seuraava ratsuni oli Alastra. Sen sain kulkemaan haluamallani tavalla, mutta en osannut istua sen askelissa kunnolla. Taas yhden kierroksen jälkeen oli hevosten vaihto. Tällä kertaa sain ratsukseni "suosikkiponin" eli Fellan. Juuri kun ajattelin, että voisi onnistua, hommaa vaikeutettiin. Viimeinen kierros täytyi tulla laukassa. En saanut Fellaa nostamaan oikeaa laukkaa ollenkaan - se tarjosi vain vasenta. Noh, juuri ja juuri selvisimme loppuun asti ja sain hoitaa Fellan pois.

En ole oikein koskaan perustanut katrillista. Onhan se ihan mukavaa vaihtelua ratsastaa joulumusiikin tahtiin, mutta jos olisin tiennyt meillä olevan katrillia, olisin perunut tuntini. Mielestäni on turhaa maksaa tuommoisesta, mutta se on vain minun mielipiteeni...

Sitten siihen joulumaastoon! Yleensä en ole saanut maastosta minkäänlaista materiaalia, mutta tällä kertaa sain kaveriltani lainaan Contour-kameran. Mietimme kauan, kuinka saisimme kameran viritettyä parhaiten. Kypärään emme saaneet sitä tukevasti kiinni, joten köytimme sen sitten ponin suitsiin. Ratsunani oli tosiaan Sarna-poro ja voin suoraan sanoa, että se ei ole mikään ammattilaiskuvaaja. Kameran kiinnityspatenttimme oli sen verran heikko, että kuvakulma oli vino ja tietysti kuva heilui ponin pään mukana. Niimpä saatte nyt koosteen maastostamme Sarnan silmin.
Maastossa pohja oli myös melko huono - jäinen ja liukas. Niimpä askellajeina olivat pääasiassa käynti ja ravi. Ja sen takia myöskin tämä oli oman porukkamme "tylsin" maasto tähän mennessä, sillä mitään jännää ei tapahtunut - yleensä kun meidän maastoreissuilla sattuu ja tapahtuu! Hevoset olivat kuitenkin mielissään, kuten tavallista.
Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin! Oikein hyvää myöhäistä Joulua kaikille ja onnellista Uutta Vuotta❤️ Onko teillä uudenvuodenlupauksia? Kertokaa alas kommentteihin!
❤️:llä Annika

2 kommenttia :

  1. Aina ku yritän mennä oikeeta laukkaa Fellalla nii mullaki se mennee vaa vasenta laukkaa

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)