keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

#136 Väistöjä, hyppyjä ja kisat!

Koska nyt on ollut taas hieman taukoa postailusta, saatte kerralla kunnon pläjäyksen. Tämä postaus sisältää siis kaksi epäonnistunutta tuntia, yhden onnistuneen ja yhdet koulukilpailut!

Noin kaksi tai kolme viikkoa sitten meillä oli koulutunti. Ratsukseni sain toiveden mukaan Sarnan. Teimme tunnilla suurimmaksi osaksi väistöjä ja laukkatyöskentelyä. Väistöt menivät ihan kamalasti, mutta laukka sujui normaaliakin paremmin! Ei tullut raville rikkoja ja minusta tuntui, että istuin siellä hyvin. Tunnista minulla ei ole oikein kerrottavaa, sillä muistan vain huonon fiiliksen väistöistä.

Koska vakiotuntini oli peruttu pääsiäisviikonloppuna, päätin mennä torstaina tunnille, jonka aiheena olivat esteet. Ratsastimme tunnilla niin sanotusti temppurataa, jossa oli kaikenlaista pientä tehtävää: väistöjä, puomeja, voltteja ja ristikoita. Tunnilla minulla oli ratsuna Sheila ja voin rehellisesti sanoa, että en ole sille sopiva ratsastaja. Sheila kiihtyi ja en saanut sitä pysähtymään. Tunnin lopussa en edes halunnut mennä viimeistä rataani. Luovutin ja melkein itku silmässä tulin tunnilta pois...
Tämän viikon perjantaina oli kuitenkin onnistunut estetunti! Ratsunani oli taas tuttu ja turvallinen Sarna, joka jo alkuverkoista lähtien tuntui ihanan reippaalta ja yhteistyöhaluiselta. Tällä tunnilla meille jaettiin välitodistukset, joten ratsastimme suunnilleen samaa tehtävää koko tunnin.

Ensin tulimme innarisarjaa, jossa oli neljä estettä ja niiden perässä yhden laukan välillä ristikko. Ensimmäisen kerran suunnilleen kävelimme sarjan läpi, mutta seuraavilla kerroilla muistin käskeä ponia kunnolla. Koko tunnin aikana tulimme vain kerran sarjan niin, että laukkasimme koko ajan. Muuten tuli raville rikkoja tai puomien tiputuksia.
Jossain vaiheessa innarisarjan kaksi viimeistä estettä nostettiin pystyiksi ja perässä olleesta ristikosta tehtiin okseri. Noiden jälkeen tuli hypätä vielä mutkan päässä oleva pysty. Korkeudeltaan okseri ja pysty olivat noin 60-70cm. Sarna pääsi taas näyttämään kuinka huikea esteponi se onkaan! Okserille tuli hyviä hyppyjä, vaikka innarisarja ennen sitä tuottikin hieman vaikeuksia. Pystylle hypyt tulivat myös puhtaasti laukasta! Tunnin jälkeen olin kuitenkin ihan puhki. Sen lisäksi että ratsastus oli raskasta, jouduin itse nostamaan jokaisen tiputtamani puomin ja näin ollen kiipesin ainakin viisi kertaa tunnin aikana ponin selkään uudestaan! :D
SUPERPONI 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Välitodistus

Ratsastajan istunta/asento 3.5
Apujen käyttö 3.5
Hevoseen vaikuttaminen/hevosen kuuliaisuus 4
Täsmällinen teiden ratsastaminen 3

Vahvuutesi ratsastajana: Iloinen ja yritteliäs. Otat ohjeita vastaan kun sille päälle satut.
Olet kehittynyt: Ryhdikkäämpi istunta ja vaikutat hevoseen paremmin.
Kehittymistavoitteet: Nopeampi pohjetyöskentely. Älä arkaile käskeä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Eilen olivat OUSA-cupin toiset kouluratsastuskilpailut, joissa ratsastin C-merkin kouluohjelman. Niissä oli arvotut ratsukot ja arpa heitti minulle Elarin. Olin hieman epäluuloinen ratsustani muistellessani edellisiä koulukisoja sillä, jolloin olimme vain kävelleet koko radan läpi. 

Tällä kertaa kisat menivät kuitenkin tuplasti tai jopa triplasti paremmin, sillä veimme voiton luokassamme! Pisteitä saimme 124,5 ja prosentteja huimat 73,235%! Ehkä Elarissakin on kouluhevosen vikaa... (: Luulen, että seuraavissa kisoissa minun on jo uskaltauduttava suorittamaan B-merkin kouluohjelmaa!

♥:llä Annika

19 kommenttia :

 1. Eipä yainnu olla viralliset koulukisat kun olympioilla menit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ihan tallin omat harjoituskilpailut olivat!

   Poista
  2. Kannattaa kuitenkin joku realistisuus pitää päässä. Olympia on todella epäreilu kuolain hevoselle, varsinkin kun sitä käyttää osaamattomampi ratsastaja.

   Kyllä on aika pahasti joku pielessä jos koulua pitää olympioilla mennä ja vielä kisoissa. Taitaa teidän "tuomarilla" olla vähän homma hukassa, sillä tolla radalla saa ns. Normaaleissa/oikeissa koulukisoissa n. 54-58%..

   Poista
  3. Minä en itse siihen voi vaikuttaa, mitä kuolainta ratsastuskoulun hevosella käytetään! Ja ainakin omasta mielestäni ratsastan sen verran nätisti, etten revi hevosta suusta...
   Tuomarinkaan mielipiteisiin ja arviointeihin en voi vaikuttaa, joten minulle on turha tulla sanomaan siitä mitään! Jos oikeasti kiinnostaa, niin mene sanomaan suoraan hänelle :)

   Poista
  4. Ratsastuskoulun harjoituskisoissa ei ole tarkoitus arvostella normikisojen tasolla. Siellä on tarkoitus saada jokaiselle hyvä mieli ja positiivinen kokemus kilpailemisesta :)

   Poista
  5. Tuolle vaöittajalle sanoisin että vaikka olisikin ollut hieman virallisemmat kisat niin entä jos rataastaja on hyvä? Mikä ongelma siinä on jos saa hyvät pisteet?

   Poista
 2. Samaa katsoin ,olympia on koulukisoissa kielletty

  VastaaPoista
 3. Elarilla on perus normaali kuolaimena olymppia kuolain. Tuomarin luvalla Elarilla saa olla kisoissa olymppia koska on niin kova suustaan pelkällä nivelellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten ei ole koulukisoihin, edes tallin harjoituskisoihin asiaa jos olympioilla pitää koko ohjelma sählätä. Kannattaa opetella ratsastsmaan ilman tuota norsujarrua.

   Poista
  2. Mitä väliä varusteilla, kun on kyseessä harjoituskilpailut? :D Jos hevosen omistaja on katsonut olympian parhaaksi kuolaimeksi Elarille, niin mikäpä minä olen asiaan vaikuttamaan...

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Voi toki opettaja perustella miksi tuollaista pitää käyttää. Heppa raukka..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä opettajien ei tarvi tänne nettiin asiaa perustella? Joka hevosen kuolaimen valintaan on syynsä, oli sitten ratsastuskoulun hevonen tai yksityinen, tai oli käytössä nivel, olympia, hackamore mikä vaan. Annika ratsastaa videolla tosi siististi, ja pitää käden pehmeänä, joten ihan hyvin voi olympialla ratsastaa. Entäs sitten ratsastajat jotka ratsastavat hevosiaan kangilla yms vielä kovemmilla kuolaimilla?

   Poista
  2. Voithan itsekin mennä kysymään asiaan vaikuttavilta henkilöiltä, jos sinua kiinnostaa ! :)

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)