torstai 18. heinäkuuta 2013

#85 Top of the world

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, Oulunsalon Ratsastuskoulun hevoset ovat nyt kesälaitumella. Siksi olenkin yrittänyt päästä moneen muuhun paikkaan ratsastamaan. Yksi näistä muista paikoista oli Powerparkin hevoskeskus, jossa pääsin maastoilemaan islanninhevosella. Minun ratsunani toimi suloinen Jöra. 45 minuuttia maastossa oli todella lyhyt aika, mutta ehdimme silti kokeilla kaikkia askellajeja. Tölttiä oli tosi kivaa mennä pitkästä aikaa!


Eilen olin Lindan luona irtohypyttämässä heidän hevostaan Roksua ja ratsastamassa Papalla. Irtohypytys sujui niin kuin pitikin, vaikka en ole koskaan ennen sitä kokeillut. Papalla ratsastimme kevyesti ilman satulaa. Vanha herra oli paremman tuntuinen kuin koskaan ennen! Tultiin yhtä puomia ympyrällä ja tehtiin muutamat ravilisäykset. Ne sujuivat niin hyvin, että siihen oli hyvä lopettaa.

Tänään lähdin Tuulin ja Lindan kanssa Äimäraution ratsastuskeskukseen, koska olimme varanneet tunnin. Pääsimme tallille puoli viiden aikoihin ja sain järkyttyä katsoessani listaa. Olin elätellyt toivoa jostain söpöstä ponista, mutta minun kohdalleni oli laitettu 169cm korkea ruuna Gaiser - tutummin Kape.
Tunnilla jakauduttiin kahdelle päätyneliölle, joiden kulmissa väistätettiin takajalkoja ristiin. Kerta kerralta väistöt sujuivat paremmin, kunhan muistin ulkoavut. Ratsastettiin samaa tehtävää myös ravissa tehden pääty-ympyrä laukassa. Kapella oli isot askeleet, mutta niissä oli helppo istua. Itse olisin halunnut ottaa vielä lyhyemmäksi ohjia, mutta ratsastuksenopettajamme käski pidentää.
Kun väistöt sujuivat, alettiin laukkaamaan koko neliötä ympäri tehden hyvät kulmat. Kape ei rikkonut kertaakaan raville ja muutenkin tehtävä sujui hyvin. Laukkojen jälkeen otimme ohjat ulkokäteen ja nousimme seisomaan jalustimille ravaten maneesia ympäri välillä nojaten eteenpäin. Tämä tuntui minulle helpolta, vaikka yleensä kevyessä istunnassa jalkani menevät liian taakse.
© Tuuli
Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen tuntiin, joka meni odotettua paremmin. Kape ei ollut yhtä kauhea kuin kuvittelin ja voisin mennä sillä uudelleenkin. Toivottavasti pääsen taas pian käymään Äimärautiolla!
   Anteeksi kuvien pimeys, mutta tietokoneeni ei aukaise kuvanmuokkausohjelmaa.

♥:llä Annika

Ps. Toivekuvia -postausta varten saa lähettää lisää kuvatekstejä, jotta se toteutuisi.

4 kommenttia :

  1. jooo tosiaa ossaan kuvata :D:D:D:D: tai no ossaan säätää asetukset (Y)

    VastaaPoista
  2. Suosikkiratsastusvaruste, lemppikaupunki, lempimaa,lempiväri, puhelin, tietokoneen kuvanmuokkausohjelma

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)