tiistai 20. elokuuta 2013

#92 Saporolla
Lauantaina olin päivän ensimmäisellä tunnilla, joka kestää puoli tuntia normaalia kauemmin. Kuulin, että Saporo olisi mahdollisesti ollut hieman epäpuhdas perjantaina, mutta sain sen kuitenkin tuolle lauantain koulutunnille. Tietysti koska tuntimme oli ensimmäinen, sain varustaa ratsuni.

Saporon satulaan kiipeäminen pitkästä aikaa tuntui tosi hyvältä, mutta itse ratsastus meni hieman penkin alle. Olen mennyt lähiaikoina enemmän sellaisilla hevosilla, joita ei tarvitse liiemmin käskeä liikkeelle, joten Saporo tuntui erilaiselta. Hyvinhän se loppuen lopuksi liikkui, mutta en saanut ratsastettua sitä pehmeäksi ja pyöreäksi edes puolentoista tunnin aikana.
Tunnilla ratsastettiin molemmilla pitkillä sivuilla 5-kaarista kiemurauraa. Vasemmalle kääntyvissä kaarteissa Saporo ei tuntunut taipuvan lähes ollenkaan, kun taas oikealle kulki oikein mallikkaasti. Ratsastin muutamat lyhyet sivut eteenpäin, minkä myötä Saporo pyrki enemmän eteenpäin itsekin.
Vaihdettiin tehtävää niin, että molempiin päätyihin ratsastettiin isot ympyrät. Pitkille sivuille taas tehtiin neljä väistöpätkää uralta pois ja takaisin. Väistöt sujuivat Saporon kanssa tosi hyvin, mutta ympyrällä en saanut taivutettua tarpeeksi. Vaihdettiin pian väistöt avotaivutukseen ja lisättiin pitkän sivun keskelle vielä yksi voltti. Tämä sujui ihan kohtalaisesti.
Viimeisenä ratsastettiin laukassa joka kulmaan ja pitkän sivun keskelle voltit. Minun olisi pitänyt työstää Saporoa paljon enemmän, mutta kuten yleensäkin Saporon kanssa minä keskityin lähinnä perustemmon ylläpitämiseen.
Saporo ei jatkanut, joten kävelin pitkät käynnit loppuun ja vein sen talliin. Koska tulin aamulla tallille melko myöhään enkä ehtinyt hoitaa Saporoa kunnolla, tein sen nyt. Selvitin jopa sen takkuisen hännän! Tallille en kuitenkaan kauaksi aikaa jäänyt, sillä lähdimme kaverini kanssa Ouluun katsomaan Monsterit Yliopisto -elokuvaa.

♥:llä Annika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)