keskiviikko 21. elokuuta 2013

#93 "Annika sää oot hyvä!"

Maanantaina minulle ehdotettiin vapaata tuntipaikkaa, josta en voinut kieltäytyä. Toivoin tunnille Saporoa ja pullaponi Sarnaa, joista jälkimmäisen sain ratsukseni. Saporo oli siis alkanut ontumaan, joten sille annettiin vapaata. Päätin harjata pienestä vaivasta kärsivän potilaan, kun se seisoi vain toimettomana. Myöhemmin saimme viedä vielä Saporon ja Josin, joka on myös sairaslomalla, ulos syömään Lindan kanssa.
Sarna oli jo tunnilla, joten minun ei tarvinnut varustaa sitä. Hyppäsin vain selkään ja totesin kuinka pieni tuo poni onkaan. Edellinen tunti oli ollut maneesissa, joten minun täytyi ratsastaa Sarna kentälle. Se ei ollutkaan niin helppoa, koska poni halusi talliin ja meidät jouduttiin lopulta taluttamaan kentälle. Suoraan sanottuna alkuverkatkin olivat ihan kamalat. Ravissa Sarna kiihdytteli paljon ja ei meinannut kääntyä ollenkaan - laukasta puhumattakaan.
Opettajamme tullessa ryhdyimme ratsastamaan kolmikaarista kiemurauraa tehden jokaiseen kaarteeseen voltit. Pitkällä sivulla teimme samantapaisia väistöjä kuin lauantaina. Tässä vaiheessa Sarna muuttui täysin eri poniksi verrattuna alkuverkkoihin - se kulki rehellisesti peräänannossa. Ratsastimme tehtävää ravissa, mutta tein pitkällä sivulla väistöt käynnissä muutaman kerran. Myöhemmin väistöjä lisättiin myös kolmikaarisen kiemurauran niihin kohtiin, jotka olivat lyhyen sivun suuntaisia. Sarna oli superhyvä, vaikka väistöt eivät olekaan sen vahvin osa-alue.
Kuvat © Linda
Teimme samaa tehtävää koko tunnin molempiin suuntiin. Tämä ei haitannut yhtään, sillä tykkäsin tehtävästä. Sarna tuntui tosi hyvältä ratsastaa ja saimme paljon kehuja myös opettajaltamme. Yksi pieni lause sai minulta hymyn korviin: "Annika sää oot hyvä!" Sain myös kuulla, että pärjään millä tahansa tunnilla - oli kyseessä sitten esteet tai koulu. Kuinka iloiseksi noista kehuista tulinkaan!
Sarnakin sai paljon kehuja!
Näiden myötä minut lisättiin perjantain viimeiselle tunnille, jossa pääsen hyppäämään Saporolla mikäli se ei enään onnu. Lauantaina on nimittäin estekilpailut, joissa hyppään kyseisellä hevosella 60-65cm luokan, joten hyvä päästä treenaamaan. Milloinkahan viimeksi olenkaan hypännyt ristikkoa isompaa...?

♥:llä Annika

6 kommenttia :

  1. Vähänkö tuo väistää sun alla hyvin ! :D ja meet ne kisat afrikalla ku saporo ei tuu xdd

    VastaaPoista
  2. annika sä oot hyvä1!!

    VastaaPoista
  3. Nonii määhä sanoin että oot liian hyvä ! :D en tuu sun kaa enää samalle tunnille ko ooot liian pro :D

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)