lauantai 20. lokakuuta 2012

#16 Aabra ja Elari♥

Eilen olin Sarilla korvaamassa, ja menin Aabralla. Jeee ! (: Poni oli laitettu jo valmiiksi nii päästiin menee suoraa maneesii. Alkutunnista mentii taas lepposta ravia ja laukkaa. Sitte siirryttii kaikki samalle pääty-ympyrälle ja tahdin piti säilyä. Kaulan piti olla suora, eikä saanu asettaa. Ruvettii tekee kahdeksikkoa, jonka risteyskohdassa oli puomi. Aina ku pääsi puomin yli, piti laukata voltti ja muutenki se kaheksikon ympyrä. Aluksi Aabra ei oikee halunnu mennä laukalla sitä volttia ja tuli ravia, mutta jälleen kerran loppua kohden parani (: Välillä taas se meinas lähtä uraa pitkin laukkaamaan, mutta käänty kuitenki ku tarpeeksi lujasti käskin. Mentii myös harjotusravissa tätä tehtävää ja se onnistu paremminku hyvin. Sari sano, että tää oli mun osalta paras tunti mitä oon ikinä menny ! (: Mulla on vielä kaks kertaa korvaamatta, mutta syyslomalla ei oo tunteja. Toivon Aabraa vakioratsuksi, vielä kun voin sillä mennä =)

Tänään lähdin pyöräileen Oulunsaloo yhentoista aikaa ja olin tallilla kakskyt yli. Se joku ihmine(?) haki hevoset sisää ja kävin maksaa. Olin toivonu, etten menis Lesterillä vaan saisin kokeilla jotai muuta, nii sain Elarin :) Heti mulle alettii kertoo, mite se oli viime lauantaina karannu karsinasta ja lytänny jonku seinää. Siinäpä sitte lähin sitä hoitamaa :d

Mentii maneesissa ja heti tuntu, että Elari ois mukava (: Linda sano, että sillä on ihana ravi ja totta se oli :D Laukka oli jotenki outo... Kuitenki, ravailtii ja tehtii paljo voltteja. Sitte laukattii jonku aikaa maneesia ympäri ja siirryttii käyntii. Alettii väistään pitkien sivujen alussa keskelle päin ja pitkän sivun keskellä takas uralle päin. Lyhyellä sivulla harjotusravissa ympyrä. Vihaan väistöjä ja taas ylläripylläri en osannu. Vasempaan väistettäessä mentii melkei väistämättä ja oikeelle mentii keula eellä tosi kovaa. Mun piti tajuta eka, että miten saan sen peräpään mukaan :D Koitettii väistöjä myös harjotusravissa, mutta ei kellää onnistunu :d                     Alettii herättelee hevoset, koska ne oli laiskalla päällä ainaki osa. Laukattii pitkät sivut nii lujaa ku lähtee, ja Elarin kans se ei ollu hankalaa :D Tosin sitte lyhyellä sivulla piti saaha se ympyrä, mutta en saanu Elaria kääntymään laukassa, koska se halus vaa laukata lujaa. Yritin keskellä maneesia saaha Elarin laukkaamaan ympyrällä, mutta se pyrki vaa uralle nii joutuin ottaan raviin. Loppuraveissaki Elari yritti kiihytellä, mutta ravissa sain sen menemään niinku halusin.


                 

                Otin Elarin pois ja hevosille tuotii ruuat. Lähin melkeimpä heti polkee takasi Kemptonii. Voi olla, että syyslomalla ei oo paikkoja tunneille Oulunsalossa, koska jos ratsastaa toisen tunnin viikossa nii son 10e halvempi. Hohooo :D Tiistaina me lähetää Ylläkselle ja suunnitelmissa ois joku talvimaasto islanninhevosilla ! (:

♥:llä Annika


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)