sunnuntai 28. lokakuuta 2012

#17 Kouluponi♥

Nyt kotiuduin tuolta syyslomareissulta ja olihan siellä mukavaa! Käytiin torstaina Ylläksen vaellushevoset - nimisellä tallilla kahden tunnin vaellus. Mun hevosen nimi oli Vinur, joka tarkottaa ystävää :) Hevoset oli valmiiksi varustettuina, joten toppahaalarit päälle ja selkään vaan. Kierrettii eka käynnissä sellasta ympyrää siinä pihalla. Me oltii viimesenä jonossa ja Vinur temppuili. Tulin pois selästä ja talutin "alkukäynnit", koska se ohjaaja sano että se rauhottuis maastossa.


Pääsin selkään ja lähettiin köpöttelemään. Maasto oli mäkistä ja siellä oli paljo lunta. Joillaki tallatuilla poluilla saatiin kokeilla tölttiä, joka oli jotenki hassua. Siinä oli helppo istua, mutta ohjat piti olla tosi tiukalla. Hyvin se töltti suju ! (: Otin myös pari kuvaa vaelluksen aikana, mutta tietenkään omasta hevosesta en saanut kuvaa muutaku harjasta...Neea tuli meille tänää yhentoista aikaa ja lähettii melkei heti tallille. Heitettii kamat ja käytii maneesissa kattoo tuntia. Maksoin oman tunnin ja lahjakortin. Mulla oli Percival ja Neealla Josi. Oon monesti halunnu kokeilla Percivalia, ku se on sellane kouluponi. Varustettii Percival yhessä enne tuntia.


Alkutunnista oli jalustimien kans säätöö ja en saanu niitä samanmittasiks. Otinki ne melkei heti kaulalle. Se helpotti myös mun istumista, koska Percivalilla oli pomppiva ravi. Välillä tuntu kyllä, että meinasin tippua mutta koko tunnin sielä silti pysyin. Maneesissa oli yhteensä kaheksan tolppaa ja tehtii jokasen kohdalle harjotusravissa voltti aina asettaen. Meni tosi hyvin ja Percival toimi pienilläkin avuilla sekä kulki välillä jopa melkein muodossa, vaikka en ite osaa ees muotoon ratsastaa :D Alettii tekee vaa pitkie sivuje kulmii ympyrät ja muuten mentiin "isoa" ravia. Siinä vaiheessa pompin kyllä puolimetriä satulasta, ku koitin mennä lujaa. Muuten toimi tosi kivasti.

Tehtiin samaa toiseen suuntaan ja käveltii vähä aikaa. Seuraavaksi alettii laukassa tekemään isot pääty-ympyrät (melkein puoleenväliin maneesia molemminpuolin) ja pitkät sivut laukkaa eteenpäin. Laukassa mun oli helpompi istua ja Percival liikkui ihanasti. Välillä vaan tuntu, että just ku päästiin vauhtii nii joku tuli sitte voltilta ja piti väistää... Percivalilla säily laukka volteillaki ja päästiin menemään lujaaki pitkillä sivuilla. Lopuksi mentii vielä ravissa kaikkien tolppien ympärille voltteja tehden ja keventäen, joten laitoin jalustimet takas. Huhhuh, ne oli kyllä vähintään yhtä lyhyet ku estejalustimet. Mitä oon säätäny ? :D

Lopputunti meni kivasti ja Percival tuntu kevyeltä, ku ei tarvinu yrittää istua siellä satulassa. Otin Percivalin pois ja harjailin vähä. Sitte osa hevosista pääsiki ulos ja mentii niitä kuvaileen. Kuvia otin paljo, mutta tässä joitain niistä.


                         
                                                                  

♥:llä Annika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)