lauantai 1. kesäkuuta 2013

#76 Hyvin, huonosti

Percival lopetettiin tänään (29.5.2013) Oulun Hevoskilinikalla. Ultralla havaittiin laaja vaurio uloimmassa koukistajajänteessä ja jännetupessa. Lisäksi rengassiteet olivat vaurioituneet. Vanhalle ponille toipuminen tuollaisista vaurioista olisi ollut hyvin kivuliasta ja turhauttavaa. Paranemisennuste olisi ollut erittäin huono.

Näin on siis parempi. Tosin en voi vieläkään ymmärtää, ettei Percivalia enää ole... Kun kävelen talliin, oletan sen olevan siellä varmasti. Se on aina ollut. Monien suosikki- ja luottoratsu, joka ei tehnyt pahaa kärpäsellekkään. Percival oli minunkin suosikkini, kun aloitin Oulunsalon Ratsastuskoululla. Olen mennyt sillä tasan kahdeksan kertaa ja jopa vannonut, etten kipua sen selkään enää koskaan. Onneksi kipusin, sillä se opetti minulle paljon. Percivalin selässä opin esimerkiksi istumaan ja tein ensimmäiset raviväistöni vastalaukoista puhumattakaan. Percival on ansainnut paikkansa ikivihreillä niityillä laukaten, kiitos kaikesta!

† Rest in Peace Percival II
1993-2013


Nyt vakavammista asioista tähän päivään. Tänään loppui koulut ja kauan odotettu kesäloma alkoi. Jotta kenenkään ei tarvitse kysyä, keskiarvoni oli 8,21. Päättäjäisten vuoksi vakiotunteja oli siirretty kahdella tunnilla eteenpäin, joten kerrankin olin reilusti ajoissa tallilla. Meillä oli estetunti ja koska meitä oli tunnilla vain neljä, saimme hypätä tosi paljon. Ratsuna oli ilokseni Saporo.
Verkkasin taas tempoa vaihtelemalla ja sain Saporon hyvään liikkeeseen. Ensimmäisenä tehtävänä hypättiin kaarevalla linjalla kahta ristikkoa, jotka nostettiin nopeasti pieniksi pystyiksi. Muuten meni suhteellisen hyvin, mutta minua sai huomauttaa joka kerta katseestani. Se vain aina vahingossa eksyy siihen kiinnostavaan puomiin...
Seuraavaksi hypättiin toisella pitkällä sivulla kolmea estettä linjassa. Nekin olivat ensin ristikoita, joista kaksi nostettiin pystyiksi ja viimeinen okseriksi. Muutaman kerran Saporo joutui ottamaan töpöaskelia, kun toin sen huonosti linjalle, mutta muuten meni ihan hyvin. Katseen lisäksi minun pitäisi korjata kantapäitäni alemmas, etteivät jalkani joka hypyllä lennähtäisi taaksepäin.
Olin tyytyväinen Saporoon ja hyvällä fiiliksellä päätin mennä toiselle tunnille. Minulla oli muutama vaihtoehto, joista sain valita ratsuni. Valitsin friisiläistamma Annan, ja kadun valintaani jälkeenpäin. Tunti meni nimittäin todella huonosti! Anna oli mennyt edellisellä tunnilla ja oli hieman väsynyt jo. Lisäksi kuumuus painoi niin hevosia kuin ratsastajiakin.

Tunnilla tehtiin raviväistöjä ja ympyröitä sekä ravissa että laukassa. Lisäksi toisella lyhyellä sivulla oli kolme puomia, jotta saataisiin hevosten jalat nousemaan. Ravissa ympyrät menivät superhyvin, mutta laukkaympyröillä taas... Sain Annan nostamaan laukan, mutta ympyrällä laukka hyytyi lähes kokonaan - jos ympyrälle edes päästiin laukassa. Kääntäminen laukassa tuolla hevosella ei todellakaan ollut helppoa minulle. Väistöt menin suosiolla käynnissä.
Useamman kerran sain tapella Annan kanssa siitä, että liikutaanko vai ei. Ravissa se toimi ihan kivasti, mutta väistöt ja laukkaosuudet olivat yhtä tuskaa. Raippa pääsikin kovaan käyttöön. Laukasta en kehtaa laittaa edes kuvia, niin ruman näköistä oli ratsastus.

Lopputunnista Anna väsähti todellisesti, minä menetin hermoni ja meille määrättiin käyntiä pitkin ohjin. Sen täytyi jaksaa vielä tunti minun jälkeeni, mutta se näytti jo tuossa vaiheessa hyvin voimattomalta. Onneksi sille tuotiin edes hieman juotavaa ennen seuraavaa tuntia. Tuon tunnin jälkeen olin ihan poikki itsekin ja jäin makoilemaan varjoon nurmikolle.

Messin tilalle tullut Bliksem S. ei sopinut ratsastuskouluun nuoren ikänsä vuoksi ja nyt tallille on tullut toinen jättiläinen nimeltänsä Afrika. Tuo afroharjainen tamma voisi saavuttaa tallin korkeimman hevosen tittelin.
Puhuin Euroviisujen aikaan, että kuvaisimme uuden Risto-Matin tapaisen videon. Nyt se on vihdoin täällä! Kiitokset kaikille mukana olleille ja Lindalle, joka editoi tämän (:


Muutoksia on tapahtunut myös blogin ulkoasussa. Ensimmäistä kertaa tein itse bannerin, johon olen suhteellisen tyytyväinen. Muuten ulkoasusta piti tulla täysin erilainen, mutta sattui pieni moka. Sen johdosta tausta oli pakko laittaa mustaksi. Yritän saada vielä uudenlaisen mallin ja taustan blogiin, joten älkää välittäkö remontista! Lisäksi yritän kirjoittaa esittelysivun, mutta koska olen todella huono kertomaan itsestäni, siinä voi mennä kauemmin.

♥:llä Annika

4 kommenttia :

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)