sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

#77 Kato ny äijjää

Olin torstaista perjantaihin yötä kaverillani ja pääsin ihastelemaan heidän kaviokkaitaan kissoista, koirista ja kaneista puhumattakaan. Torstaina kävin yhden suomenhevosen, Pikkumyyn, selässä ilman mitään varusteita ja perjantaina ratsastin kunnolla. Ex-ravuri vähäisillä taidoilla kahden kuukauden ratsastustauon jälkeen ei todellakaan ollut helppo ratsastaa. Pikkumyy ei taipunut mihinkään ja normaali ravi piti hakea laukan kautta. Koska minulla ei ollut ratsastusvarusteita, menin ilman jalustimia ja tippuminen oli lähellä monen monta kertaa! Ratsastin vajaat 20min, kun Pikkumyy oli jo kauttaaltaan hiestä märkä. Kävelin lopuksi ympyrällä yrittäen taivuttaa sisään ja tulin alas. Pakko myöntää, että Pikkumyy oli vaikein hevonen jolla olen koskaan ratsastanut! Lisäksi sillä oli niin erikoiset askeleet, että välillä en edes tiennyt mitä askellajia se kulki.

Eilen menin Oulunsaloon vähän ennen yhtätoista ja hieman petyin, kun minulle ei ollut laitettu Saporoa. Listassa luki sen sijaan Lenja. Onneksi se oli valmiina tunnilla, koska tunnetusti olen aina myöhässä! Kun sain vaihdettua kamppeet, kiipesin tamman selkään ja aloin verkkaamaan ympyröillä. Se kuunteli tosi hyvin eikä heitellyt päätään. Varsinkin laukassa Lenja tuntui tosi hyvältä ja sekä hevonen että ratsastaja osasivat rentoutua.
Tehtävien alkaessa jaettiin kenttä kahteen osaan ja jakauduttiin päätyihin. Tultiin puolikkaan kenttämme pitempi sivu käynnissä pohkeenväistöä ja kahteen kulmaan ratsastettiin voltit ravissa. Viimeisenä tultiin lävistäjä keskiravia, jossa Lenja yritti tarjota laukkaa pari kertaa. Väistöt menivät ihan kivasti, mutta ravia ratsastaessa en osannut pitää ulko-ohjan tuntumaa tasaisena. Siitä johtuen Lenja heitteli välillä päätään...
Lenja-kuvat © Linda
Mentiin samaa tehtävää koko tunti, mutta välillä vaihdettiin suuntaa. Tuo oli kyllä ihan kiva harjoitus, mutta olisin halunnut treenata myös laukkaa. Lenja ei jatkanut, joten sain purkaa sen pois. Kävin tallissa kyselemässä olisiko vapaita tuntipaikkoja vielä samalle päivälle, jotta pääsisin harjoittelemaan Saporolla ennen kisoja, sillä en edes muista milloin olen viimeksi kouluillut sillä! Valitettavasti en päässyt tunnille, koska hevosten työmäärä olisi kasvanut liian suureksi. Päätettiinkin sitten Lindan, Meerin ja Nooran kanssa lähteä kävellen kioskille ostamaan jäätelöä. Juuri kun päästiin takaisin talliin, alkoi satamaan kaatamalla. Jes, rakastan sadetta! Tosin kisojen puolesta ei näyttänyt kovin lupaavalta.
Sade lakkasi kuitenkin nopeasti, joten kilpailut voitiin pitää ulkona. Autoin kouluradan pystytyksessä ja menin pukemaan omat varusteeni. Saporo starttasi ensimmäisenä luokassa ja pääsin heti sen jälkeen verkkaamaan itse. Ikinä ennen ei Saporo ole tuntunut niin hyvältä kuin silloin! Se liikkui puhtaasti omalla moottorilla ja pystyin keskittymään omaan ratsastukseen liikkeelle käskemisen sijaan. Iso kiitos edelliselle ratsastajalle, joka oli verkannut Saporon hyvin. Pakko hehkuttaa, mutta se toimi kuin unelma♥
Saporo-kuvat © Fanni
Radalla Saporo hyytyi hieman, mutta liikkui silti hyvin koko radan läpi. Rata meni odotettua paremmin ja ainoastaan laukkaympyröihin en ollut tyytyväinen. Ne menettivät nimittäin muotonsa... Neljän sekunnin pysähdyksessä olisi myös pitänyt malttaa seistä kauemmin. Radasta kuitenkin selvittiin prosentein 56,471% ja oltiin kuudensia kuudestatoista osallistujasta. Suoraan sanottuna yllätyin! Alla video radasta, mutta siitä puuttuu alkutervehdys ja temponlisäys.


Luovutin Saporon Nooralle ja jäin ihastelemaan muiden suorituksia. "Varastin" Reetan kameran ja näpsin ehkä vähän liikaakin kuvia. Viimeisessä luokassa toimin pisteiden laskijana ja kotiin pääsin kahdeksan maissa. Kiva päivä taas takana :) Täytyy katsoa, milloin pääsen ratsastamaan seuraavan kerran!

♥:llä Annika

4 kommenttia :

  1. Tosi hyvältä näyttää toi sun ratsastus :)!

    VastaaPoista
  2. Annika. Sanoppa ratsastinko niissä kisoissa hyvin Elarilla? ( Olin ainoa joka meni Elarilla ja ratsastin Lindan ja josin jälkeen.)

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)