keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

#78 Poneilua

Maanantaina olin kaverillani ja ratsastimme maastossa heidän ylläpitohevosellaan. Olen kerran aiemminkin ratsastanut sillä, mutta en muistanut sen olevan niin reipas. Kun viimeisenä sain ottaa pienen laukkaspurtin, pelkäsin etten saa sitä pysähtymään ollenkaan. Ehkä en vain uskaltanut pidättää tarpeeksi... Maastoilun jälkeen lähdimme vielä käymään tallilla, ja hauskaa oli!

Eilen päätin mennä ratsastamaan, koska loppuviikosta en pääse talleilemaan ollenkaan. Menin illalla olevalle C-tunnille, johon toivoin Saporoa. Todellisena yllätyksenä tuli, kun minulle oli laitettu ratsuksi tallin pieni vuonohevonen Sarna. Sen säkä on noin 146cm ja se tuntui todella pieneltä, kun olen tottunut ratsastamaan isommilla.
Varustin ponin Lindan kanssa ja hyppäsin selkään. Sarna todellakin tuntui pieneltä! Ajattelin olevani pitkä sille, mutta en kai sitten ole liian pitkä, jos saan mennä sillä tunnilla. Aluksi taivuttelin ympyröillä ihan käynnissä ja tutustelin poniin. Kun siirryin raviin, keventäminen tuntui hankalalta Sarnan pienten askeleiden rytmiin. Poni oli ihan kiva, mutta laukassa täytyi olla todella päättäväinen, jos halusi laukan säilyvän myös ympyrällä.
Ensimmäisenä tehtävänä ratsastettiin ravissa päätyihin isot ympyrät väistäen takajalkoja hieman ulos. Pitkillä sivuilla tehtiin muutama ravi-käynti siirtymä. Sarnalla oli tosi kivat askeleet, joissa oli helppo istua. Sen koulutustaso ei ole vielä kovin korkea, joten me teimme "vauvaväistöjä" eli muutama askel väistöä ja suoristus. Vasempaan kierrokseen Sarna toimi moitteettomasti ja saimme paljon hyviä pätkiä.
Suunnan vaihtuessa huomasin, että oikea on ponille huomattavasti vaikeampi suunta. Ympyröillä ei meinannut onnistua edes normaali asetus, kun Sarna puski oikean pohkeen läpi. Tähän suuntaan väistötkin tuottivat ongelmia, kun poni pysähtyi kokonaan tai alkoi peruuttamaan. Sarna ei tiennyt mitä siltä pyydettiin, joten se hämmentyi.
Vaihdettiin tehtävää, mutta jatkettiin oikeassa kierroksessa. Nyt pääty-ympyrät ratsastettiin laukassa ja pitkille sivuille tehtiin yksi laukka-käynti siirtymä. Muuten meni ihan hyvin, mutta ongelma oli laukannostoissa. Nimittäin lähes aina nousi väärä laukka. Lopulta päätin nostaa laukan aina joko kulmasta tai ympyrältä. Välillä ympyrät eivät olleet täysin symmetrisiä, mutta sain laukan sentään pysymään yllä.
Viimeisenä kevenneltiin molempiin suuntiin ja käveltiin pitkät loppukäynnit. Ratsastuksenopettajamme palautteen mukaan Sarna oli hyvä ja rento lähes koko tunnin. Olihan se poni mukava ja jos pääsisin menemään sillä enemmän, oppisin ehkä ratsastamaan sitä oikein!

♥:llä Annika

6 kommenttia :

 1. Miksi Sarnalla ei ole pysty harjaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä tiedä. Mutta periaatteessa Sarna on risteytysponi, jossa on vuonohevosta ja 1/8 arabia. Johtuisiko siitä?

   Poista
 2. Vitsit sarna on niin pikkunen ku oot niin pitkä ! :D mutjoo ihana se ja te♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kieltämättä tuntuikin pieneltä! Sarna on (:

   Poista
 3. Minkä rotunen tää on? :) Ku ei oikee puhdasrotuselta vuonikselta näytä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on risteytysponi, jossa on 1/8 arabia ja loput vuonohevosta (:

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)