maanantai 23. kesäkuuta 2014

#122 Paluu entiseen

Viimeisimmästä postauksesta on reilut kolme kuukautta ja vihdoin päätin palata takaisin blogin ääreen. Olen käynyt muutamilla tunneilla tauon aikana, mutta muuten tallilla on tullut vietettyä aikaa harvemmin. Paria tuntia (Sheilalla ja Danituksella) lukuunottamatta olen tainnut mennä kaikki tunnit Saporolla. En kuitenkaan kerro niistä sen tarkemmin, koska ne eivät ole enään ajankohtaisia. Sen sijaan kerron (kahden hengen) esteyksityistunnista, jolla olin noin viikko sitten.

Tulin tallille tuttuun tapaan ihan viime tingassa, joten ratsuni - kukapa muukaan kuin Saporo - oli varustettu minulle valmiiksi. Pääsin siis suoraan kentälle hyppäämään ruunan selkään. Verkkasimme itsenäisesti ja se oli yksi tahtojen taisto. Molempien hevoset säikkyivät aidan vieressä pensaiden takaa kurkkivia mörköjä. Sain suostutella Saporoa pitkän tovin, ennen kuin aidan vierestä pystyi kulkemaan ongelmitta.
Saimme verkata itsenäisesti pitkään, sillä opettajamme oli myöhässä. Tämän johdosta tuntimmekin venyi hieman pidemmäksi ja saimme hypätä ihan kunnolla. Kentälle oli rakennettu kaksi pystyä ja yksi linja, jonka toinen osa oli pieni okseri. Aloitimme hyppäämään linjaa pieninä ristikoina ja suoraan sanottuna se meni ihan surkeasti. En osannut katsoa askelta ollenkaan ja esteistuntakin oli hieman hukassa. Kyllähän sen ymmärtää kahden kuukauden tauon jälkeen... Hyppy toisensa jälkeen suoritukset alkoivat kuitenkin kummasti paranemaan!
   
Pitäisi kai ostaa uudet ratsastushousut, kun noin kuluneet ovat... :D
Hyppäsimme lähes samaa tehtävää koko tunnin. Ensin pieni pysty keskihalkaisijalta, jonka jälkeen käännyttiin oikealle ja hypättiin pysty lävistäjältä. Tämän jälkeen ratsastettiin vielä linja, johon meillä tuli neljä laukkaa väliin. Ensimmäisillä kerroilla ongelmana oli liikkuminen. Opettaja laittoikin meidät sitten rallittamaan ihan kunnolla kenttää ympäri, jolloin tehtävä helpottui kertaheitolla! Toinen ongelma oli vanha ja tuttu - esteet meinasivat kaatua ja yksi kaatuikin, kun en saanut ratsastettua keskelle ja Saporo painoi oikealle. Kolmas ongelma oli se, että lähdin kääntämään liian nopeasti esteen jälkeen, jolloin meinattiin muutaman kerran kompuroida. Ongelmatkin ratkesivat toisensa jälkeen, kun niihin kiinnitettiin ihan kunnolla huomiota.
Tunnin jälkeen vein Saporon talliin ja löysäsin vain hieman satulavyötä, koska se jatkoi seuraavalle tunnille. Kyytini olikin tullut, joten lähdin tallilta samantien. En tiedä milloin menen seuraavalle tunnille, mutta toivottavasti pian!

♥:llä Annika

11 kommenttia :

 1. Näitä sun postauksii on tosi kiva lukea

  VastaaPoista
 2. Istut aika eessä kun hyppäät :-) Mutta sulla on tosi kivoja postauksia ja niitä on kiva lukkee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon huomannu itekki. Pitäis saada persettä enemmän taakse :D Ja kiitos!

   Poista
  2. Oot tosi hyvä ratsastaan!

   Poista
 3. Sun postaukset on kivoja ja oot tosi hyvä ratsastamaan:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, katsotaan milloin ehdin tehdä :)

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)