sunnuntai 30. joulukuuta 2012

#36 Sarin talli, paras talli...♥

Voi mennä hieman ohi aiheesta, hups :D

Nyt on tämäkin vuosi pulkassa ja pakko sanoa, että paljon on tapahtunut. Ensinnäkin... Voiko olla tottakaan, että aloitin ratsastuksen vasta tämän vuoden puolella helmikuussa? Ja olen kyllä tyytyväinen että aloitin. Nyt saan oleilla tallilla ihanien otusten ja kavereiden seurassa :)

Myös eräs ilmoitusluontoinen asia. Tähän asti olen ratsastanut vakiotunneilla Sarin tallilla, mutta vuodenvaihteen jälkeen vakiopaikkani siirtyy Oulunsalon Ratsastuskoululle. Eli melkein koko vuoden olen Sarin tallilla viettänyt ja hyvi aikoja ovatkin olleet! Tämä postaus kertoo lähinnä tästä asiasta ja jos joku ei jaksa lukea, niin voi samantien sulkea tämän sivun.


Ratsastuksen toden totta aloitin helmikuussa 2012. Jos kaverini eivät olisi vinkuneet minua mukaansa, ratsastaisinko minä ollenkaan? Asiasta kukkaruukkuun... Ratsastin Sarin tallilla talven viikoittain, mutta pian se meni siihen, että eksyin tallille toisenkin kerran viikossa. Sari opetti minulle ratsastuksen perusasiat ja hevosten hoidon. Tuolla tallilla menin ilman satulaa, hyppäsin, maastoilin ja tipuin ensimmäiset kertani koskaan.


Kesällä Sarin tallilla kävin myös ensimmäisen leirini ja onneksi kävin. Se opetti minulle paljon. Opin kuinka esteestä mennään ohi ilman ratsastusta. Opin kuinka poneja ei haeta tarhasta (karkasivat). Opin kuinka laitetaan pintelit. Ja ennen kaikkea, opin ratsastamaan. Tämän yhden kauden aikana olen kehittynyt hurjasti ratsastajana ja pärjään jo C/B tunneilla.

Futis vei kesästäni paljon aikaa, jopa yhden tunnin leiriltä. Ratsastin vain päivinä, jolloin ei futistreenejä ollut. Kaverini lopettivat ratsastuksen ja kävin yksin tallilla. Se oli kurjaa aikaa, sillä olin kuitenkin aloittelija ja ujo esimerkiksi varustamaan hevosta yksin peläten, että teen jotain väärin. Sarin tallista tuli kuitenkin ihana ja tuttu paikka, missä en pelännyt virheitä.

Syksyllä kuvioihin tuli Oulunsalon Ratsastuskoulu, missä kävin kokeilemassa ratsastusta. Aluksi vihasin tuota paikkaa todella, mutta en tiedä mikä minut ajoi sinne aina vain uudelleen. Ajattelin usein, että Sarin talli on paikka jonne kuulun. En voisi ikinä lopettaa ratsastusta noin ihanassa paikassa kuin se on. Nyt on  kuitenkin tullut se aika, että Oulunsalon Ratsastuskoulu menee Sarin tallin edelle minun kohdallani, mikä tarkoittaa myös sitä, että postauksia ja videoita tulee enään harvemmin Sarin tallilta. Vakiotunnit siirtyvät Oulunsaloon, mutta onneksi toisesta tallista ei tarvitse luopua kokonaan. Leirit tulen käymään Rantsilassa :)


Vaikka olenkin reilut kymmenen kertaa Oulunsalossa käynyt, saanut kavereita ja oppinut enemmän ratsastuksesta, pelottaa ajatus ettei olekaan enään sitä kotoisaa tallia, missä tiesin mitä tehdä. Oulunsalossa olen vielä tietämätön aloittelija ja tuntuu kuin olisin vasta aloittanut ratsastuksen. Täysi uuno, jolle pitää opettaa esimerkiksi suojien ja martingaalin laitto. Oulunsalossa kehityn kuitenkin enemmän ja sinne on helpompi sekä nopeampi päästä. Nämä ovat osasyitä siihen, miksi vakiopaikkaa tallien kesken vaihdan.

Kuten sanottu, todella ikävä tulee Sarin tallia ja lähes itkin videota tehdessäni. Tässä ei ole kaikista hevosista ja poneista pätkiä keillä olen mennyt, mutta tulee todella ikävä myös noita ainutlaatuisia ratsuja omine vikoineen♥ Ja erityisesti haluaisin kiittää Saria, koska hänen ansiostaan osaan ratsastaa!

                  

Voitte huomata videon avulla myös kuinka paljon olen kehittynyt Sarin opetuksessa. Verratkaa esimerkiksi 0.17 ja 1.44 hyppyjä! Toivon, että kaikki ymmärsivät videon idean biisineen.

♥:llä Annika

12 kommenttia :

 1. Tyhmä! Susta tuntuu ihan turhaan 'tietämättömältä alottelijalta' esim. mä en varmaan ikinä opi takasuojien laittamista, kankiketjun kans on aina pieni epävarmuus, satulan paikka joskus hakusessa, pintelit on vähän niin ja näin, sekä monesti oon saanu palautetta jostain liian löysästä remmistä suitsista :D Ja mä sentään oon harrastanu hevosia yli 10 vuotta :d Että jos nuo on sun ainoot ongelmat nii sullahan on asiat melkosen hyvin! (;
  ++ ota pois tuo kommentin vahvistus xdxd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no mutta silti...! Ja ei sen pitäs olla käytössä, koska en oo hyväksyny näitä mitenkää ja nää on tääl :D

   Poista
 2. Ihana teksti! Käyn itse sarin tallilla enkä vaihtaisi mistään hinnasta! <3 kaikki on niin kodikasta ja ihanaa..;)

  VastaaPoista
 3. Et kyllä mikää alottelija oo ! Säähä meet tosi hyvin, jos vertaa että et ole edes kokonaista vuotta ratsastanut ja laukkaat jo. Monesti vasta kaksivuotta ratsastaneet alkavat vasta silloin laukata ja sähä oot käyny jo leirinki! Mäkään en osaa varustuksessa kaikkea, takasuojat, en opi ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kiitos paljon kommentistasi♥ Leirillekään en olisi uskaltanut mennä ilman suostutteluja, mutta siellä opin paljon!

   Poista
 4. Mää käyn Sarilla enkä vaihtais koskaan pois! Vaikka n. 2,5 km päässä ois ratsastustalli. Sarin talli on niin paras paikka että en tajua että miks vaihoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluan itse kehittyä, niin koen paremmaksi käydä Oulunsalossa. Onneksi Sarin tallilla järjestetään kuitenkin leirejä! (: Mutta silti välillä itseänikin mietityttää pystynkö luopumaan siitä...

   Poista
 5. Ihana tää teksti!♥ Noni hyvä et tuut meijän tunnille, saadaa hyvä ratsastaja siihe ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän♥ Haha, taidan erottua joukosta toisella tavalla :D

   Poista
 6. Tiedän miltä tuntuu olla "aloittelija". Ratsastusta takana 2.5 vuotta ja hevosia itsestään neljä. Silti minua kohdellaan kuin aloittelijaa, enkä kyllä itsekkään osaa vielä kuljetussuojia laittaa :D


  http://muodonmuutosleikki.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)