keskiviikko 6. marraskuuta 2013

#109 You make it easy

Ilmoittauduin tiistaina koulutunnille Saporolla ja päätin mennä ilman satulaa pitkästä aikaa. Saporo oli jälleen heti alusta asti hyvän tuntoinen. Ennen opettajamme tuloa tein käynnissä muutaman takaosakäännöksen, ravissa väistöjä ja laukassa pari laukanvaihtoa. Saporo oli hyvin kuulolla, vaikka etenkin laukassa kulki pitkänä.
Opettajamme tultua aloimme ratsastamaan maneesiin sekä keskelle että molempiin päätyihin ympyrät ravissa. Saporo asettui nätisti kumpaankin suuntaan ja ympyröistä tuli oikeasti ympyrän muotoisia. Lisäsimme tehtävään myös hieman väistöjä, joissa Saporon tahti hiipui hieman. Muuten ruuna liikkui haluamallani tavalla ja välillä tunsin, kuinka se käytti selkäänsä. Ilman satulaa ratsastaessani en pysty puskemaan istunnallani, joten sekin voi vaikuttaa asiaan.
Muutimme tehtävää niin, että keskelle ratsastettava ympyrä tehtiin laukassa. Laukannosto tuli tehdä suoraan väistöstä, mikä onnistui hyvin. Ravissa sain Saporon ratsastettua pyöreäksi, mutta laukassa se kulki pitkänä. Laukassa se ei tahtonut myöskään taipua, varsinkaan oikeaan kierrokseen. Välillä itselläni oli myös ongelmana se, että liu'uin liian eteen istumaan.
Ihan lopputunnista Saporo tuntui melkeinpä kuumalta hevoselta, joka yritti juosta avuiltani pois. "Kun hevosen ratsastaa tasapainoon, se alkaa liikkua ihan mielellään", sanoi opettajamme mainitessani ruunan yllättävästä turbovaihteesta. Saporo ihan oikeasti vain ravasi menemään ja itse nauroin kyydissä yrittäen pidättää. Ensimmäistä kertaa sain huomata sen piilossa olleen vaihteen. Kunpa se liikkuisi aina alkutunnistakin noin! Olisin voinut jatkaa tuota tuntia paljon pidempään, mutta valitettavasti se loppui juuri parhaalla hetkellä.


Tein vielä koosteen tunnista. Suuret kiitokset Lindalle videoista ja kuvista!

:llä Annika

21 kommenttia :

 1. ei millään pahalla mut ratsastat suorilla käsillä ! kyynerkulma,kanna kädet ja nytkit pystyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sen takia, että nyrkit ei oo pystyssä ja kädet on liian alhaalla nii ei oo kunnon kyynerkulmaakaan. Yritän kuitenkin korjata asian (:

   Poista
 2. Ootte kehittyny iha hulluna mitä vertaa johonki mitä teijjän meno oli keväällä! Ootte iha huippu pari ja kiva oottaa mite hyvi meette esim. vuoden päästä:D ! rakkaat♥

  VastaaPoista
 3. milä asetuksilla otat maneesissa kuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä M tai Tv. Sitten säätelen valotuksen mukaan (:

   Poista
 4. hevonen väistää nätisti ja lyöt raipalla?...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkään tuntui, että vauhti hiipui liikaa ja takapää jäi jälkeen.

   Poista
  2. Saporon takapää jää tuossa videossa selvästi jälkeen, joten itse ainakin muistuttaisin hevosta sievästi raipalla takajaloille, jos ei pohjetta kuuntele. Miksi tyytyä siihen minimitasoon kun saman liikkeen voi suorittaa paremmin + niin että hevonen ottaa takajalkoja enemmän alleen ja käyttää selkää?

   Poista
  3. Samaa mieltä kanssasi ! (:

   Poista
  4. Ensimmäinen anonyymi luultavasti tarkoityaa sitä että lyöt hevosta raipalla, vaikka sitä vosi muistuttaa pienemmälläkin avulla....

   Poista
  5. Tuo on totta, että olisin voinut nätimmin muistuttaa...!

   Poista
 5. Toi banneri on aika........ outo... en tarkota pahalla, mutta toi sun ilme ja asento näyttää tyhmältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Mulla on kyllä pitkään ollu suunnitelmissa uuden bannerin teko, mutta aika ei vaan riitä...

   Poista
 6. en tiiä, mutta mua ärsyttää välillä tuo sun liika takakeno.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tulee aina vahingossa, vaikka tietysti pyrin istumaan siellä selässä oikein :D

   Poista
 7. Sinut on haastettu blogissa : kopotiaskelia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Millane Saporon selkä on ? Onks kovinki tasanen ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä on tasanen ja siellä on ihana istua (:

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)