maanantai 2. joulukuuta 2013

#110 Sweet 15♥

"Parempi myöhään kuin ei milloinkaan."

Pahoittelen taas, etten ole päässyt päivittelemään blogia. Teille jälleen mainitsemattomista syistä minulla ei ole ollut tietokonetta käytettävissä, jolloin bloggaaminenkaan ei onnistu. Kerrottavaa ja muuta materiaalia on kertynyt tänä aikana todella paljon, joten nyt on entistä kivempaa palata postailemaan! Varautukaa tosin pitkään ja sekavaan postaukseen...
Arvatkaa kenellä oli vasta 7.11 synttärit? No mulla! Kuten arvelinkin, ihanat kaverit olivat järjestäneet minulle yllätyksen tallilla. Tytöt olivat tuoneet paljon herkkuja ja minulle lahjaksi taulun rippikuvastani Saporon kanssa sekä kauniin kaulakorun. Itse toin tallille tullessani vielä kakun. Päivä oli oikein onnistunut ja sen kruunasi estetunti Saporolla!

Alkutunnista hypyt osuivat hyviin kohtiin ja sain pidettyä sopivan temmon. Tosin loppua kohden hypyt vain huononivat ja Saporo hiipui. Tunnilla ongelmana oli myös se, että en saanut Saporoa aina keskelle estettä, vaan hyppäsimme ihan oikeasta reunasta. Hyvä ettei polvet kolisseet tolppiin!
Seuraavankin tunnin menin muistaakseni Saporolla - tällä kertaa kouluilun merkeissä. Tällä tunnilla teimme alkuun lähes 45 minuuttia laukkatyöskentelyä, jonka jälkeen Saporo oli ihan älyttömän hyvän tuntoinen. Se liikkui reilusti omalla moottorillaan ja pyöristyi hyvin. Teimme kolmikaarista kiemurauraa, jonka kaikkiin kaariin tehtiin voltit hieman takapäätä väistättäen.

Saman viikon lauantaina päätin yllättäen ilmoittautua estetunnille ja valitsin kolmesta vaihtoehdosta ratsukseni Sarnan. Olin viimeksi koulukilpailuissa ratsastanut ponilla ja odotin sen selkään pääsyä innolla. Selässä fiilis kuitenkin muuttui, kun huomasin etten osaa ratsastaa sitä enää ollenkaan. Kuvioihin tulivat mukaan vielä pienet ristikot, jotka eivät onnekseni nousseet siitä senttiäkään. Pääsimme yli jokaisesta esteestä eikä yhtään kieltoa tullut, joten olin kuitenkin ihan tyytyväinen tuntiin kokonaisuudessaan, vaikka välillä tuntui etten saa Sarnaa edes nostamaan laukkaa!
Pari viikkoa takaperin tiistaina mennessäni tallille järkytyin. Opettajamme oli halunnut laittaa minulle jonkun ihan oudon hevosen, joka tällä kertaa oli RhusW eli tutummin Rassi. Olin mennyt kerran aikaisemminkin tällä isolla valkoisella ruunalla, mistä mieleeni jäi vain huono muisto. Silloin meillä oli puomitunti ja Rassi lähti täysin käsistäni, kun en osannut ratsastaa sitä. Rohkein mielin lähdin kuitenkin tälle tunnille ja sain ruunasta ihan erilaisen kuvan! Alkuun oli hieman ongelmia, mutta opettajamme tultua ja muutaman neuvon saatuani alkoi sujumaan. Teimme tunnilla lähes samaa tehtävää kuin Saporon kanssa aiemmalla koulutunnilla. Isompiin askeleihin oli ensin totuttelemista, mutta oikeastaan ne olivat melko helpot istua. Lopputunnista en meinannut malttaa edes lopettaa, kun ravasin vain keskiympyrää isolla ravilla. Rassi oli kiva, mutta en haluaisi mennä sillä enää... :D
Sain Lindalta kesällä rippilahjaksi lahjakortin Oulunsalon Ratsastuskoululle yksityistunnille. Päätin kuluttaa sen pari viikkoa sitten perjantaina hyppelöiden merkeissä. Ratsuna oli valintani mukaan kukapa muukaan kuin Saporo! Hyppäsin yhdeksän esteen rataa noin 40-70cm korkeuksilla. Saporo oli aluksi hieman tahmea, mutta muutaman laukkaspurtin jälkeen se liikkui hyvin koko lopputunnin. Vaikka tällä kertaa hypyt osuivat keskelle esteitä, onnistuin silti kaatamaan yhden. Saporo painoi kaarteissa paljon oikealle pohkeelle ja vahingossa siis ajelimme esteen, joka olisi täytynyt kiertää... Vasempaan suuntaan ei ollut mitään ongelmaa. Muutama hyppy tultiin huonolla askeleella, mutta pääosin tunti sujui halutulla tavalla. Oli oikein mukavaa päästä hyppäämään kunnolla pitkästä aikaa!
   Viime viikolla olin tiistaina tunnilla. Ratsunani oli toiveeni mukaan Saporo ja menin pitkästä aikaa satulalla. Pitäisi varmaan mennä koulua satulalla enemmänkin, koska tämä tunti meni tosi huonosti! Teimme neliökahdeksikkoa, jonka kulmiin ratsastettiin pienet voltit. Saporo ei liikkunut, taipunut eikä edes vaikuttanut yhteistyöhaluiselta. Vikahan oli tietenkin minussa ja ainakin luulen, että tarkemmin sanottuna istunnassani. Päätinkin, etten ratsasta nyt vähään aikaan ilman satulaa. Ainoastaan laukat menivät hyvin satulan kanssa... No, tästä on hyvä tsempata!
Viikonloppuna olin pitkästä aikaa Sarin tallilla! Olimme siis varanneet leirin kavereideni kanssa, joita en ollutkaan nähnyt pitkään aikaan. Eniten odotin kuitenkin Hopon näkemistä - harmikseni se vain ei ollut käytettävissä juuri tällä hetkellä, joten en päässyt ratsastamaan sillä... Viikonlopusta kerron seuraavassa postauksessa tarkemmin.
Viime vuoden leiriltä.
♥:llä Annika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)