maanantai 5. tammikuuta 2015

#126 Estekurssi

Olin varannut itselleni paikan estekurssille, koska en ollut hypännyt pitkään aikaan. Minulle oli laitettu ratsuksi Afrika ja olin iloinen siitä. En ollut pitkään aikaan ratsastanut kyseisellä tammalla ja muutenkin tiedän sen olevan mukava esteillä. Meninhän sillä kesällä yhdet estekilpailutkin!
Saavuin tallille hieman myöhässä, joten jouduin harjaamaan ja varustamaan Afrikan kiireellä. Ehdin kuitenkin muiden mukana maneesiin ja hyppäsin selkään. Tamma tuntui aivan valtavalta!
     Kun olimme kävelleet hetken, siirryimme raviin. Aluksi keventäminen oli hieman hakusessa, kun Afrikan ravi oli niin isoa ja matkaavoittavaa. Afrika oli myös hyvin reippaalla tuulella, joten sain pidätellä sitä paljon. Opettajamme tultua laukkasimme molempiin suuntiin ja Afrika tuntui tässä askellajissa jokseenkin helpommalta hallita. Sen laukassa on helppo ja mukava istua!

Aloitimme hyppäämisen yhdestä ristikosta. Ensimmäinen kerta meni minulla ihan penkin alle, kun en osannut pidättää Afrikaa tarpeeksi ja hypystä tuli pitkä. Seuraavilla kerroilla sain pidäteltyä paremmin ja pysyin hypyissä mukana. 
     Tästä tehtävästä siirryimme seuraavalle ristikolle, joka nostettiin pian pystyksi. Esteen edessä oli puomi ja sille tuli lähestyä ravissa. Tässä varsinkin minun täytyi pidätellä tammaa. Sain myös itse huomautuksia jälleen kerran katseestani... Kun olimme tehneet muutamia toistoja, suoritukset alkoivat paranemaan.
Lopputunnin hyppäsimme rataa ensin ristikkona ja lopuksi 50-60cm korkeudella. Rataan kuului 8 estettä, joista yhdelle oli ravilähestyminen (katkoviiva). Rata näytti suunnilleen tältä:

Rata sujui muuten hyvin, mutta viidennellä esteellä Afrika lähti kiihdyttelemään. Vaikka sain pidätettyä siinä, niin kuudennen ja seitsemännen esteen väliin jäävä kaari jäi liian pieneksi ja linjan ensimmäiselle esteelle tuli huono hyppy. Niimpä viimeisillä kerroilla tein pysähdyksen kuudennen esteen jälkeen ennen kuin jatkoin linjalle. Näin se sujui paljon paljon paremmin!
Pitäisi panostaa taas noihin jalkoihin...
Loppuravien aikana olin ihan jäässä, koska en ollut varautunut tarpeeksi lämpimillä vaatteilla ja kurssi kesti puolituntia normaalia pidempään. Hyvä että ohjat pysyivät edes enää kädessä! Kävelimme ravien jälkeen vielä jonkin aikaa, vein Afrikan talliin ja otin varusteet pois. Tunti oli kaikenkaikkiaan kiva ja se meni paremmin kuin odotin! Kuvista kiitokset Lindalle :)

♥:llä Annika

6 kommenttia :

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)