maanantai 2. maaliskuuta 2015

#133 Uusi suosikkiponi ?

Koska en ehdi nyt hiihtolomalla ollenkaan ratsastamaan ja joudun perumaan vakiotuntini, päätin mennä keskiviikkona tunnille. Toivoin siihen ratsuksi Sarnaa ja sainkin sen. Minusta tuntuu, että kyseisestä ponista on alkanut tulla uusi suosikkini!

Saavuin tallille - yllätys yllätys - aivan viime tipassa ja jouduin varustamaan ponin kauhealla kiireellä. Onneksi siinä ei kauaa nokka tuhissut ja pääsimme lähtemään maneesia kohti. Selkään hypättyäni kävelimme vapain ohjin uraa pitkin. 

Vasta kun opettajamme tuli, aloimme verkkaamaan kevyessä ravissa. Yritin saada Sarnan heti alusta asti hyvin liikkeelle ja kuuntelemaan apuja. Poni yritti ensin vastustella taivutusta ja oli kova kädelle, mutta kun sinnikkäästi jatkoin yrittämistä, se lopulta pehmeni.
Ensimmäisenä tehtävänä teimme käynti-ravi-siirtymiä niin, että siirtymien aikaan hevosten piti olla sisälle päin taipuneita. Sarna taipui hyvin alun taistelun jälkeen ja oli aina innokkaana lähdössä ravaamaan ensimmäisestä käskystä. Käyntiin siirtyminen sen sijaan tuotti enemmän vaikeuksia, minkä vuoksi sain jälleen laittaa kaikki keskivartaloni lihakset hurjaan työskentelyyn.
Kun olimme ratsastaneet tehtävää molempiin suuntiin, aloitimme ravi-laukka-siirtymät. Sain Sarnan nostamaan melko hyvin laukan, mutta sen ylläpitäminen vaati paljon työtä. Näin ollen en pystynyt keskittymään omaan istuntaani ja asentooni yhtään. Muuten olen laukkaosuuksiin melko tyytyväinen!
Lopuksi vielä ravasimme hetken keventäen ja hyppäsimme alas selästä. Sarna sai paljon taputuksia!
   
♥:llä Annika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)