torstai 7. heinäkuuta 2016

#174 Kolme tuntia

Leirin jälkeen olen ehtinyt käydä Oulunsalossa kolmella tunnilla. Kaksi niistä olivat estetunteja ja yksi koulu. Joka tunnilla ratsunani oli Paula, vaikka en ollut sitä edes toivonutkaan (kirjaimellisesti). Valitettavasti minulla on ainoastaan ensimmäisestä estetunnista materiaalia, joten kerron tunneista hyvin lyhyesti.
Ensimmäinen estetunti oli pari viikkoa sitten. Silloin hyppäsimme rataa, johon kuului yksi pysty, kolme ristikkoa ja okseri. Kaarevilla teillä laukat olivat taas liian usein väärät, mutta sen suurempia ongelmia ei oikeastaan koko tunnin aikana ollut. Kunnes... 

Lopussa hyppäsimme okseria yksittäisenä. Muille este nostettiin lähemmäs metriä, mutta itse pyysin hieman pienempää. Koko tunnin aikana Paula ei ollut temppuillut yhtään mitään, mutta yhtäkkiä se alkoi pukittelemaan ennen estettä, jolloin minun pakkani hajosi. Juuri siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt ratsastaa ja kertoa hevoselle mistä hypätään, olin ihan kujalla pukin takia. En saanut koottua itseäni tarpeeksi nopeasti. Kysyin opettajaltamme, mitä teen väärin, kun tamma pukittelee noin. Hän ei ainakaan huomannut mitään merkittävää! Niimpä yritimme aina vain uudestaan. Lopulta saimmekin melko hyvän suorituksen, johon oli hyvä lopettaa.
Toisella tunnilla hyppäsimme rataa, joka koostui linjasta, yksittäisistä esteistä ja tiukoista teistä. Korkeudeltaan esteet olivat kai 60cm luokkaa. Linjalla sain olla tarkkana, ettei tule töpöaskelia, ja tiukoilla teillä minun täytyi vain uskaltaa kääntää kunnolla. Paula oli koko tunnin erityisen hyvän tuntoinen.
Viimeinen tunti oli koulutunti, joka todellakin tuli minulle tarpeeseen. Pitäisi käydä useamminkin! Ratsastimme kahdeksikkoa sekä ravissa että laukassa. Minä sain huomautuksia lähinnä istunnastani ja ulkoavuista, jotka meinasivat taas unohtua. Täysin huomaamattani syötän aina tammalle ulko-ohjaa... Tunti meni kuitenkin kokonaisuudessaan ihan hyvin ja olin tyytyväinen ratsuuni!

❤️:llä Annika

9 kommenttia :

 1. Enpäs ole koskaan nähnyt Paulan noin pukittelevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ja toivottavasti en enää näekään ! :)

   Poista
 2. hevonen ei pukittele ikinä ilman syytä ja syy pitäisi aina löytyä ennen kun toimintaa jatkaa.. varsinkin jos hevosella ei ole tapana pukitella on alettava miettimään mikä on.

  tarkistettava onko hevonen kipeä esim selästä. on väärin lähtä pakottamaan hevosta raipan kanssa esteelle kun hevonen selvästi kertoo ettei kaikki ole hyvin. ei ole kovin ammattitaitoista ja hevosystävällistä toimintaa.. toivottavasti hevonen saa apua ongelmaansa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tästä syystä opettajalta kysyin, teenkö jotain väärin. En tietenkään halua satuttaa hevosta tai pakottaa sitä tekemään mitään. Uskon, että opettaja tietää kuitenkin nämä asiat minua paremmin, joten toimin hänen mukaansa!

   Ja raippaahan en itseasiassa käyttänyt tuossa tilanteessa ollenkaan...

   Mikäli tästä asiasta haluat "valittaa", voit käydä keskustelemassa suoraan tallin henkilökunnan kanssa :)

   Poista
  2. se siinä onki et uskotaan aina opettajia vaikka hekin ovat väärässä. jokaisen ratsastajan pitäisi osata tehdä omia ratkaisuja hevosia kohtaan eikä aatella et opettaja tietää ja on aina oikeassa varsinkin kun se on hevoselta poikkeuksellista käytöstä.

   en tarkottanut sinua vaan opettajaa joka raippa kädessä ajatti ponia takana..

   en tällä muuta hakenut kun että olisin itse esimerkiksi jättänyt tunnin siihen ja kuullostelut hevosta enkä pakottanut. tunti maksaa tiedän mutta silti en ajattelisi rahojeni menevän hukkaan jos en kunnioitan hevosta enkä aiheuta kipua. mielummin menen hevosen ehdoilla ja vaadin selvittelyä asialle kun jatkan ongelman pahentamista.

   Poista
  3. Hevosethan voivat pukitella monestakin syystä - jopa innostuksesta. Tässä tapauksessa syytä en tiedä, mutta olen aivan varma, ettei poni kipeä ole! Mikäli olisin sitä epäillyt, en olisi tietenkään jatkanut...

   Poista
  4. innostununeelta näyttääki

   Poista
 3. Hevosellahan on videon aikana korvat luimussa sen pukitellessa, joten innostunut se ei todennäköisesti ainakaan ole:)

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)