sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

#175 Hyppyjä yhdellä kädellä

Viime viikon perjantaina meillä oli tuttuun tapaan estetunti. Ratsuna minulla oli taas Paula. Olimme verkkaamassa normaalisti, kunnes opettaja pyysi kaikkia sitomaan ohjat solmulle. Aavistin saman tien mistä on kyse...

Maneesiin oli rakennettu kahden ison ristikon linja ja kolmen pienen pystyn linja. Hyppäsimme ensin ristikot muutaman kerran normaalisti ja sitten siirryimme varsinaiseen tehtävään. Tehtävänä oli ratsastaa kolmen esteen linjaa niin, että jokaisen esteen ympärille tehtiin voltti ja hypättiin sama este aina uudelleen. Tämän jälkeen kaarsimme vielä ristikkolinjalle. Koko homma täytyi siis tulla pitäen ohjista kiinni vain yhdellä kädellä!
Minua jännitti niin paljon, että jättäydyin viimeiseksi ja katsoin muiden suorituksia. Kun sitten pääsin itse tehtävälle, huomasin, ettei se ollutkaan niin paha kuin olin olettanut. Paula kääntyi yllättävän helposti ympyröillä ja hypytkin onnistuivat yllättävän hyvin. Ohjaaminen oli helppoa niin kauan, kun hevosen sai haluamallaan reitillä. Muutaman kerran tulin esteelle liian vinosta kulmasta, jolloin Paula lähti ohittamaan enkä tiennyt mitä apuja olisin käyttänyt - yhdellä kädellä oli vaikea "vedellä oikeista naruista".
Lopputunnista tulimme vielä muutaman kerran normaalisti samaista ristikkolinjaa kuin alkuverkoissa. Toin koko ajan Paulan ihan liian pohjaan, mutta selviydyimme kuitenkin hypyistä kunnialla. Tunnista jäi ihan positiivinen fiilis!
Tämän viikon perjantaina en päässyt vakiotunnilleni, sillä olin Helsingissä lähes koko viikon. Olin varannut kuitenkin lauantaille koulutunnin, jotta saisin viimeisenkin rastini kesäkortista käytettyä. Ajattelin, että nyt olisi hyvä tilaisuus kokeilla jotain uutta ratsua. Niimpä toivoinkin tunnille sekä Aapoa että Faidoa. Myös Sarna luki toiveissani, koska silläkin olisi mukava mennä pitkästä aikaa. Näistä sain ratsukseni Aapon - noin 139cm korkean risteytysponiruunan.

Omatoimisissa alkuverkoissa totuttelin poniin. Aapo ei tuntunut laiskalta eikä myöskään reippaalta - liikettä löytyi, jos sitä osasi pyytää. Ilmaiseksi se siis ei antanut yhtään mitään.
Opettajan tullessa maneesiin jakauduimme kahteen päätyyn. Tehtävänä oli ratsastaa käynnissä neliötä ja tehdä pysähdys jokaiseen kulmaan. Kulmat piti ratsastaa niin syvälle kuin suinkin vain oli mahdollista. Pysähdyksen avulla sain ratsastettua kulmat ihan hyvin, mutta kun pysähdykset jätettiin pois ja suorille otettiin ravia, en saanut ponia enää yhtä syvälle.
Pian koko neliö unohdettiin ja teimme omasta päädystämme ison ympyrän. Ratsastimme siinä hetken ravissa, mutta pian käsky kävi nostaa laukka. Laukka pyöri hyvin, mutta en pohkeeni eivät riittäneet pitämään ponia tarpeeksi isolla ympyrällä. Kun Aapo lähti kaatumaan keskelle, tein perinteisen virheen: lähdin siirtämään sisäohjaa kaulan yli väärälle puolelle... Vaikka kuinka yritin pitää ulkoohjan tuella ja käyttää pohkeita, en vain onnistunut. Lopulta minun voimani loppuivat ja jouduin siirtymään keskelle hengähtämään hetkeksi.
Opettaja kävi kiristämässä kaikkia ponin remmejä ainakin kahdella reiällä ja käski minun lyhentää ohjia reilusti, jotta se helpottaisi. Minusta se vain pahensi asiaa, mutta jatkoin yrittämistä, vaikka käsivoimat meinasivatkin loppua. 

Vaihdoimme myös suuntaa, mutta siinä välissä päästelimme ratsuillamme laukkaa niin lujaa kuin irtosi. Tässä Aapo oli ihan super ja saimme monta kertaa mennä sisäkaaresta muiden ohi! Paljon muuta emme tunnilla ehtineetkään tehdä. Itselleni jäi hieman sekava fiilis... En löytänyt oikeita nappuloita, jotta poni olisi toiminut. Aapoa olisi kuitenkin kiva kokeilla uudestaankin!
Hevoset jäävät Oulunsalossa nyt pariksi viikoksi lomalle, joten voi olla että blogi on sen ajan hiljaa - ellen keksi jotain erityistä! Saatan käydä jossain muualla ratsastamassa tai sitten tehdä jonkun erikoispostauksen. Saa heittää ehdotuksia ja toiveita :)

❤️:llä Annika

2 kommenttia :

  1. Voi kun ihana lukea postausta Aaposta. Se kyllä osaa kokeilla onko ratsastaja tosissaan, mutta siksi onkin niin hyvä poni. Ei tosiaankaan anna mitään ilmaiseksi, se tuli sen 5,5v aikana opittua, jonka poni mulla oli. Aapon tarkka mittaustulos muuten on 139,5cm (4v talvelta) ;).

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)