lauantai 26. tammikuuta 2013

#42 Esteitä ja istuntaa


 

Menin taas vakiotunnillani Saporolla. Jee! Mentiin maneesissa alkuverkkoja, kun Niko kysyi sopiiko kaikille esteet. Ajattelin, että ei tule mitään... Noh, silti niitä esteitä mentiin. Aluksi tultiin vain linjalla kahta ristikkoa, joista toinen nostettiin pieneksi pystyksi. Ensimmäisillä hypyillä olin hieman jäljessä, mutta joka hypyn jälkeen pääsin paremmin mukaan.

Postauksen kaikki kuvat c. Linda♥ Kiitosta ja kunniaa sille! 
Seuraavana tehtävänä käännettiin uralta keskelle ja hypättiin ristikko, josta ohjattiin läheiselle pystylle. Tehtävä onnistui ihan kiitettävästi. Jokaisella esteellä laskettiin 3 viimeistä askelta.              


Viimeisenä tultiin vielä tehtävää, jossa mentiin ensin linja. Siihen väliin laskettiin askeleet ja laukattiin uraa pitkin. Pitkän sivun puolessa välissä käännettiin taas keskelle ja hypättiin ristikko. Lopuksi kierrettiin linjan ensimmäinen este ja hypättiin vielä pieni pysty. Tehtävä onnistui muuten tosi kivasti, mutta askeleiden laskut meinasivat unohtua kaiken muun ajateltavan takia.
Tunnin jälkeen otin Saporon pois ja lähdettiin käymään kioskilla porukalla. Se reissu olikin pitkä ja hauska!

Tallille palailtiin kahden jälkeen ja menin hoitamaan Willyä, jolla menin Kaisan pitämän istuntakurssin. Hoitaessa Willy oli tosi suloinen :) Alkuraveissakin se tuntui tosi kivalta, mutta herkältä ratsastaa. Tein paljon ravi-käynti siirtymisiä ja pysähdyksiä.


Tunnin ensimmäisenä tehtävänä tultiin vastalaukkakaarteita tehden päätyihin isot ympyrät. Tässäkin Willy oli tosi hyvä. Siirryttiin isoille ympyröille ja nostettiin jalustimet kaulalle. Willyn askeleissa oli helppo istua. Laitettiin ohjat ulkokäteen ja pyöriteltiin sisäkättä. Muutenkin jumppailtiin ja nosteltiin jalkoja yms. Välillä Willy lähti kiihdyttelemään, mutta kyllä se hanskassa pysyi.

 Mentiin myös vähän aikaa normaalisti istuen vain. Laitettiin jalustimet takaisin ja haettiin rentoa jalkaa harjoitusravissa. Välillä nostettiin laukka hetkeksi. Laukassa Willy oli paljon paremman tuntuinen ja helpompi ratsastaa kuin ravissa. Laukkojen jälkeen tuo ruuna meni hirmu lujaa, mutta rauhoittui hetken päästä. Välillä se veti päätä alas, lähinnä sen takia, että minulla oli kova käsi.
Ravailtiin vielä maneesia ympäri keventäen. Willyn kanssa meni ihan hyvin, mutta tietysti paljon paremminkin olisi voinut mennä. En osannut ratsastaa sitä kunnolla ja vedin liikaa suusta. Välillä meno näytti tältä:

Poniparka...
Voin kyllä sanoa, että puolentoista tunnin ratsastus ottaa jo vatsalihaksiin :D Purin Willyn ja senkin harjailin kunnolla. Söin vielä tallilla ja viiden jälkeen pääsin kotiin. Oli mukava, vaikkakin väsyttävä päivä!

♥:llä Annika

2 kommenttia :

  1. Sinut on haastettu! Haaste löytyy meidän blogista uusimmasta postauksesta.

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)