sunnuntai 20. tammikuuta 2013

#40 KouluiluaPerjantaina oli tarkoitus mennä Oulunsaloon muuten vain, mutta päädyin Sarin tallille tunnille. Menin vasta kolmosessa, joten ennen tuntia oli aikaa. Haettiin Sonjan kanssa Nami tarhasta, mutta portti ei sitten mennytkään kunnolla kiinni ja Linda juoksi täysillä sieltä ulos, mutta onneksi suoraan talliin. Varustin Prinssin ja autoin Naminkin varustamisessa. Kuvaajaa ei tuolla ollut taaskaan...

Tunnilla ravattiin pitkillä sivuilla taivutellen ja keskihalkaisijalla suoristaen. Pitkillä sivuilla mentiin myös laukkaa tehden ympyrät alkuun ja loppuun. Alkuun laukka tuntui laiskalta, mutta kun alettiin laukkaamaan koko maneesia ympäri tahtia laskien, löytyi myös Prinssistä vauhtia. Loppuraveissa haettiin pyöreämpää hevosta, mutta Prinssin kanssa se oli aikalailla hakusessa. Kulmissa taivutellen tuli jotain pyöreyttä, mutta pitkällä sivulla sekin katosi. Kyllä vielä opin!

Eilen oli taas vakiotuntini aika ja ratsuna oli Saporo. Varustin sen pesarilla ja vein maneesiin. Alkutunti oli Saporon herättelyä ja tutustelua tuohon hevoseen. Ympyröitä tehdessä sisäpohkeessa oli jotain vikaa, kun se ei pitänyt. Ehdittiin vielä laukata ennenkuin Niko tuli pitämään meille tuntia. Laukassa Saporo tuntui tosi mukavalta ja sen askeleissa oli helppo istua.

Lähes koko tunti tehtiin samaa kolmikaarista kiemurauraa. Kaikki nostivat jalustimet kaulalle ja tultiin harjoitusravissa. Viimeisen kaaren loppuun tehtiin puolikas ympyrä ja puomin päällä vaihdettiin suunta. Tuntui, että en saanut Saporoa taipumaan. Pohkeet eivät pitäneet kunnolla, mutta hienostihan tuo meni.Tultiin vielä samaa tehtävää laukassa ja oli kyllä hauskaa. En tiedä, miten laukanvaihdot kuuluu tehdä, mutta yritin niinkuin luulin sen menevän ja onnistuin! Olen kyllä tosi tyytyväinen. Jokaisella vaihdolla tuntui, että Saporo pomppasi hirveän korkealle. Se oli laukassa paljon paremman tuntuinen kuin ravissa. Lähes aina tultiin oikeassa laukassa kiemuroihin nähden.

Hups... :D
Loppuun ravailtiin vielä maneesia ympäri molempiin suuntiin keventäen ja Saporo tuntui paljon paljon paremmalta kuin alkuraveissa. Se taipui paremmin ja oli reippaampikin.
Saporo oli ihana ja nousi suosikkiratsukseni Oulunsalosta♥ Toivoin sitä ja Messiä ensi lauantaillekin. Loppupäivä taas kuvailtiin tallilla videoita ja hevosia. Teen myöhemmin Saporosta videon.

Aika paljon tuli kuvia... Onko liikaa? Mutta kiitokset kuvista Lindalle. Voisin toteuttaa myös jotain erikoispostauksia tai muuta, joten ehdotuksia tulemaan!

♥:llä Annika

8 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Omaan mieleeni hieman liian takakenoinen, mutta kiitos ! (:

   Poista
 2. jeeij oot päässy laukkoja vaihtelee!:333 hei sillonku me mentii niitä nii mulla oli apsi ja arvaa vituttiko:d joo o en saanu ees koittaa niitä koska apsi kompuroi aina ku yritin ja sari sano että liian vaikee tehtävä _mulle_...:c mutta vitut minä apsilla ossaa mennä! ja heei saporo näytttää tosikivalta!:DD Sitäki pitäs kokkeilla joskus ja voi nyyhky ku asun näi kaukana nii en pääse ikinä tuonne tunneille ku ku haluaisin alottaa o-salosa mutta en helkkarissa ala kulkemaa jokaviikko 75km...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Onhan Saporo tosi mukava! Tuut joku viikonloppu taas käymää (:

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Niimpä Hilla ;D Ja kiitti Linda (: Onhan mulla tosi hyvä kuvaaja♥ Tuo poro !

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)