lauantai 5. tammikuuta 2013

#37 Puomeja

Eilen menin junnu C/B -tunnilla puomeja. Ratsuna toimi Percival♥ Aika ennen tuntia oli tiukilla, mutta sain Perskan sekä itseni varustettua kymmenessä minuutissa pienellä avustuksella.

Alkuun ravailtiin itsenäisesti ja sain Percivalin liikkumaan hyvin vasempaan kierrokseen. Oikeaan suuntaan vaihdettaessa Percival kuitenkin päätti olla menemättä. Yritin käskeä eteenpäin, mutta siitä seurasi pohkeenväistöä tai peruutusta. Onneksi kouluponi oli kuitenkin kiltti ja lopuksi suostui kulkemaan hyvin myös oikeaan kierrokseen.

 Tunnin ensimmäisenä tehtävänä laukattiin vasempaan kierrokseen tehden päätyihin ympyrät niin, että osuttiin yhdelle puomille. Olin tyytyväinen, että laukka säilyi kun ympyrälle käännyttiin, mutta puomilla pohkeet eivät olleen kiinni ponissa, joten laukka ei pysynyt. Jälleen loppua kohden parani ja juuri kun alkoi sujua hyvin, otettiin käyntiin ja vaihdettiin tehtävää.

Tätä seuraavaa tehtävää tehtiin koko loppu tunti suuntaa vaihtamatta. Tehtävä oli omasta mielestäni melko vaikea, koska en ole varmaan koskaan mennyt noin paljon puomeja "ratana". Mittasuhteet piirroksessa ovat ihan väärät, mutta toivottavasti kuitenkin jotain selvää saa tuosta töherryksestä!


Koko tehtävä mentiin laukalla ja aloitettiin nuista kahdesta puomista vasemmassa yläreunassa. Niistä käännettiin tuohon keskelle, jossa oli enemmän puomeja. En muista tarkalleen montako. Näistä viimeisellä puomilla tai puomin jälkeen laukanvaihto. Sitten lämmittimen ympärille voltti, jonka jälkeen ohjattiin noiden punaisten pisteiden (tötsien) välistä puomeille. Laukattiin toiseen päätyyn, mistä mentiin tuolle yksinäiselle puomille jälleen laukkaa vaihtamaan. Tässäkin täytyi kiertää tuo punainen tötsä. Sitten rata alusta.

Katse... Ja kiitos kuvista Lindalle!

Laukanvaihto tuolla yksinäisellä puomilla ei oikein toiminut ja tuolla pitkällä puomijonolla rikkoi raville aina välillä. Radan alussa olevien kahden puomin jälkeen käänsin aina heti, joten tultiin noille keskimmäisille puomeille monta kertaa vinosti. Tämän takia laukkakaan ei säilynyt puomeilla. Ratsastus tuntui kauhealta, jalustimet valuivat liian syvälle jalkaan ja ohjat olivat välillä hieman liian löysät, mutta videolta katsoessa ei se niin kamalalta näyttänyt kuin luulin!

Percivalista siis video, jossa muutamalta kerralta klippejä.

 

♥:llä Annika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)