sunnuntai 10. helmikuuta 2013

#44 RhusW ja puomeja

Tänään mulla olisi ollut vakiotunnilla ratsuna Willy, mutta vaihdoin sen Rassiin. En tiedä miksi tein niin, koska hyvin harvat tykkäävät Rassista. Noh, tulipahan sekin kokeiltua...

Ensimmäistä kertaa kangilla!
Alkuverkoissa Rassi toimi ihan kivasti, mutta kulmat olivat hankalia ratsastaa. Alussa oli myös hakemista kankien kanssa. Kuten arvasinkin, Rassilla oli isot liikkeet, joissa en osannut istua kunnolla. Välillä Rassi vaihtoi laukan itse ja minä pomppasin puoli metriä satulasta. Pelottavaa!


Joku oli toivonut esteitä, mutta onneksi niitä ei ollut. Niko piti meille tunnin ja mentiin laukkatehtäviä puomeilla. Tiesin, että ei hyvin mene. Eikä mennytkään... Itse olisin halunnut rauhallista kouluvääntöä ja harjoitella istuntaa tuon ruunan liikkeissä.
 

Puomeja mentiin niin, että ensin tehtiin pääty-ympyrä, jossa oli yksi puomi. Siitä jatkettiin laukalla pitkä sivu, jossa laukkaa piti pidentää puomeille. Toisella pitkällä sivulla piti ottaa hieman kiinni ja lyhentää. Ensimmäinen pääty-ympyrä sujui vielä hyvin, kunnes lähdin pidentämään. Vauhti karkasi käsistä ja tulimme lujaa ensimmäiset puomit. Toisille en edes saanut tulla suoraan vauhdin takia. Sen jälkeen en saanut Rassia laukkaamaan ollenkaan rauhallisesti.


Muiden tehdessä tehtävää yritin käynnissä taivutella paljon Rassia, mutta se toimi vain käynnissä. Yritin tulla tehtävää vielä laukalla, mutta Rassi lähti täysin käsistä ja meni minne sattuu. Hyvä että kyydissä pysyin! Vauhdin huumassa Rassi oli kompuroida puomeihin. Yritin tulla ravissa, mutta Rassi oli koko ajan nostamassa laukkaa. Sisäpohje ei pitänyt reitillä ja en saanut pidätettyä tarpeeksi. Niko sanoi suoraan, mutta hyvin:

"Jos halusit Rassilla ratsastaa, niin ratsasta. Jos et osaa, niin opettele."

Tuosta ajattelin, että en halua luovuttaa. Sainkin kerran tultua puomit ravissa ja siihen jäi meidän puomityöskentely. Loppuraveissa Rassi kulki jo melko rauhallisesti, vaikka välillä lyhennettiin ja pidennettiin. 


Vaikka tunti meni tosi huonosti ja tein paljon virheitä, on pakko sanoa, että haluaisin mennä Rassilla uudestaan. Tunnin jälkeen vannoin, että en enää koske edes koko hevoseen, mutta nyt kun ajattelee, miksi en korjaisi virheitäni sillä!

Kaikista postauksen kuvista ja videoista kiitokset Lindalle♥ Loppuun vielä video tunnista.

 

♥:llä Annika

4 kommenttia :

 1. Kivan näköinen tuo hevonen :) ja kui osasit ratsastaa kaksilla ohjilla? :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo komea :) Ei se niin hankalaa ollut kuin luulin. Pidin vain kiinni niistä ja ratsastin normaalisti :D

   Poista
 2. Millä kameralla nuo kuvat, ihanan selviä ja laadukkaita :D Kiva postaus ::)

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)