lauantai 7. joulukuuta 2013

#113 Drive In -estekilpailut

En saanut edelliseen postaukseen vastausta siitä, että haluatteko minun postaavan puhelimellani. No ette voi vaikuttaa asiaan enää, sillä en kuitenkaan olisi malttanut pysyä erosta Bloggerista. Juuri nyt on taas niin paljon kerrottavaa ja toivon, että tämä "lyhyt päivitys" kelpaa, vaikka se ei välttämättä kovin laadukas olekaan. Kirjoitusvirheitä saattaa tulla puhelimella kirjoittaessani enkä ole myöskään varma, minkä kokoisina vähäiset kuvani tähän tulevat. Älkää siis välittäkö!

Olin torstaina tunnilla ratsunani Saporo. Menin satulalla, jotta oppisin olemaan puskematta istunnallani. Jos joku muistaa lupaukseni, etten mene ilman satulaa ennenkuin osaan mennä satulalla yhtä hyvin, se on nyt kumoutunut. Torstain tunti meni niin hyvin, ettei sanat riitä edes kuvaamaan sitä tunnetta. Ainoastaan laukka ei pyörinyt kunnolla ja väistöt olivat hieman nihkeitä. Laukkaosuuksia olikin onnekseni vähän. Ravissa Saporo tuntui kuitenkin kevyeltä ja eteenpäin pyrkivältä. Ruunan ollessa kevyt suusta, pystyin kantamaan myös omat käteni, jotka huomaamattani meinaavat laskeutua satulan reunaan. Mutta... En voi olla tuntiin muuta kuin tyytyväinen ja sanon, että voin taas ratsastaa ilman satulaa!
   Minulla olisi tunnista paljonkin materiaalia, mutta valitettavasti en niitä puhelimeeni saa.

Linda oli meillä tänään yötä. Aamulla oli tarkoitus mennä tallille ennen kymmentä, jolloin Lindalla olisi pitänyt olla tunti. Matkalla tallille kävimme ostamassa Agrimarketista tonttulakit niin kypäriimme kuin hevosillekin. Kuten minun aina myöhässä olevan perusteella arvata saattaa, ehdimme tallille vasta muutama minuutti ennen kymmentä. Onneksi Linda oli ollut ovela ja huijannut minua. Emme myöhästyneet, sillä hänen tuntinsa alkoi oikeasti vasta yhdeltätoista. Heh ja huh.

Lindan tunnin jälkeen puimme sekä itsemme että hevoset tonttulakkeihin ja menimme lumiselle kentälle ottamaan kuvia. Minun mielestäni ainakin kuvista tuli ihan kivoja, vaikka Saporo ei näyttänyt tykkäävän sarvistaan ollenkaan.
Päätin myöhemmin itsekin mennä tunnille ja valitsin ratsukseni Afrikan. Meillä oli leikkitunti, mutta kaikki menivät satulalla opettajamme käskystä. Alkuverkoissa sain taas totutella tamman suuriin liikkeisiin, mutta niihin mukautuessani Afrika alkoi toimimaan ihan kivasti. Leikimme tunnilla vain peiliä ja hevosenvaihtohippaa. Peilissä olimme Afrikan kanssa yllättävän hyviä ja voitimme kahdesti. Hevosenvaihtohipassa taas Afrika otettiin leikistä kokonaan pois, sillä ymmärtääkseni kaikki eivät olisi voineet sillä ratsastaa. Kuitenkin... Tuon leikin aikana ratsastin muun muassa Saporolla, Sarnalla, Robertolla, Alastralla ja Fidellolla, jolla olen ratsastanut viimeksi silloin kun aloitin ratsastuksen Oulunsalon Ratsastuskoululla. Kaikki mainitsemistani hevosista olivat hyvin erilaisia ratsastaa ja sain vain Fidellon ja Alastran toimimaan kunnolla. Lopputunnista sain vielä takaisin Afrikan, jota ratsastuksenopettajamme oli ratsastanut leikin aikana. Kuinka hyvältä se siinä vaiheessa tuntuikaan! Harmi vain en ehtinyt kauaa fiilistellä, kun oli jo aika lopettaa tunti.
 
Tunnin jälkeen hoidin Afrikan nopeasti pois, kävin maksamassa kisastarttini ja menin rakentamaan rataa muiden kanssa. Rata oli tosi helppo ja siinä oli vain kuusi estettä. Opinkin sen nopeasti, joten melko levollisin mielin jäin odottelemaan starttiani 60cm luokassa.

Pikaisen vaatteiden vaihdon ja hevosen varustuksen jälkeen pääsin maneesiin verkkaamaan. Saporo liikkui reippaasti, mutta verryttelyhypyt tulivat tosi huonoihin paikkoihin. Olin verryttelyryhmämme ensimmäinen ratsastaja ja rata meni samalla tavalla kuin verryttelykin. Pääsimme puhtaasti radan läpi, vaikka hyppäsimmekin tosi huonoista kohdista. Videolla rata ei edes näytä niin pahalta kuinse tuntui...
Ylemmät c. Joanna Kuosmonen
Saatte kisaratavideon vain linkkinä, koska en osaa sitä puhelimellani tähän upottaa...

Saimme maneesista poistuessamme mukaan punavalkoisen ruusukkeen puhtaan radan johdosta, koska nämä olivat tosiaan Drive In -kilpailut, joissa kaikki puhtaan radan suorittaneet palkitaan. Mukaan luokkastamme lähti vielä tsemppipalkintokin. 

Palkinnot eivät loppuneet siihen, sillä sain vielä pienen pystin, ruusun ja ruusukkeen OUSA -cupissa sijoittumiseni vuoksi. Olin kaverini kanssa jaetulla kolmannella sijalla kouluosuudessa. Lisäksi saimme Lindan kanssa vihkot suosikkiponiemme kuvilla varustettuna, koska olemme tehneet kisahaastatteluita seuralle.
Loppuillasta olin kahdessa luokassa töissä ajanottajana. Paljon muuta en sen jälkeen ehtinytkään tehdä, kun kyyti kotiin oli jo odottamassa. Olen lopettanut jokaisen kisapostaukseni sanomalla, että kokonaisuudessaan oli kiva päivä. Niin teen nytkin, sillä oli tosi mukavaa!

❤️:llä Annika

9 kommenttia :

 1. onnea palkinnoista.

  VastaaPoista
 2. miten ees saat jalan tommoseen asentoon ku hyppäät

  VastaaPoista
 3. Anteeksi! Tämä ei ole negatiivinen kommentti vaan oma mielipide mutta vaikutat jotenkin siltä että luulet tietäväsi miten hevonen "oikeasti" ratsastetaan läpi ja sellattii vaikka kuvissa et näytä kovinkaan taidokkaalta näytä (?) en siis tarkoita pahalla :) ja eikö se ole clear round, jos kisoissa on sellattiin että puhtaat radat palkitaan?? :) miten vanha olet? Kauanko olet ratsastanut ja mitä olet kisannut ko&este?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvitsee vaan arvostelun olla A.0.0, niin tulee puhas. Ei sillä nimellä oo väliä.. Ja muutenki, Annika on oikeesti aivan älyttömän hyvä ratsastaan, et varmaan ite osaa paremmin ku oikeen anonyymina tuut tänne. Joo, oon itekki ano mutta sentään järkevä sellanen.

   Poista
  2. Kiitos asiallisesta mielipiteestäsi! Oon kohta ratsastanu 2 vuotta ja en väitä osaavani/tietäväni kuinka hevonen oikeasti ratsastetaan läpi. Mutta kyllä huomaan jos esimerkiksi Saporolla menen ilman satulaa ja se käyttää selkäänsä yms, kun opettajakin siitä sanoo. Oon kisannu vaan helppo C ja 60cm ratsastuskoulun kilpailuissa. Nii ja en tiiä mitään nuista kisojen nimistä tai arvosteluista, tiedän vain että nuo olivat Drive In:t nimeltään :)

   Poista
 4. Sanon tämän Annikan puolesta. Se on Drive in.

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)