perjantai 23. lokakuuta 2015

#159 Hevosten vaihtoa & heppafutista

Jostain hassusta syystä päätin mennä keskiviikkona tunnille. Tarjolla oli sekä este- että koulutunti, mutta valitsin estetunnin. Toivoin ratsuksi Sarnaa ja sainkin sen! 
Alkuverkoissa tein muutamat temmonvaihtelut ravissa ja laukassa. Sarna oli tosi hyvän tuntoinen, kuunteli pohkeita ja lähti reilusti eteen pyytäessäni. Arvata saattoi, että esteillä poni olikin näiden kaikkien vastakohta...
Aloitimme hyppelöt tehtävällä, jossa oli neljä estettä pääty-ympyrällä tasaisin välimatkoin. Tarkoituksena oli hypätä yksi este, ratsastaa voltti, hypätä sama este uudestaan ja siitä jatkaa seuraavalle esteelle, josta taas voltti ja niin edelleen. Sarna pääsi rikkomaan raville lähes jokaisen esteen edessä ja jostain kumman syystä tulimme usean kaarteen vastalaukalla, vaikka yritin esteellä johtaa oikeaan suuntaan.

Tulimme volttitehtävän molemmista suunnista, minkä jälkeen jatkoimme jumppatehtävälle. Maneesin toisessa päädyssä oli kaarevalla linjalla neljä kavalettia, joista jokaisen väliin mahtuu yksi laukka. Tämä tehtävä tuotti minulle ja ponille niin paljon vaikeuksia! Koko tunnin aikana emme kai tulleet sitä kertaakaan puhtaasti. Ehkä yksi tai kaksi kavalettia pääsimme laukalla, mutta muuten meno oli eräänlaista räpellystä. 
I believe I can fly...
Lopputunnista yhdistimme nämä kaksi tehtävää, mutta pääty-ympyrällä ei tarvinnut tehdä enää voltteja. Ympyrällä hypyt onnistuivat hyvin, kunhan vain kylmästi päätin milloin mennään. Kavaletit olivat edelleen farssi, mutta se vain nauratti! 

Loppuravit ratsastin aivan löysin ohjin ja kokeilin, kuunteleeko poni pohkeitani. Ratsastin siis erilaisia ympyröitä ja voltteja pelkin pohjeavuin ja ai että se tunne, kun Sarna oikeasti kuunteli! Neiti sai runsaasti kehuja ja huolellisen hoidon tallissa.

Kuten jo viime postauksessa mainitsin, vakiotunnillani oli perjantaina jotain erikoista. Ensinnäkin kaikilla tuntilaisilla oli hieman oudommat ratsut. Minulla oli Lester, jolla en ollut mennyt niin pitkään aikaan! Tämän lisäksi kaikki menivät ilman satulaa ja vaihtelimme hevosia kesken tunnin!

Aloitimme verkkaamalla omilla ratsuillamme ja sillä aikaa opettajamme rakensi maneesin keskelle neljän esteen jumppasarjan, jonka perässä oli okseri. Lesterillä on aivan kauheat askeleet istua, mutta silti kokeilin muun muassa ravi- ja laukkalisäyksiä. Se osaa nuo paremmin kuin hyvin! Varsinkin ravilisäykset tuntuivat tosi makeilta, mikäli en ollut tippumassa kyydistä.
Minä olin ensimmäinen hyppääjä ja sanoinkin, että nyt tulee mallisuoritus. Noh, Lester meinasi kieltää jo jumppiksen ensimmäiselle esteelle... Päättäväisesti käskin sen kuitenkin yli ja suoritimme koko homman kunnialla. Lesterillä pääsin hyppäämään tämän tehtävän kahdesti, jonka jälkeen tuli hevosten vaihto. Pääsin tunnin aikana hyppäämään Lesterin lisäksi Catleenilla, Fellalla, Cayennella ja Camilla. Kaikilla ehdin hypätä tehtävän kahdesti ja suoritukset olivat tasaisen hyviä. Yhtään kieltoa tai tippumista ei tullut! Ainoastaan Zamirahin ja Afrikan selkään en ehtinyt. Hyppelöiden jälkeen ratsastimme vain loppuravit ja pitihän niistäkin tehdä erikoiset - ratsastimme tandemilla.
Heti vakiotuntini jälkeen alkoi toinen tunti, jolle olin ilmoittautunut. Tämän tunnin aiheena oli heppafutis ja ratsuna minulla oli Sarna! Koska olin mennyt edellisenkin tunnin ilman satulaa, päätin laittaa haarovälini kärsimään vielä toisen tunnin.
Alkuverkat ratsastin täysin löysin ohjin ja lähinnä matkustelin vain. Pallon tullessa maneesiin kävimme ponin kanssa vähän potkimassa sitä. Sarna ei epäröinyt yhtään lähestyä palloa! Varsinainen peli oli todella tiukka - lopputulos taisi olla 5-4 valitettavasti meidän häviöksi. Sarna ei ollut kovin halukas menemään pallolle, jos siinä oli muita lähellä (kuten koko ajan oli). Tästä syystä toimimme lähinnä blokkina omalla maalillamme. Hauskaa oli joka tapauksessa!
❤️:llä Annika

10 kommenttia :

 1. Miten uskalsit hypätä Catleenilla ilman satulaa? ���� En ois ikinä uskaltanu, vaikka oon monesti hypänny sillä satulan kaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en tiiä itekkää! Huomasin aina suorituksen jälkee et olin vaa pidättäny koko aja hengitystä :D

   Poista
 2. Tosi kivalta näytti nuo tunnit!!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus, itsekkin haluaisin kyllä joskus heppajalkapalloa testailemaan! Oletko osallistumassa esim. Sarnalla tuleviin koulukisoihin? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) valitettavasti en pääse noihin kilpailuihin ollenkaan...

   Poista
 4. Milloin uutta postausta?

  VastaaPoista
 5. Tän koko blogin lukemisen voi lopettaa!!!*****

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)