perjantai 2. lokakuuta 2015

#156 Catleen

Ainoa hevonen, jolla en koko tallista ole mennyt, on Catleen. Se on jaettu minulle ehkä viisi kertaa, mutta aina olen välttänyt sillä menemisen. En edes tiedä miksi olen sitä vältellyt, mutta keksittyjä syitä on monenlaisia. Yksi syistä, miksi en ole Catleenilla halunnut ratsastaa, on se että sillä on iso pää!
Tänään tuo tamma oli taas jaettu minulle ja yritin parhaani mukaan kiemurrella, jotta saisin vaihtaa. Sainkin luvan vaihtaa Cayenneen, mikäli haluaisin sen mieluummin. Kaikki olivat kuitenkin sitä mieltä, ettei minun kannattaisi vaihtaa. Tuskailin asian kanssa yli tunnin, mutta lopulta näytin vihreää valoa ja positiivista mieltä Catleenille!

Kävelimme alkuun pitkään ja ihastuin Catleenin satulaan. Siinä oli aivan superhyvä istua! Minusta vain tuntui, että jalkani eivät taipuneet kunnolla hevosen ympäri ja että housuni olisivat repeämispisteessä. Ravissa oli pieniä ongelmia saada tamma liikkumaan, mutta se tuntui yllättävän kevyeltä edestä (sen pään kokoa ajatellen). Laukka taas oli ensin ihan ankkamaista, kunnes sain sen pyörimään. Catleenin askeleet olivat helpot istua, vaikkakin liikkeet olivat reilusti isommat ja hitaammat kuin pienellä ponilla.

Tunnin aiheena olivat tosiaan esteet. Hyppäsimme alkuun pientä ristikkoa, jolle tuli hyviä ja rauhallisia hyppyjä. Pian sen jälkeen aloitimme varsinaisen tehtävän. Pituushalkaisijalla oli neljä estettä, joiden ympärillä pyörimme. Esteet pysyivät koko tunnin ristikoina - tarkoituksenamme oli hakea lyhyttä laukkaa ja tuoda hevoset lähelle. Catleenin kanssa tämä onnistui tosi hyvin! Välillä menimme ehkä liiankin hitaasti, mutta välillä taas tamma pääsi kiihtymään ja sain ottaa sitä kiinni reilulla kädellä. Varsinkin viimeisen esteen jälkeen se otti aina kuumaa ja spurttasi muutaman kirjainvälin. Suurimmaksi osaksi homma pysyi kuitenkin paketissa ja yllätyin oikeastaan siitä, millainen Catleen on! Koko tunnin aikana en saanut oikein minkäänlaista kommenttia ratsastuksestani, joten oletin sen silloin menevän hyvin. En edes itse jännittänyt, vaikka välillä tamma tuntui karkaavan alta. Koosteesta myös huomasin, että jalkani eivät heittäneet taakse. En sano pitäväni Catleenista, mutta ylitti se odotukseni!
Keräsimme tunnin jälkeen esteet maneesista ja hoidin Catleenin pois. Ennen lähtöäni kävin vielä perumassa ensi perjantain tunnin, sillä olen tuolloin reissun päällä. Yritän varata kuitenkin ensi viikon alkuun jonkun korvaavan tunnin! 

❤️:llä Annika

2 kommenttia :

  1. Tykkäilen ihan sikana kyllä tuosta sun ratsastuksesta! :) Tosin kyllä mustakin viime postauksessa(?) näytti vähän hurjalta ne kohdat kun Sarna ei liikkunut ja jouduit raippaa vähän rajummin antamaan, mutta muistelin että oonhan määki ihan samaa sarilla käydessä tehny ku joku prinssi eioo liikkunu eteenpäin :D Ja ihan Sarin käskystä. Näytät muuten paljon paremmalta tuollasen ison hevosen selässä! Oot jotenki paljon rauhallisempi ja sun ratsastus on siistimpää. Voisit tehdä jotain analyysiä sun kehityksestä ratsastajana joku päivä, en ainakaan muista että sulla ois muita videoita kehityksestä, kuin se pari vuotta vanha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljo :) ja pistän korvan taakse tuon idean!

      Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)