lauantai 17. lokakuuta 2015

#158 Iloinen yllätys

Jälleen minulle oli päätetty ihan erikoinen ratsu... Tällä kertaa Basse! Olin mennyt kyseisellä ponilla aiemmin vain maastoreissun, joten odotin estetuntia innolla. Basse oli tallissa ja käytin sen hoitamiseen reilusti aikaa.

Maneesissa kiipesin ponin selkään ja lähdimme kävelemään. Käynnissä Basse tuntui aivan normaalilta, mutta jo ensimmäisellä raviaskeleella huomasin sen ontuvan. Odotin opettajamme tulevan ja mainitsin hänelle asiasta. Hän pyysi ottamaan ravia ja laukkaa molempiin suuntiin, jonka jälkeen totesi ponin olevan vain jäykkä. Epäilin hieman, mutta jatkoin käynnissä. Yhtäkkiä maneesin ovet aukesivat ja näin Sarnan kurkistelevan oven raosta. Basse siis oikeasti ontuikin ja minulle tuotiin suosikkiponini! Mikä iloinen yllätys!
En ehtinyt oikeastaan verkata Sarnaa yhtään, kun opettajamme jo pyysi minua aloittamaan hyppäämisen. Poni oli kuitenkin ollut edellisellä tunnilla, joten ei sen ihan kylmiltään täytynyt lähteä liikkeelle! En ollut pitkiin aikoihin päässyt Sarnan selkään, joten ensin se tuntui hieman hassulta. Lopulta minut valtasi kuitenkin kotoisa tunne!

Maneesissa oli viisi estettä keskihalkaisijalla pystysuunnassa. Tunnilla hyppäsimme kahta eri tehtävää, joiden tarkoituksena oli saada laukat vaihtumaan esteillä. Ensimmäinen tehtävä oli hypätä esteet S-kiemuran tapaisella kaarella. Toisessa tehtävässä jokaisen esteen kohdalle tuli myös voltti.
Kuten tavallista, ensimmäinen kierros oli vähän tuntuman hakemista. Toisella kierroksella meni jo vähän paremmin ja kolmas kierros oli aivan loistava, vaikka sainkin aikaan yhden kiellon ja olin lähellä tippua! Sarna vaihtoi laukat kuin unelma ja hyppäsikin hyvin, vaikka vauhti tuntui etanamaiselta ja monelle esteelle tultiin ravilla. Poni reagoi kuitenkin hyvin pohkeeseen, joten raippaakaan ei liiemmin tarvinnut käyttää. 
#vainsarnajutut
Yksi suoritus kesti sen verran pitkään, että ehdimme tulla vain kahdesti tuon yksinkertaisen käännöstehtävän ja kerran saman volteilla höystettynä. Viimeisimpänä mainittu oli mielestäni ihan mahdottoman kiva tehtävä ja sitä haluaisin joskus treenata uudelleenkin! Ajan loppuessa kävelimme muutaman kierroksen maneesia ympäri löysin ohjin ja loput käynneistä hevoset saivat maasta käsin samalla kun keräsimme esteitä.
Kun esteet olivat kasassa, vein Sarnan talliin. Hoidin sen nopeasti pois ja päästin syömään, sillä raukalla oli jäänyt ruoka kesken, kun olikin joutunut takaisin tunnille! Vaikka olikin kiva mennä Sarnalla, minua jäi silti harmittamaan etten päässyt kokeilemaan Bassea...
          Ensi viikolla on muuten luvassa jotain hieman erikoisempaa, mutta siitä myöhemmin lisää! 

❤️:llä Annika

2 kommenttia :

  1. Onko sulla youtube kanavaa? Jos ei oo nii pis kiva jos tekisit koska haluisin enemmän videoita oulunsalon hevosista

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)