keskiviikko 7. marraskuuta 2012

#21 Ilman satulaa

Lauantaina olin Oulunsalolla kattomassa halloween-kisoja ja kuvailin siellä jotai. Siellä meni sellane aivan ylisöpöminiponi :3 Kävin kokeilemassa saisinko tarhasta hyviä kuvia, mutta eihän tuolla mun kameralla mitään tuu. Sää ei ollut kovin hyvä. Siellä sato vettä tai lunta, mutta märkää ainaki oli. Pöljänä olin reinoilla ja jumpsuitilla liikenteessä, joten joutu sitte reiskat pesuu... Ette ymmärrä tekikö itelläki mieli sinne radalle, ku muiden suorituksia katteli!


Koko viikonloppu mulla oli hirveetä säätöö noiden tuntien kanssa. Mun piti mennä tiistaina Oulunsaloon, mutta ilmotin sen verran myöhään, että joku oli vieny sen paikan. Sain perjantaille paikan, mutta oon menossa Sarille. Sain lauantaille paikan, mutta oon menossa Robinin keikalle :D Sain tiistaille toisen paikan, mutta koulu loppuu neljältä ja se tuntiki ois alkanu sillon... Huhhuh, onneks sain torstaille Oulunsalosta paikan, tosin sieltäkin joudun lähtemään suoraan futistreeneihin.

Tänään oli Sarin Tallilla ja menin kakkosryhmässä Azizalla. Olin ihan innoissaan, koska en oo menny sillä pitkään aikaan. Laitoin suitset ja pintelit Nadjan kanssa.  Meillä ois pitäny olla esteitä jo syysloman jälkeen, mutta sillon Sari halus koulua ja nyt se sitte oli sairaana. Pikkusari piti tunnit ja virallisestihan se ei sais pitää ku ykkösryhmälle koulua, jos oikein muistan. Ykköset meni leikkiä ja meki kyseltiin kaikilta, että haluaako puomeja vai leikkiä. Meki päätettiin mennä ilman satulaa leikkiä, mutta alkukäynneissä Pikkusari kysy mitä leikitään, niin kaikki sano että ei leikitä mitään leikkiä :D Mentii sitte itsenäisesti niitä puomeja. Aziza oli ravissa tosi mukava ja pysyin kyydissä. Ravi oli ihanan tasanen ja rauhallinen. Välillä mentiin lujempaakin ja Pikkusari sanoi, että Azza polki hyvin takajaloilla.

Tän takii ei oo kuvia Sarilta... Tämä oli _selvin_ minkä löysin!
Saatiin laukata maneesia ympäri, jos ei tule törmäyksiä. Aziza nosti laukan hyvin, mutta en saanut ratsastettua kulmiin. Sittepä Aziza keksi ihania yllätyksiä mulle. Oltiin laukkaamassa pitkää sivua, mutta Aziza ei mennytkään kulmaan vaan teki äkkikäännöksen ja lähti toista pitkää sivua laukkaamaan täysillä. Yritin sitä sitte pysäyttää niin se päätti vetää pään alas ja olin tippua kaulalta. Yritin uudestaan ja uudestaan, mutta meinasin tippua jo siellä kohdassa, missä se teki äkkikäännöksen. Tuossa vielä pieni videonpätkä tunnista, kun laukattiin. Tuosta ei huomaa kovin hyvin, kun Aziza lähti lujaa, mutta oikominen on kyllä selvää... Ohjat on löysät ja kädet heiluu, mutta olin päästämässä ohjia irti ja testaamaan tasapainoa, kuten Pikkusari käski (: Täysin editoimaton ja huonolaatuinen :d


Lopputunnista ei saatu enää laukata, vaan ravailtiin sinne tänne. Azzalle sai laittaa melko paljon pidätteitä, kun se innokkaana yritti vielä päästä laukkaamaan. Yritin saada ravin vaan toimimaan ja menin puomeja. Kuten kuvasta näkee, tuossa oli kaksi puomia sellaisella välillä, että mahtui koko hevonen väliin ennenkuin tuli toinen puomi. Piti tulla ravissa ja puomien välissä ehtiä käydä käynnissä. Tämä tehtävä sujui todella hyvin. Kokeilin Azizalla toisessa päädyssä väistöjä, mutta eihän tuo hökälepökäle mihinkään väistänyt! Se oli joko peruutusta tai melkein ravia. Kun luulin saaneeni (en ole varma) yhdenkin väistöaskeleen, luovutin. Lopuksi ottettiin käynnissä leikki, missä Pikkusari sanoi esim. "Kuka ensin perunasäkkinä?" ja se kuka oli ensin huusi nimensä ja hitain joutui pelistä pois, keskelle seisomaan.

Aziza jatkoi, joten en saanut ottaa pois. Napattiin joidenkin pikkusten kanssa Floxyn satula (Floxyä ei ole enää tuolla tallilla) ja mentiin käytävälle. Minut satuloitiin ja nämä pikkuiset vuorotellen hyppäsivät selkääni. Siinä sitte ravailin paikallani ja kyllä se kuulemma tuntu melkosen oikealta ravilta! Heitettiin satula takaisin telineeseen ja mentiin tyhjään karsinaan. Nyt nämä saivat kokea rodeoratsastusta, kun pukittelin niitä kerta toisensa jälkeen karsinan pohjalle. Oli hauskaa ! :D

♥:llä Annika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)