keskiviikko 28. marraskuuta 2012

#27 Orilla

Huhhuh, selvisin sentään hengissä tuolta tunnilta. Tällä kertaa Linda oli mukana tallilla ja kaikki kuvat (laatu on...) sen ottamia :) Jouduin taas katsomaan listaa hieman pidempään, koska siinä luki Ramses. Kysyin Sarilta, että miten voin mennä Ramseksella. Vastaus oli jotenkin kettumainen: "Siinä missä muillakin polleilla." Jes, todella mahtavaa. Suokki taas vaihteeksi...

Autoin ykkösryhmäläisiä ja kuvasin vähä aikaa tuntia. Käskin jonku hakemaan Ramseksen sisälle ja otin loimen pois. Harjailin sitä ja puhdistin kaviot niin Sari tuleekin kysymään, että eikö olekin kiltti ori (tallin ainoa). Vastasin, että en varmasti tykkää! Varustin Ramseksen ja laitoin omat kamppeet päälle.

Talutin Ramsesta tietenkin rennosti ajattelematta maneesiin. Yritin kiertää tammat kaukaa, mutta mentiin varmaan liian läheltä, koska Ramses yritti lähteä Lindan perään. Roikuin ohjien päässä ja kuulin Sarin vain huutavan älä päästä irti. Säikähdin todella paljon, vaikka mitään pahempaa ei käynytkään. Jo alkukäynneissä olin tosi jännittynyt ja lyhyillä ohjilla, sillä pelotti että se yrittää uudestaan samaa.

Kiersin kaikki hevoset mahdollisimman kaukaa, mutta en meinannut löytää tilaa. Mentiinkin kolmelle ympyrälle. Minua oli varoitettu, etten saa ainakaan Lennon perään mennä (luulin Lentoa ruunaksi ennen tätä). Tietysti jouduin sitten Lennon kanssa samalle ympyrälle. Onneksi sain järjestettyä Fabion meidän väliin :D


Mentiin ensin käynnissä ympyrää taivutellen, joka ei onnistunut. Ramses tuntui todella jäykältä ja kuten monilla suokeilla minun kohdallani, eivät pohkeet meinanneet mennä läpi. Tehtiin käynnissä sellainen S-kirjain ympyrälle, jotta suunta vaihtuu. En tiedä oikealta nimeltä, jotain ympyräleikkaa tai jotain vastaavaa :D Mentiin Ramsun kanssa kärkenä. Tässä Ramses alkoi taipumaan kivasti ja ympyrällä ravatessa pohkeetkin pitivät sen uralla. Sen ravissa oli helppo ja mukava istua.



Seuraavaksi alettiin tehdä puolentoista kierroksen välein tuo S-kirjain. Suunnanmuutoksen jälkeen laukattiin kokonainen ympyrä ja uudestaan S-kirjain. Laukat olivat ensin hankalia, mutta loppua kohden parani huimasti. Laukat nousivat kivasti ja säilyivät melkein niin pitkään kuin halusin (en uskaltanut laukata kovinkaan lähelle muita). Laukkakin oli tosi mukavan tuntuinen.



Pimeä... :o

Kevenneltiin loppuravit ja tultiin kaartoon. Tosin alas en uskaltanut tulla ennenkuin Sari tuli pitämään kiinni. Laitoinkin Sarin taluttamaan Ramsun pois maneesista! Hyvä opetus oli ainakin tuo alkutunnista tullut moka... Hoidin Ramseksen pois ja pakko myöntää, että olihan tuo ori ihan kiva. Pelkäsin tosin koko tunnin ja varmaan olin ihan jännittynytkin.

Lauantaina lähden Oulunsaloon katsomaan estekisoja ja ehkä tunnillekin, jos on paikkoja. Ensi keskiviikolle toivoin Aabraa ja Lentoa. Toivon vain, että listassa ei lue Ramses!

♥:llä Annika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)