torstai 3. lokakuuta 2013

#103 Paljon asiaa

Launtaina olin päivän ensimmäisellä tunnilla ratsunani Sarna. Meillä oli sijainen opettamassa ja oli todellakin mukavaa päästä vieraan opettajan tunnille vaihteeksi. En saanut kuvaajaa, joten kerron tunnista vain lyhyesti.

Harjoittelimme suoraan ratsastamista ja väistöjä sekä lisäksi teimme paljon siirtymiä ja ympyröitä. Alkuun Sarna oli tosi jäykkä eikä taipunut oikein mihinkään suuntaan, mutta muutamien väistöjen jälkeen tuntui jo paljon paremmalta. Ravissa poni oli tosi kiva ja opettajan mukaan se haki laukassakin pyöreyttä. Kaikinpuolin tunti meni ihan hyvin, vaikka välillä suoralla nostaessani tuli väärä laukka.

Oman tuntini jälkeen kuvasin kaverini tunnin, olin kisatoimikunnan kokouksessa, autoin Lindaa tekemään Josille nutturat ja rakensin koulurataa. Aika kului tosi nopeasti. Kisojen ensimmäisen luokan ajan toimin lähinnä kuvaajana ja toisessa olin portinaukaisija. Kävimme myös väkertämässä yhdessä Sarnan muiden ratsastajien kanssa ponille nutturat, jotka näyttivät lähinnä suklaamuffinsseilta.
Starttasin Sarnalla kuudentena kolmannessa luokassa, mikä oli ponin ensimmäinen lähtö. Verkassa Sarna tuntui hyvältä, mutta ravilisäykset jäivät hieman vajaiksi. Kun olin verkkaamassa kouluradalla, poni taisi säikähtää katsomossa olevaa hälinää ja pomppasi kouluaitojen yli... Hups! Onneksi näin ei kuitenkaan sattunut itse suorituksen aikana, vaan Sarna kulki juuri niin kuin halusinkin.

"Mukavan rempseä suoritus. Muista valmistella siirtymät ja taivutukset. Hyvät tiet. Toinen laukannosto parempi. Ratsasta vielä rohkeammin. Olette hieno pari, lisää treeniä niin pääsette pitkälle!" 

Suorituksen jälkeen luovutin Sarnan seuraavalle ratsastajalle. Tosiaan Saporo ontui taas juuri kisojen aikaan, joten minulle oli laitettu sen tilalle Elari. Kyseinen ruuna tuntui todella oudolta Sarnan jälkeen. En osannut yhtään ratsastaa sitä - laukkaympyröillä rikottiin raville ja kulmiin ratsastuksesta ei ollut puhettakaan.

Epävarmana lähdin koulurataa kohti, jossa Elari jämähti täysin. Koskaan, en sitten koskaan ole nähnyt niin rumaa suoritusta kuin omani oli. Elari ei liikkunut lähes ollenkaan, laukkalävistäjällä ravattiin ja sekä kaarteissa että kulmissa oiottiin.
"Yritys kova, vielä rohkeammin. Taivuta paremmin. Ratsasta tarkasti kulmiin ja pisteisiin. Kauniita pätkiä, mutta lisää tarkkuutta vielä. Hyvin tsempattu loppuun asti."

Elarin kanssa prosentteja kertyi 54,444% ja Sarnan kanssa 59,444%, joka riitti kolmannelle sijalle. Voitte vain kuvitella ilmeeni, kun nimeni kuulutettiin palkintojen jaossa - en ollut osannut odottaa sijoitusta. Hieno poni!

Sunnuntaina lähdin kaverini mukaan Ahon tallille, koska hän oli ilmoittautunut siellä oleviin estekilpailuihin. Oli mukavaa päästä katsomaan paikkaa näin etukäteen, sillä menen sinne viikonloppuna vuokraamaan. Vuokraan isoa puoliveriruunaa Vikkeä, jonka näin ensimmäistä kertaa tällä reissulla. Harmikseni kukaan ei ratsastanut sillä kilpailuissa, joten katselin sitä vain tarhassa.
Linda & Lola
Reissun aikana autoin kaveriani hoitamaan ratsunsa ja kuvailin lähinnä muiden suorituksia. Koska kisoissa ei ollut paljoa osallistujia, ne olivat hetkessä ohi ja pääsimme lähtemään takaisin kotia kohti. Jään innolla odottelemaan vuokrausviikonloppua, sillä Ahon talli vaikutti todella mukavalta paikalta!

Pitkän postauksen päätteeksi ajattelin kertoa vielä tiistain estetunnista, jonka menin Camilla. Valitettavasti tälläkään tunnilla ei ollut kuvaajaa. Ratsastimme koko tunnin vain kahta estettä ja harjoittelimme lyhyitä teitä ja nopeita käännöksiä. Ensimmäisillä hypyillä ratsastin ihan liian lujaa ja kääntyminen heti esteen jälkeen jäi haaveeksi, mutta tasaisen tahdin löydyttyä käännöksetkin helpottuivat. Viimeisenä saimme ratsastaa samaisen kahden esteen linjan hieman korkeampana, mutta se olikin jo haastavampaa - kerran Cami kielsi, kerran meinasin tippua itse ja kerran ratsastin liian reunasta, jolloin jalkani kaatoi koko esteen. Viimein hyvän hypyn tultua oli hyvä lopettaa.

:llä Annika

12 kommenttia :

 1. wwouu menitte hyvin Sarnan kans (8 Onnee sijotuksesta, ens kerralla myös Saporon kans ja pärjäätte vähintään yhtä hyvin! jaja tänäään o.o ♥ can't wait

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja toivottavasti pääsisin Saporollakin kisaamaan (: Niimpä♥ :o

   Poista
 2. Elarihan on sellanen että se on ihan eri hevonen siellä koulukisoissa. Mullakin oiko kulmissa ja sullakin Elari katto/mulkoili sitä tuomarin autoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. riippuu kyllä ratsastajasta ite oon ollu elarilla monesti kisoissa eikä oo ikinä oikonu kulmissa tai tehny mitään tommosta...

   Poista
  2. Oot sitte varmaan Elarilla enemmän menny tai muuten vaan parempi ratsastaan (:

   Poista
 3. Ratsastat kyllä hyvin Sarnalla :) Tahtoo vaan hevosta kuitenki vähän häiritä nuo sun jalat jotka heiluu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: Ei ne ponia kovin paljon näytä häiritsevän, mutta tietysti yritän olla heiluttamatta jalkojani.

   Poista
 4. Wauu annika proridaaja! :O Ratsastat ihan sikahyvin! ;) Ja teillä ja poneilla meni tosi kivasti! :) Ja kiva postaus, söpö tuo linda ja lola-kuva ;)

  VastaaPoista
 5. minkä ikäne oot ? :D hyvi meette! C:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon -98 syntyny eli täytän kohta 15 (: Kiitos !

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)