perjantai 18. lokakuuta 2013

#104 Vuokraus

Kotiuduin 6. päivä sunnuntai-iltana Ahon tallilta ja nyt vasta minulla on aikaa kirjoitella siitä tänne blogiin teille mainitsemattomista syistä. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan... Ensimmäiset pari päivää vuokrauksen jälkeen olen yrittänyt lajitella kuvia ja videoita, joita kertyi viikonlopulta yli 5000 - iso kiitos kaikille, joilta materiaaleja sain! Aholla oli ihan parasta ja sain tutustua moneen uuteen ihanaan ihmiseen Suunnitteilla olisi uusi vuokraus lähes samalla porukalla hiihtolomalla (joka on muuten jo varattu).
Perjantaina emme vielä ratsastaneet, vaan teimme iltatallin ja istuimme pienellä porukalla kodassa jutustelemassa. Valvoin muutaman ihmisen kanssa vähän turhankin myöhään ja aamutalliin lähtiessä väsytti ihan kauheasti.
Itse vuokrasin siis Vikkeä, joka osoittautui oikein mukavaksi hevoseksi. Saimme ratsastaa kolme tuntia päivässä ja tunti tunnilta tuo iso ruuna tuntui entistä paremmalta. Ensimmäinen tunti lauantaina oli tietysti koulua ja ratsastin satulalla. Tutustelin lähinnä hevoseen ja kokeilin kaikki askellajit läpi. Vikke yritti koko ajan kaartaa kentän keskelle seisomaan, joten jouduin keskittymään paljon uralla ratsastukseen.

Toinen tunti hypättiin esteitä. Korkeimmillaan saimme hypätä 60cm, mutta se ei haitannut. Välillä tultiin tosi huonoilla teillä kun Vikke kaartoi niin paljon keskelle, mutta pienellä päättäväisydellä sain ratsastettua myös hyviä ja pitkiä teitä, jolloin hypytkin onnistuivat paremmin. Lopputunnista hyppäsimme muutaman kerran ilman satulaa. Vaikka hieman pelotti, hyvin se meni!
Lauantain viimeisen tunnin kaikki ratsastivat ilman satulaa. Viken askeleet keinuttivat enemmän kuin pompottivat. Alkutunnista yritin ratsastaa Vikkeä pyöreämmäksi melko vähin tuloksin. Otin muutamat laukkapätkät ja menin tippumaan, kun Vikke teki yllättävän käännöksen jälleen kentän keskustaa kohti. Muuten otimme melko rennosti koko tunnin ja temppuilimme hevosten selässä. Tältä tunnilta ei ole kuvia, koska oli jo niin pimeää, ettei voinut kuvata.

Tuntien välissä kuvailimme myös pätkiä suunnittelemaamme musiikkivideoon, josta kuulette ehkä myöhemmin lisää. Illalla taas oli vuorossa hevosten ruokinta, syömistä ja kodassa istumista hyvässä seurassa.
Sunnuntain ensimmäisellä tunnilla hyppäsimme ilman satulaa. Vikke oli paljon helpompi ratsastaa kuin lauantaina ja uskaltauduin hyppäämään jopa ilman käsiä. Muutaman huonon tien johdosta tuli jälleen pari huonoa hyppyä ja tippuminen oli lähellä, mutta mitään pahempaa ei onneksi tapahtunut. Ehdimme hypätä melko paljon, joten ratsastimme pitkät loppuverryttelyt.
Aamutunnin jälkeen ohjelmassa oli siivous. Tallit, kenttä, estevaja, Hyrskylä ja Touhola menivät kaikki läpi ensi yrittämällä ja saimme ratsastaa myös iltatunnit. Päätin ratsastaa loputkin tunnit ilman satulaa, koska en jaksanut vääntää koulua tosissaan. Vikke tuntui muutenkin paljon paremmalta ilman satulaa. Juurikin näillä viimeisillä tunneilla sain Vikkeä hieman löysäämään niskastaan, mutta erityisesti en jaksanut tuupata koulua.
Melkein heti viimeisen ratsastamani tunnin jälkeen kyytimme saapui ja jouduimme hyvästelemään niin ihmiset kuin hevosetkin. Onneksi tulen näkemään noita ihanuuksia vielä tulevaisuudessakin!
♥:llä Annika

7 kommenttia :

 1. Kivoja kuvia ja tosi kiva blogi! jäin lukijaks :)
  http://ahoyahead-sinimariannes.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Sovitte vikenkaa tosiii hyvin yhteen ja pari tuttuuki näky kuvis. Mut saporo sopii sulle enemmän :)♥:3

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)