tiistai 8. syyskuuta 2015

#152 "Sarna ei ole mikään lahja kouluratsastukselle"

Monien silmiin ratsastus näyttää varmasti helpolta. Kuitenkin esimerkiksi suurimmassa osassa blogeista julkaistaan vain parhaimmat palat. Monet minunkin blogini materiaaleista ovat vain pintaraapaisu siitä, mitä tunneilla oikeasti tapahtuu. 

Se, mitä näytän teille, on tätä luokkaa...
... kun taas todellisuus on usein tätä! (#vainsarnajutut)
Hahah, ei se oikeasti aina näytä tuolta, vaikka joskus siltä tuntuukin! Kahdella viimeisimmällä koulutunnilla Sarnalla olen saanut kokea paljon turhautumista ja epätoivoa. Olemme tehneet asioita, jotka ovat sekä ponille että minulle vaikeita. Sarna on todella osaava poni, mutta usein se haluaa mennä sieltä, mistä aita on matalin. Kummallakin tunnilla olemme tehneet sekä väistöjä että avotaivutuksia käynnissä ja ravisiirtymisiä niiden sisällä. Kun tähän lisätään vielä takaosakäännökset, alamme olla jo lähellä luovuttamista. 

Sarna onnistuu piilottamaan osaamisensa johonkin todella syvään koloon joka ikisellä tunnilla. Aina minä yritän sitä sieltä kaivaa, mutta usein se löytyy vasta sitten, kun täytyy jo lopettaa. Viime tunnilla, kun teimme avoja, en oikein tiennyt mitä apuja olisin Sarnalle antanut, kun se yritti koko ajan päästä helpommalla ja tarjosi esimerkiksi väistöjä ja peruutuksia. Kun olimme tarpeeksi kauan yrittäneet, en meinannut saada ponia kävelemään edes suoraan! 

Kaikki tuska ja hiki hatussa puurtaminen kuitenkin palkittiin! Loppukäynneillä Sarna kulki haluamaani suuntaan, oli kevyt edestä ja voisin sanoa, että se jopa hieman pyöristyi! Sellaiseksi olen saanut Sarnan ratsastettua viimeksi ehkä kaksi vuotta sitten?! En olisi millään malttanut enää lopettaa! 
Opettajammekin sanoi tunnin aikana, että Sarna ei ole mikään lahja kouluratsastukselle. Minä olen tosin sitä mieltä, että vielä joskus pääsemme ponin kanssa starttaamaan helppoa C:tä vaikeammissakin luokissa! Luotto ja rakkaus poniin on suuri❤️
Minulla olisi ollut materiaalia myös tiistain tunnilta, mutta ne kuvat ovat muistikortillani eikä tietokoneeni ole vähään aikaan suostunut yhteistyöhön kanssani. Jo muutaman postauksen olen kirjoittanut iPadillani ja niin tulee varmaan jatkossakin olemaan. Muokkausmahdollisuudet tässä ovat hieman rajallisemmat, joten pahoittelen esimerkiksi kuvien paikkoja. Kuvia kuitenkin on ja kiitokset niistä kuuluu tässä postauksessa Joannalle!

Jään innolla odottamaan perjantain tuntia, jos vaikka päästäisiin hyppäämään Sarnan kanssa pitkästä aikaa. Näiden viimeisten tuntien myötä olen kyllä saanut niin paljon motivaatiota lisää kehittyä ponin kanssa! En ole ennen törmännyt hevoseen, jonka kanssa tulen tunnilta hymyillen, vaikka kaikki olisi mennyt pieleen. Sarnan kanssa epäonnistumisia ei voi ottaa edes tosissaan! Ostaisiko joku minulle tuon kultaakin kalliimman ponin...? :3
❤️:llä Annika4 kommenttia :

 1. Ei vitsi mulla on ihan samoja tuntemuksia! En osaa yhtään istua mun uuden lempparin selässä, ja se ei oikeen toimikkaan mitenkään kauneiten, mutta silti jaksan aina olla iloinen, kun tunti on ohi. Se on niin mielettömän kiva ratsastaa, ja motivoi mua itseäni panostaan mm. omaan kuntoon ja yrityseen niin paljon! Muut tuntilaiset varmaan kattoo mua vähän nokka pystyssä kun en välillä huomaa uudella tallilla nököttäväni toisen ratsukon edessä kun ollaan odottelemassa omaa vuoroa jollekin tehtävälle :D Ja ne on vieläpä kaikki muut aikuisratsastajia... Enkä koskaan malttas odottaa seuraavaa tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :') sun pitäis taas joskus tulla käymään Oulunsalossa!

   Poista
 2. Kiva postaus! Ei sitä aina voi onnistua=D jos olet nähnyt minun ja Annan kisat:( et ota pienistä nokkiinsa ja jatkat yrittämistä niin kyllä se siitä hyvin menee:) oletko tulossa Sarnalla kisoihin? Minä tulen ykkös luokan ja ehkä kakkos luokan=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka ei onnistuisikaan, silti hymyilyttää! En todellakaan ole luovuttaja luonteeltani ;) niin ja tulen Sarnalla 2 luokkaan kisoissa :)

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)