perjantai 25. syyskuuta 2015

#155 Farssi

Sain viime postauksen jälkeen muutamia kommentteja raipan käytöstäni... Ratsastukseni on kuulemma kauhean näköistä ja Sarna näyttää sekä laiskalta että motivaatiottomalta. Ponihan tekee ratsastuskoululla paljon alkeistunteja ja siellä siltä ei vaadita niin paljoa. Kun siltä sitten jotain lähtee vaatimaan, yrittää se mennä sieltä, mistä aita on matalin. Derbytunnin koosteessa Sarna näyttää kuitenkin suurimmaksi osaksi korvat hörössä hyppivän esteitä.
Minullahan ei ratsastuskoulun asiakkaana ole oikeastaan minkäänlaista vaikutusvaltaa. Tunneilla teen sen, mitä opettaja käskee. Mikäli poni ei liiku eikä reagoi pohkeeseen, tulee raippa käyttöön. Tiedostan, että raippaa käytetään muistutuksena - ei siis rangaistuksena. Mikäli pieni näpäytyskään ei tuota minkäänlaista reaktiota, joudun muistuttamaan hieman kovempaa. Tässä vaiheessa Sarna voi protestoida esittämällä muutamia pukkeja (mikä ei ole toivottu reaktio), joten opettajan ohjeiden mukaisesti käsken uudelleen. Kun poni liikkuu ja kuuntelee pohkeita, ratsastan ainakin omasta mielestäni siististi ja kehun Sarnaa aina, kun saamme hyvän suorituksen. Näin ollen en siis ymmärrä pointtia alkuperäisissä kommenteissa... Jos jonkun mielestä tämä on väärä tapa, voi siitä mennä keskustelemaan suoraan ratsastuksenopettajani kanssa. Omasta mielestäni opetus on joka tapauksessa hyvää ja osaavaa! 

Jo pidemmän aikaa kehitys Sarnan kanssa on mennyt ylämäkeen ja lähes joka postauksessa olen päässyt kehumaan ponia. Tietysti sitten aina täytyy tulla joku tunti, jolloin kaikki menee päin mäntyä, jotta onnistumiset maistuisivat taas entistä makeammilta. Tämä joku tunti oli perjantain estetunti - suoraan sanottuna täysi farssi.

Alkuverkoista lähtien Sarna tuntui hieman vetohaluttomalta, vaikkakin lähti hyvin pohkeesta eteen. Ensimmäisenä hyppäsimme pientä ristikkoa, jolle tuli ihan ok hyppyjä. Ristikon jälkeen aloitimme hyppäämisen radalla, johon kuului okseri, kaksi pystyä ja meille petollinen trippeli. Ensimmäinen kierros sujui ihan hyvin, mutta esteet nousivat nopeasti yli 60 senttisiksi, sillä tämä oli valmistava estetreeni lauantain kisoja varten, joissa monet tuntilaisistamme hyppäsivät 80-85cm luokassa.
Ylitimme ensimmäisen pystyn ongelmitta ja opettaja ehtikin jo kysyä, miksi menemme vain 50-60cm kisoissa. Vastaus tuli ilmi, kun sain Sarnan kieltämään sekä okserille että trippelille. Muutaman yrityksen jälkeen molemmista otettiin takapuomit pois, mutta silti ylitimme ne säälittävästi. Epäonnistumiset lähinnä naurattavat minua, mutta silti harmittaa, kun emme löytäneet yhteistä säveltä ja näillä fiiliksillä täytyi lähteä kilpailuihin. On tässä kuitenkin jotain positiivista: 50-60cm pitäisi tuntua helpolta tämän jälkeen! 
Lauantaina minulla oli tosiaan koepäivä, jonka jälkeen koulun kuorolla oli keikka Oulussa. Laulelemasta kiiruhdin kotiin syömään ja siitä tallille. Sarna meni jo ensimmäisessä luokassa, joten sain valmiiksi varustetun ja verkatun ponin.

Omassa verkassani Sarna ei tuntunut liikkuvan mihinkään. Toiselle verkkaesteistä (okseri) saimme myös kiellon. Itse rata alkoi hyvin, mutta ensimmäisen esteen jälkeen vauhdit hyytyivät ja tulimme lähes jokaiselle ravissa. Vaikka menikin vähän niin ja näin, saimme puhtaan radan. Aika ei kuitenkaan riittänyt sijoituksille, kuten olin arvellutkin.
Jouduin luovuttamaan ponin heti radan jälkeen seuraavalle ratsastajalle. Olin tallilla kuitenkin kisojen loppuun asti ja sinä aikana katselin ja kuvailin muiden suorituksia sekä tein oman talkoohommani ajanottajana. Vasta kahdeksan aikoihin pääsin lähtemään kotia kohti! 
❤️:llä Annika

11 kommenttia :

 1. Sun käet on just hyvällä kohalla kun myötäät ja muuten tosi siisti esteistunta mutta sun jalat heittää varmaan 50cm taakse:D Mutta hyvin ratsastat ja sarna on varmasti kiva poni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nuo jalat on ollu mun ongelmana aina... En sit tiiä oisko koulusatulallaki vaikutusta asiaa! Mut kiitti :)

   Poista
 2. Onnee puhtaasta radasta, hyvin näyttää Sarna ainakin näissä kuvissa hyppäävän! :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia ja kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 4. istuntas on järkyttävä.. oot etukaaren päällä ja jalat takana vaikka pitäs pylly ajatella taakse ja jalat eteen. kannattas varmaan alkaa siihen keskittymään jos aijot hevoselle antaa paremmat olot hypätä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti, tiiän kyllä :D sen takia käyn tunneilla, että oppisin !

   Poista
  2. sanoit vuosi sitten samallalain ja istuntasi on mennyt vain huonompaan suuntaan :DD myötäämään olet jollain hevosilla opetellut mutta ei sekään asia ole vuodessa paljon kehitynyt :))

   Poista
  3. ++ onko järkiä mennä noin pienellä ponilla kun istuntasi kärsii siitä paljon ja samalla annat hevoselle huonommat oltavat hypätä....

   Poista
  4. Ei tuo poni mun mielestä nyt iha liia pieni oo... Ja ei mulla oo oikee muutakaa, jolla haluaisin mennä. Tuota istuntaa mun pitäis mennä harjottelee yksärille, ku ei normitunneilla meinaa olla niin paljoa aikaa !

   Oon ratsastanu kohta neljä vuotta... Ei siinä ajassa tulla huippuratsastajiksi - varsinkaan kun käy vain kerran viikossa tunnilla.

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)