lauantai 9. maaliskuuta 2013

#52 Leikkitunti

Neea oli meillä tänään, ja vietettiinkin koko päivä tallilla. Kymmenen aikoihin kuvailtiin Lindan ja Meerin tuntia, jonka jälkeen varustettiin omat hevosemme. Itse menin Saporolla. Se oli tosi kiukkuinen pesupaikalla, kun laitoin satulaa


Meitä oli vain neljä tunnilla ja oli kyllä mukavasti tilaa. Tehtiin koko tunti samaa tehtävää: pienennettiin ja isonnettiin pääty-ympyrää. Jo alkuraveissa laitoin Saporon liikkeelle, mutta silti liike olisi voinut olla vahvempaa itse tehtävässä.Ensin tultiin ravissa jalustimet kaulalla ja Saporo taipui ihan kivasti, mutta paljon paremminkin olisi voinut mennä. Lopuksi tultiin vielä laukalla, ja laitoin jalustimet jalkaan. Laukassa Saporoa oli vaikeampi taivuttaa ja ympyrä meinasi valua aina suuremmaksi. Loppuraveissa Saporo vielä säikähtikin jotain ja lähti vain laukkaamaan alta.


Kaikki tämän tunnin kuvat c. Tuuli

Tunnin jälkeen lähdettiin taas porukalla käymään kioskilla syömässä. Tallilla odoteltiin tunti ja pääsin varustamaan uudelleen Saporoa. Vakiotuntien jälkeen meillä oli kaveriporukalla oma leikkitunti, jossa mentiin ilman satulaa. Pelkäsin, että Saporo alkaisi vetämään hirveää rodeota, mutta ei. Hienosti käyttäytyi! Tunnilla oli siis minä & Saporo, Linda & Josi, Neea & Unicum, Tuuli & Percival, Reetta & Elari, Emmi & Wilminkety sekä Hinni & Roberto.

Alkutunnista mentiin vain ravia ja laukkaa ilman käsiä. Meinasin välillä lentää kulmissa, kun Saporo päättikin oikaista. Mentiin myös pari viestiä ja leikittiin hevosenvaihtohippaa. Hipan aikana pääsin kokeilemaan Annaa ja Robertoa sekä vetämään sutia Josilla ja Elarilla. Ratsastettiin myös Meerin kanssa tandemia Annalla ja hauskaa oli!

Leikkitunnin kuvat ja videot c. Vilma
Lopputunnista minulla oli haasteena kiivetä Elarin selkään. Niko piti sitä paikallaan ja yritin pompata sinne juoksuvauhtien kera. Jäin monta kertaa perunasäkiksi, kun en saanut jalkaa nostettua yli. Sitten minut yritettiin pukata jalasta, mutta lensinkin Elarin toiselle puolelle. Kakkua! Selkään päästyäni ehdin ravata yhden pitkän sivun, kun jouduttiin jo kaartoon. Liu'uin Elarin perseen päältä alas ja pelotti, että se pukittaa, mutta hieno poika sekin oli eikä mitään tehnyt :) Joskus kyllä leikkitunti uudelleen! Tähän vielä Lindan tekemä kooste.

 

Tunnin jälkeen otin Elarin pois ja päästettiin hevoset ulos. Oli kiva katsella, miten innoissaan ne laukkasivat pukitellen ulkona. Jäimmekin Neean ja Tuulin kanssa vähäksi aikaa hevosia kuvaamaan.


♥:llä Annika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)