lauantai 23. maaliskuuta 2013

#55 Lenjailua♥

Huhhuh, tällä viikolla olen talleillut todella ahkerasti! Maanantaina olin tunnilla sekä torstaina ja perjantaina kuvaamassa. Huomenna olisi tarkoitus mennä Äimärautiolle kuvailemaan estekilpailuja ja tänään olikin sitten oma vakiotuntini.

Taas vaihteeksi lähdin viime tippaan tallille, mutta onneksi minun ei tarvinut varustaa hevosta. Ratsuna oli Lenja, jolla Meeri meni edellisellä tunnilla. Lenjalla en ollut koskaan mennyt ja hieman pelotti, että miten se tulee menemään.

Kaikki kuvat c. Linda

Tunnilla mentiin ravissa loivaa kiemurauraa tehden päätyihin ympyrät. Aluksi olin hieman varovainen pohkeen kanssa, mutta lopputunnista uskalsin jo käskeä Lenjaa reippaammin. Ympyröillä olisin voinut taivuttaa enemmän, mutta sujui se ihan hyvin. Välillä sitten laukattiin koko maneesia ympäri.Lopputunnista mentiin pientä kouluradan pätkää, joka meni suhteellisen hyvin. Tosin viimeiset kulmat meinattiin oikoa. Lenja oli ihan mukava ja tykkäsin etenkin paljon sen askeleista. Sitä oli helppo ratsastaa laukassa ja käynnissäkin se kulki hienosti, välillä se vain heitteli päätä.Sain purkaa Lenjan ja hain toimistosta välitodistuksen, joka ratsastuksenopettajamme oli kirjoittanut tunnin aikana. Siinä luki suunnilleen näin (arviointi asteikkona 1-5):

Ratsastajan istunta/asento: 4
Apujen käyttö: 4
Hevoseen vaikuttaminen/hevosen kuuliaisuus: 3
Täsmällinen teiden ratsastaminen: 4

Sanallinen yleisarviointi: Perusistuntasi on siisti, olet täsmällinen ja rauhallinen. Istuntasi on parantunut ja olet kehittynyt kokonaisuudessaan ratsastajana. Voisit vaikuttaa hevoseen vielä rohkeammin. Tarkkana, että tasainen ohjastuntuma säilyy.

Niin se ohjastuntuma... Hups!

Eli pakko kai itsekin myöntää, että olen kehittynyt edes vähäsen tämänkin talven aikana, mitä olen Oulunsalossa ratsastanut! Tarkoituksena olisikin tehdäkin piakkoin kehittymisvideo, koska olen nyt ratsastanut kokonaisuudessaan vuoden. Sitä ennen tein kuitenkin Lenjasta videon :)

 

♥:llä Annika

7 kommenttia :

  1. tosi kiva blogi ! ja kiva toi video ! :)

    http://tildanponilaiffii.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kylläpä onkin nätti hevonen! Hauska tuo toisiksi viimeisen kuva, vähän huumoriakin mukana ;) Pidin kovasti myös videosta, vaikka siinä olikin pelkästään maneesissa kuvattuja pätkiä. Ihana biisi ja nätti, yksinkertainen video :)

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)