lauantai 11. toukokuuta 2013

#71 Suunta on aina ylöspäin...

...ellei alla ole juoksuhiekkaa. No sitä tuntuu olevan allani loputtomiin. Jo monen tunnin ajan on tuntunut siltä, että mikään ei mene oikein. Onnistumisia ei tule ja fiilikset on ihan maassa ratsastuksen jälkeen. Enkä edes ole löytänyt vielä sopivaa hevosta, jolla voisin alkaa treenaamaan lähes joka tunti. Saporo tuntuisi hyvältä, mutta sen kanssa pitäisi päästä harjoittelemaan ja paljon!

Tänään se ei ollut mahdollista, sillä ratsunani oli Lenja. Sen kanssa ongelmani ovat jalat. Ne ovat muutenkin pahin ongelmani. Varpaani kääntyvät tahtomattani sivulle ja sitten kantapäät osuvat hevosen kylkeen. Lenjalla varsinkin tuota jälkimmäistä on varottava. Jos keskityn pelkästään siihen, että varpaani osoittavat menosuuntaan, jalkani jännittyy ja jalustimet eivät pysy enää jalassa. Miten jotkut saavat sen näyttämään niin helpolta?
Tunnilla tehtiin aikalailla samoja tehtäviä kuin viimeksi koulutunnilla. Eli joka kulmaan voltti ravissa, toisella pitkällä sivulla loiva kiemura ja toisella ravia eteenpäin. Etenkin tuo eteenpäin ratsastus tuotti vaikeuksia meille. En saanut kunnon matkaa voittavaa ravia tai sitten tultiin ravi-laukka-räpellystä. Oikeaan kierrokseen myös asetus ja taivutus olivat hankalia.
Harjoiteltiin samaa tehtävää laukassa, mikä onnistui paljon paremmin. Muistin pitää kantapäät poissa Lenjan kyljistä ja laukka oli eteenpäin pyrkivämpää kuin ravi. Vain ulko-ohjan olisi pitänyt olla tasaisempi, jotta Lenja ei olisi heitellyt päätään. Ratsastettiin vielä laukkaa eteenpäin, mikä oli helppoa Lenjalla.
Minulla oli taas peli päivällä, joten jouduin lähtemään heti tunnin jälkeen kotia kohti. Kävin toivomassa ensi viikolle Saporoa ja kysyin, että voidaanko hypätä silloin. "Katsotaan sitten" Aikuisten ei...?

Pahoittelen, kun en saanut uusia kuvia. Saatte tyytyä vanhoihin! Lisään tähän vielä videon, jossa on materiaaleja viime tunnilta Lenjalla. Voin sanoa, että suunnilleen samalta näytti meno nytkin kuin tuolloin. ("Mutterista" saa laatua paremmaksi.)


Loppuun vielä mainostan BeaTheShepherd'in järjestämää banneriarvontaa. Arvontaan pääset osallistumaan klikkaamalla kuvaa vai tätä linkkiä.
♥:llä Annika

6 kommenttia :

 1. voin niin samaistua suhun! Mullaki on ongelmana jalat, tosin nykyään vain laukassa, jos se on isoliikkeistä>vaikeasti istuttavaa. Jännitän jalat jotenkin kummasti laukassa, ja siinä sitten ollaan puoleksi ilman jalustimia, jalassa ne on mutta joko kantapäissä asti tai sitten jalat ei edes osu niihin. :d

  Tänään kuitenkin onnistu edes jotenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuota tapahtuu enemmänkin ravissa, mutta kummassakaan askellajissa en saa varpaita menosuuntaan päin.

   Hienoo Hilla ! :D

   Poista
 2. sun banneri on nyt valmis (-:
  http://teenbannereita.blogspot.fi/p/bannerit.html

  VastaaPoista
 3. Mulla on sama ongelma, etten oo löytäny mitään hevosta jolla voisin alkaa treenailemaan, ja kun mulla ja Saporolla ei nykyään suju, ja tarvittais niin paljon harjotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps. Mustaki tuntuu, että alkuaikoina Saporon kanssa sujui paljon paremmin! Noh, lisää harjoittelua... (;

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)